Ata dentara (21)

Sortare dupa
Ata dentara

Ata dentara

Ata dentara se poate dovedi la fel de importanta in igiena orala ca si periuta de dinti sau dusul bucal, pentru ca te ajuta nu numai sa cureti spatiile dintre dinti, dar si sa previi actiunea unor bacterii daunatoare. De asemenea, iti protejeaza smaltul dintilor.

Exista mai multe feluri de ata dentara, de aceea ar trebui sa-ti intrebi medicul stomatolog care tip este cel mai bun pentru tine. Poti alege intre ata dentara din nailon sau din matase. Sau intre ata dentara cu ceara si fara ceara (nu produc leziuni si nu ranesc gingiile). Sau intre mai multe forme de ata dentara: rotunda, plata, banda. Un alt amanunt, deloc de neglijat, este acela ca ata dentara poate fi impregnata cu un antiseptic (pentru a preveni cariile), cu fluor (pentru intarirea smaltului dentar), sau cu clorhexidina (pentru indepartarea placii bacteriene). Unele produse au aroma de menta

La Dr. Max gasesti toate variantele de ata dentara de care ai putea avea nevoie, chiar si scobitori cu ata dentara (o combinatie care te ajuta sa ajungi in zonele interdentare mai greu accesibile). Le poti achizitiona direct din farmacie, sau le poti comanda de pe site. Sunt rezistente, nu exista nici un pericol sa se rupa printre dinti.

Nici un medic stomatolog nu te va sfatui sa renunti la ata dentara, indiferent de tipul pe care il vei alege. Ata dentara asigura o curatare completa a gurii tale, ceea ce va asigura o viata lunga si sanatoasa dintilor tai. Mai exista un motiv pentru care nu ar trebui sa renunti la ata dentara: tine departe mirosurile urate.

Este important sa stii ca ata dentara nu inlocuieste periajul dintilor, este utilizata complementar acestuia.

Atentie, este foarte important de retinut, unele tipuri de ata dentara nu sunt recomandate copiilor sub 12 ani. Verifica intotdeauna pe ambalaj, sau intreaba farmacistul.