Dureri de cap si migrene

  (49)
Sortare dupa
 • Comprimatele Panadol Extra calmeaza rapid si eficient durerile de cap, migrenele, durerile de spate, durerile de dinti , durerile reumatice si musculare , durerile menstruale.
 • Acest medicament este pentru tratamentul pe termen scurt al durerii moderate acute atunci cand alte medicamente pentru calmarea durerii nu au function
 • ASAprin in doze medii are actiune analgezica si antipiretica si este indicat pentru: combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata, in dureri de cap, dureri musculare, dureri reumatice articulare si periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dureri din timpul ciclului menstrual si combaterea febrei.
 • Advil Ultra apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) si sunt folosite pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra.
 • Advil Ultra Forte contine ca substanta activa ibuprofenul, care apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) si sunt utilizate pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra.
 • Advil Ultra Forte contine ca substanta activa ibuprofenul, care apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) si sunt utilizate pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra.
 • Analgex 400mg/325mg este recomandat tratamentului pe termen scurt al durerilor acute: cefalee, migrene, dureri dentare, dureri menstruale, dureri musculare, dureri de spate, durere in gat.
 • Ce este Antinevralgic Forte si pentru ce se utilizeazaAntinevralgic Forte este un analgezic, reduce febra si este un medicament cu efect anti
 • Antinevralgic Forte, prin puterea tripla a combinatiei dintre Paracetamol, Acid Acetilsalicilic si Cafeina, actioneaza eficient si rapid impotriva durerilor de cap si a migrenelor.
 • Antinevralgic P, prin combinatia celor 3 substante active: Paracetamol, Acid Acetilsalicilic si Cafeina, actioneaza eficient impotriva durerilor precum: durerea de cap, nevralgia, durerile dentare, durerile musculare si articulare.
 • Apap Forte pentru copii apartine unui grup de medicamente denumite analgezice (calmante ale durerii) si antipiretice, care amelioreaza durerea de intensitate usoara pana la moderata si reduc febra.
 • Aspaco este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor sau in caz de menstruatie dureroasa si tratamentul starilor febrile.
 • BIOFEN 200mg contine ibuprofen care apartine grupei de medicamente numite antiinflamatore nesteroidiene (AINS). Antiinflamatoarele nesteroidiene modifica raspunsul organismului la durere, inflamatie si febra.
 • Biofen Extra 400 mg/325mg contine paracetamol si ibuprofen. Paracetamol actioneaza prin oprirea semnalelor de durere de a ajunge la nivelul creierului. De asemenea, actioneaza pentru a reduce febra.
 • BIOFEN FORTE 400 mg este indicat pentru adulti si copii peste 12 ani si utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate usoara pana la moderat severa.
 • Produsul este indicat pentru adulti, adolescenti si copii cu o greutate mai mare de 20 kg (cu varsta mai mare de 6 ani) in tratamentul simptomatic pe termen scurt al: durerii usoare pana la moderate; febrei.
 • Buprofess se utilizeaza la adulti si adolescenti cu o greutate mai mare de 40 kg (cu varsta mai mare de 12 ani) in tratamentul simptomatic pe termen scurt al: durerii usoare pana la moderate; febrei.
 • Caffetin este tratamentul simptomatic al durerii de intensitate slaba-moderata: cefalee, migrena, durere dentara, durere menstruala, durere postoperatorie si posttraumatica, mialgie si artralgie.
 • Codamin P este un medicament pentru combaterea durerii, cu administrare orala, disponibil fara prescriptie medicala, fiind o combinatie de trei substante active: codeina (sub forma de codeina fosfat hemihidrat) – are efect modera
 • Ibuprofen Dr. Max este utilizat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor usoare pana la moderate.
 • Panacit Extra contine o combinatie de doua substante active (paracetamol si cafeina), care sunt eficiente impotriva durerii si febrei.
 • Ibalgin Duo are efect puternic si rapid impotriva durerilor dentare si de cap prin combinatia unica a celor doua substante active, Ibuprofen si Cafeina.
 • Ibalgin Express sub forma de capsule moi cu continut lichid se absoarbe rapid in organism pentru a ajunge mai repede la locul durerii.
Dureri de cap si migrene

Dureri de cap si migrene

Durerile de cap si migrenele sunt fara doar si poate o afectiune comuna in zilele noastre, dar asta nu inseamna ca sunt mai putin neplacute. Stim cu totii cat de deranjante pot deveni daca nu sunt tratate.

In functie de intensitatea lor, aceste afectiuni pot fi caracterizate prin dureri pulsatile pe o parte a capului, sensibilitate crescuta la sunete si lumina, stare de rau si ameteli. Durerile de cap sunt destul de comune, afectand atat femeile cat si barbatii. Rata lor de incidenta creste in jurul varstei de 40 ani, afectand de multe ori pe cei activi profesional, expusi zilnic la stres si oboseala.

Tipuri de migrene

Exista trei tipuri de migrene:

 • Migrena comuna - cea mai frecventa, se produce fara alte semne alarmante specifice si este caracterizata doar prin dureri de cap severe.
 • Migrena cu aura - prezinta ameteli, tulburari de auz, de vedere, motorii, verbale, gustative, slabiciuni musculare sau amorteli. Aceste simptome pot aparea inaintea sau in timpul migrenei.
 • Migrena cu aura fara durere de cap sau migrena silentioasa - prezinta simptomele tipice ale migrenei cu aura, dar fara durerea de cap.

Cum se pune diagnosticul de migrena?

In cazul in care experimentezi dureri de cap severe, dureri de cap de tip sinusal, localizate in frunte, sau orice fel de migrene puternice pentru o durata mai lunga de cinci zile pe luna, te sfatuim sa apelezi la consultul unui specialist.

Diagnosticarea migrenei se va face cu ocazia unui consult clinic si se bazeaza indeosebi pe descrierea simptomelor. Va fi necesar un examen neurologic pentru a exclude alte cauze ale durerilor de cap severe.

Tratamentul migrenelor

Tratamentul medicamentos se va administra in functie de recurenta si gravitatea durerii. In cazul tratamentului pentru migrene puternice, migrene cronice, migrene cu aura si a altor dureri de cap severe, dureri de cap din sinuzita sau dureri de cap la menopauza se recomanda administrarea de analgezice (exemplu: paracetamol) si antiinflamatoare nesteroidiene (exemplu: ibuprofen), sau combinatii ale acestora cu substante ce le potenteaza efectul (exemplu: cafeina). Toate aceste variante se gasesc in medicamente care se vand in regim OTC (over the counter) - adica medicamente eliberate fara prescriptie medicala.

In cazul tratamentului durerii de cap in sarcina sau in perioada de alaptare, se recomanda si consultarea unui specialist inainte de administrarea medicamentelor fara reteta.