Probiotice si prebiotice

  (114)
Sortare dupa
 • Dr. Max Probiomax este un supliment alimentar ce ajuta la echilibrarea florei microbiene intestinale si a modificarilor de transit. Capsula este de origine vegetala, prin urmare, produsul poate fi folosit si de catre vegetarieni. De asemenea, poate fi utilizat de femeile insarcinate sau care alapteaza.
 • Ibsi-Sun ajuta la buna functionare a intestinelor, la mentinerea tranzitului digestiv normal si la eliminarea gazelor intestinale.
 • Bifido Plus® este un prebiotic. Prebioticele reprezinta hrana pentru bacteriile “bune” existente in colon, restabilind echilibrul microbiotei intestinale.
 • Linex Baby picaturi orale, suspensie contine bacterii lactice vii, liofilizate din genul Bifidobacterium care contribuie la restabilirea si mentinerea
 • Acest supliment contine tulpini de bacterii benefice:  Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium bifidum si Bifidobacterium longum si un complex de enzime digestive conceput pentru a sustine un sistem imunitar sanatos si pentru functionarea intestinala echilibrata si sanatoasa.
 • Contine 25 de miliarde de culturi active vii, studiate clinic cu tulpini multiple pentru a ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale. Include FOS (prebiotice), pentru potentarea actiunii probioticelor, cee
 • ProCombo este sinbioticul ce are cantitatea maxima de bacterii probiotice vii 15 mld. in 1 capsula.
 • Streptococcus salivarius K12 este o tulpina bacteriana care colonizeaza cavitatea bucala si nazofaringele indivizilor sanatosi si face parte din flora bacteriana normala.
 • Streptococcus salivarius K12 este o tulpina bacteriana care colonizeaza cavitatea bucala si nazofaringele indivizilor sanatosi si face parte din flora bacteriana normala.
 • Anumiti factori, cum ar fi unele medicamente (in special antibiotice), dieta dezechilibrata, stresul, excesul de alimente necorespunzatoare, schimbarea mediului in timpul calatoriilor, pot determina un dezechilibru la nivelul florei intestinale.
 • Sinergin® este un prebiotic. Prebioticele reprezinta hrana pentru bacteriile “bune” existente in colon, restabilind echilibrul microbiotei intestinale
 • Studiile clinice au demonstrat ca Lactobacillus plantarum 299v (LP299V®): este o tulpina bacteriana care face parte din flora bacteriana normala si colonizeaza tractul gastro-intestinal, fiind rezistenta la actiunea sucului gastric si a acizilor biliari. Restabileste functia de bariera a mucoasei intestinale. Reduce permeabilitatea intestinala si translocarea bacteriana. Regleaza raspunsul inflamator intestinal
 • ZirFos este alcatuit dintr-o combinatie sinergica de Bifidobacterii longum W11 vii, gastro-protejate (probiotic cu lant unic) cu fructo-oligozaharida
 • Formula activa* conține bacterii benefice LrGG, Vitamina B si Zinc.Linex Complex conține Lactobacillus rhamnousus GG, una dintre cele mai cercetat
 • Eqbiota este un supliment alimentar cu lactobacilli (bacterii benefice), care combina doua surse de Lactobacillus plantarum si o sursa de Pediococcus acidilactici.
 • Picaturile pentru copii BioGaia ProTectis sunt un supliment alimentar care contine tulpina brevetata de acid lactic Lactobacillus reuteri Protectis.
 • Impruvis este un produs inovator, care contine o combinatie atent selectionata de tulpini probiotice cu eficacitate dovedita clinic, colonizand intreg tractul intestinal.
 • Hepiflor este un probiotic ce contine 10 miliarde de culturi vii din 3 culturi de bacterii benefice atent selectionate: Lactobacillus acidophilus HA-122, Lactobacillus casei HA-108, Bifidobacterium bifidum HA-132.
 • Contine un numar impresionant de celule vii de origine umana 24 miliarde ce reechilibreaza rapid flora intestinala, combate efectele adverse ale antibioticelor.
 • Contine culturi vii de origine umana. Aceste culturi vii se gasesc in mod normal in flora intestinala sanatoasa.
 • Hepiflor poate contribui la ameliorarea colicilor si iritabilitatii de cauza digestiva. Recomandat pentru restabilirea echilibrului florei intestinale, si in timpul tratamentului cu antibiotice. Hepiflor este un probiotic cu u
 • Eubiotic Baby picaturi reprezinta o combinatie din cele mai studiate tulpini probiotice din lume, special conceputa pentru bebelusi inca din prim
 • Este o formula special creata pentru copii, ce contine 3 tulpini probiotice, cu beneficii dovedite: Bifidobacterium BB-12, Lactobacillus paracasei 431
Probiotice si prebiotice

Probiotice si prebiotice

Se spune ca esti ceea ce mananci, dar mai corect ar fi sa spunem ca esti ceea ce mananca miliardele de bacterii care traiesc in intestinul tau. Mucoasa intestinala este acoperita de o multime de bacterii microscopice care alcatuiesc microbiomul intestinal, al carui impact asupra starii de sanatate, comportamentului si bunei dispozitii este, inca, studiat. Cert este ca un microbiom sanatos este echivalent cu un organism sanatos, iar cele aproximativ 1000 specii care convietuiesc cu tine se bucura atunci cand primesc mancare sanatoasa. 

Prebioticele sunt fibre de origine vegetala care contin carbohidrati complecsi nedigerabili de catre organism, dar care sunt un aliment perfect pentru aceste bacterii. Probioticele sunt reprezentate de anumite tulpini bacteriene benefice sanatatii intestinale, folosite pentru reechilibrarea microbiomului consecutiv administrarii de antibiotice, unei alimentatii dezechilibrate sau altui element disturbator. Recomandarea specialistilor este ca, pentru un  maxim de eficienta, sa se opteze pentru administrarea unui complex de prebiotice si probiotice.

Printre beneficiile pe care un microbiom sanatos si echilibrat le aduce organismului uman de numara modularea raspunsului imunitar, cresterea rezistentei peretelui intestinal si combaterea speciilor enteropatogene, imbunatatirea digestiei si a absorbtiei nutrientilor, sinteza de vitamine (in special tiamina, riboflavina, vitamina B12 si vitamina K), mentinerea unei greutati normale si ameliorarea sanatatii aparatului cardiovascular. 

Sfatul medicului poate fi de folos in alegerea suplimentului cel mai potrivit pentru fiecare individ, in functie de scopul care se doreste a fi atins. Bacteriile benefice din genurile Lactobacillus si Bifidus contin zeci de tulpini, mai multe dintre ele fiind prezente in suplimentele disponibile in farmacii. Probioticul ideal depinde de sanatatea tubului digestiv, de eventuale alte afectiuni, de alimentatie si stil de viata si de numerosi alti factori. Un supliment care trateaza eficient sindromul colonului iritabil cu predispozitie catre constipatie are un continut diferit de un altul, destinat in principal pacientilor cu boala Crohn. Prin urmare, experienta medicului poate face diferenta in ceea ce priveste binele pacientului.