Colici

  (49)
Sortare dupa
  • Co-lactase este un supliment alimentar cu lactaza, pentru nou-nascuti si sugari care prezinta disconfort digestiv tranzitoriu (colici) din cauza intolerantei la lactoza.
  • Colief este un produs care ajuta la compensarea deficientei lactazei din sistemul digestiv al bebelusului si ca urmare, reduce aparitia colicilor si ameliorarea lor.
  • Ajuta la eliberarea gazelor, calmeaza colicile si crampele stomacale ale bebelusilor. Poate fi folosit inca de la nastere. Nu contine zahar, alcool si
  • Bonnisan picaturi are efect favorabil asupra starii de sanatate a nou-nascutilor si sugarilor, prin normalizarea functiilor digestive.Ajuta la dim
  • Kebene Pro Baby este un dispozitiv medical indicat in tratamentul tulburarilor dispeptice, meteorismului gastrointestinal, aerofagiei si colicilor gazoase la sugari si copii.
  • Revigrip Sinus este conceput pentru ameliorarea colicilor sugarului si ale copilului mic.
  • Ajuta la eliminarea disconfortului abdominal la sugari si copii mici.
  • Siropul laxativ cu miere si propolis D69 este un produs benefic in caz de constipatie sau colici abdominale. Acesta este un antispastic intestinal care combate spasmele musculaturii netede intestinale, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale si ajuta la accelerarea tranzitului intestinal.
Colici

Colici

In primele luni de viata pot sa apara diverse tulburari digestive, pe masura ce organismul bebelusului se dezvolta. Colica infantila este un sindrom care apare la sugarii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 luni si se caracterizeaza prin plans si comportament dificil de controlat.

Obstructia si diferite modificari ale sistemului digestiv produc dureri abdominale puternice, manifestate sub forma de crampe. Colica se intalneste la un numar mare de bebelusi. Bebelusul tipa, se zvarcoleste, isi tine genunchii la piept si isi strange pumnii timp de cateva ore.

Deoarece organismul unui nou-nascut are foarte putine enzime si lichide cu rol esential in digestie, digerarea proteinelor din laptele matern sau laptele praf poate produce gaze sau crampe. Cand un bebelus tipa sau plange, inghite mult aer, lucru care poate, de asemenea, sa duca la gaze.

Cu toate acestea, daca bebelusul are colici ca urmare a problemelor alimentare, vei observa ca simptomele se inrautatesc dupa ce mananca sau inainte de a-l face sa ragaie, asa ca vei putea stabili cu usurinta cauza. Il poti ajuta cu o centura anticolici de la farmacie care, pana in prezent, s-a dovedit a fi foarte eficienta.

Colica se incadreaza de cele mai multe ori in „Regula celor trei”: 3 ore de plans, de cel putin 3 ori pe saptamana, urmate de 3 saptamani de calm.

Cauza colicilor este necunoscuta, iar expertii dezbat numeroase posibilitati, inclusiv alimentatia excesiva sau insuficienta, alergiile, organizarea nepotrivita a mediului (supraincalzirea fiind una din cauzele banuite) sau comunicarea insuficienta intre mama si copil.

Tratamentul colicii la bebelusi

Produsele pe baza de plante sub forma de tratamente orale sunt de prima intentie in caz de colici. Absorbante de gaze sau lactaza (cum ar fi produsele Kebene Pro baby sau Colidep), precum si probioticele asociate sunt exemple de produse farmaceutice dovedite a fi foarte eficiente in calmarea durerilor. Ceaiul de fenicul sau ceaiul de teci de fasole sunt de asemenea, variante foarte bune de luat in calcul!

Totusi, cea mai buna solutie pentru colici este o combinatie din elementele pe care le-am mentionat mai sus: alimentatie sanatoasa si in cantitati moderate, odihna din plin, joaca si multa interactiune cu mami si tati!