Ameliorare simptome (99)

Sortare dupa
Ameliorare simptome

Ameliorare simptome

Raceala si gripa reprezinta doua afectiuni care, desi impart anumite simptome, sunt de fapt diferite. Ambele sunt cauzate de virusuri si sunt foarte frecvent intalnite, deoarece infectia se poate transmite foarte usor, prin secretiile eliminate in timpul stranutului, tusei sau chiar si a vorbitului.

Raceala este o afectiune mai usoara, care afecteaza nasul si gatul, si este cauzata de un numar foarte mare de virusuri. In general, simptomele nu sunt foarte severe si nu duc la aparitia complicatiilor. 

In schimb, gripa afecteaza nu doar nasul si gatul, ci si plamanii, motiv pentru care pot aparea complicatii serioase, precum pneumonia, care pot pune viata in pericol. Cauzele acestei afectiuni sunt reprezentate de 3 virusuri gripale principale, care pot dezvolta mai multe tulpini.

Daca observi ca ai de-a face cu tuse, stranut, durere in gat, secretii nazale sau nas infundat, poti apela la medicamentele pentru ameliorarea simptomelor de gripa si raceala, care se pot elibera fara prescriptie medicala. Insa, daca simptomele persista sau apar si manifestari precum febra, dureri musculare, stari de oboseala, cere sfatul unui medic.

Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratarea simptomelor de gripa si raceala, nu si a cauzei acestora. Citeste cu atentie prospectul inainte de utilizare si, daca apar manifestari neplacute, discuta cu medicul tau sau cu farmacistul.