Tensiometre (63)

Sortare dupa
Asigura, prin umflarea specifica a mansetei proprie fiecarui utilizator, o determinare a presiunii arteriale precisa si confortabila.Caracteri
Sendo Economy este un tensiometru digital semi-automat pentru brat proiectat in Japonia cu numeroase beneficii.
Tensiometru digital de brat complet automat Microlife BP A6 PC plus adaptor prizaTensiometru digital de brat complet automat Microlife BP A6 PC plus a
Tensiometrul de brat Sendo Advance 3 este proiect dupa o tehnologie japoneza cunoscuta ca fiind cea mai precisa, la momentul actual, de pe piata.
Tensoval duo control este un tensiometru digital pentru masurarea automata a tensiunii arteriale la nivelul bratului. Nu necesita reglaj prealabil si datorita actionarii comode si automate a
Tensiometru Omron M3 Comfort face parte din noua gama de tensiometre Omron M3 incorporeaza cele mai avansate tehnologii pentru senzori si indicatori astfel incit masurarea tensiunii arteriale sa fie cit mai precisa si fiabila.
FDBP-A4 este un Tensiometru de brat care masoara in mod simultan tensiunea sistolica, diastolica si pulsul pe baza principiului oscilatiei presiunii.
Tensiometrul Advance 2 este un tensiometru digital de brat, complet automat, conceput pentru utilizare facila si masurari precise acasa.
Tensiometrul AG1-30, fiabil si rezistent, este destinat masurarii tensiunii arteriale la nivelul bratului, asigurand o masurare precisa si sigura.
Tensiometrul BP AG1-20 este un aparat mecanic, cu actionare manuala, destinat masurarii tensiunii arteriale la nivelul bratului.
Tensiometru digital de brat Veroval  este complet automat, determinare oscilometrica, validat clinic, varianta economica.
Zedd Easy are o precizie extraordinara si fiabilitate pe termen lung. Dispune de tehnologia noastra exclusiva care ia 3 masuratori consecutive si calculeaza media.
Medel Soft - Tensiometru digital pentru incheietura mainii. Cu tehnologie soft inflateMedel Soft - Tensiometru digital pentru incheietura mainii. Cu t
Tensiometrul de brat automat BP 3AG1 este testat clinic si validat prin protocol BHS – Societatea Britanica de Hipertensiune), fiind echipat cu tehnologia PAD (detectia aritmiei).
Tensiometrul BP AG1-20 este un aparat mecanic, cu actionare manuala, destinat masurarii tensiunii arteriale la nivelul bratului. Prevazut cu un mecanism modern fara stift de oprire si para de umflare ergonomica cu supapa, tensiometrul realizeaza o masurare precisa si sigura.
Microlife WatchBP Home este lider mondial in domeniul tensiometrelor digitale care permit depistarea precoce a fibrilatiei atriale (AFIB) si a hipertensiunii arteriale.
Tensiometrul Microlife BP A150-30 AFIB este un tensiometru care permite o masurare corecta si precisa la domiciliu si poate inregistra pana la 30 valori ale tensiunii arteriale.
SENDO SMART 2 tensiometru de incheietura portabil este recomandat pentru verificarea tensiunii arteriale cand nu sunteti acasa.
Tensiometru pentru incheietura mainii pentru determinarea tensiunii arteriale in mod simplu si rapid.
Tensiometrul Veroval duo control de la Hartmann poseda o manseta inovatoare ce garanteaza o masurare confortabila,
Tensiometru de brat Veroval detecteaza si afiseaza aritmia.
Medel Control este un tensiometru pentru masurarea si monitorizarea tensiunii arteriale. Permite masuratori rapide si usoare, salvarea rezultatelor ma
Tensiometru automat cu Bluetooth Medel iCare, Art.95164, Medel.Medel iCare este un tensiometru pentru brat utilizat pentru a masura si a monitoriza va
Tensiometrul digital de brat complet automat cu redare vocala BP A130 este testat clinic si validat prin protocol BHS – Societatea Britanica de Hipertensiune.
Tensiometrul profesional pentru brat X9 "PARR PRO" ajuta la detectia aritmiei (ARR), fibrilatiei atriale (AFib), contractiilor precoce (PC), tahicardiei (TACH), bradicardiei (BRAD), miscarii, mansetei (CD).
Tensiometrul Microlife BP N2 Easy este un tensiometru care permite o masurare corecta si foarte precisa a tensiunii arteriale la domiciliu. Acesta inregistreaza ultima valoare a tensiunii arteriale si este dotat cu tehnologia "PAD" (Pulse Arrhythmia Detection) pentru detectarea din timp a aritmiilor, adica a batailor neregulate ale inimii.
Tensiometrul automat Dr. Frei m-100A este un dispozitiv automat modern pentru masurarea tensiunii arteriale, produs in Elvetia.
Tensiometre

Tensiometre

Tensiunea arteriala nu trebuie monitorizata numai de persoanele care stiu ca au hipertensiune arteriala, sau diverse afectiuni cardiovasculare. Acest parametru este unul vital pentru viata noastra, prin urmare monitorizarea lui este importanta.

Tipuri de tensiometre digitale

Tensiometrele digitale sunt cele mai raspandite datorita utilizarii lor extrem de rapida si usoara. Un tensiometru digital de calitate poate oferi rezultate corecte si relevante:

 • tensiometre pentru brat;
 • tensiometre pentru incheietura mainii.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un tensiometru electronic

 • Manseta trebuie sa cuprinda bratul. Persoanele supraponderale necesita mansete de dimensiuni mari. Folosirea unei mansete nepotrivite duce la inregistrarea unor valori eronate.
 • Dispozitivul trebuie sa poata fi folosit usor la domiciliu, de catre orice persoana fara cunostinte medicale si trebuie sa fie intuitiv.
 • Dispozitivul trebuie sa fie validat clinic si aprobat si sa aiba un manual de utilizare.
 • Trebuie sa poata fi utilizat de diverse categorii de persoane: in varsta, femei insarcinate, copii.
 • Cauta marca CE pe ambalajul produsului.

Cum masori corect tensiunea
Valorile tensiunii arteriale difera de la o masuratoare la alta, in functie de diversi factori precum: respiratia, starea emotionala, eventualele miscari, pozitia corpului.

Tensiunea arteriala presupune doua valori.

 • Primul numar reprezinta tensiunea sistolica (atunci cand inima pompeaza sange si se contracta);
 • Al doilea numar reprezinta tensiunea diastolica (inima se relaxeaza si primeste sange).

Masurarea periodica a tensiunii ajuta la identificarea precoce a unor probleme de sanatate (cardiace).

Cum folosesti un tensiometru de incheietura

 • Pozitionezi mana pe masa cu palma in sus.
 • Manseta se fixeaza la 2 cm de incheietura. Inchiderea mansetei este pozitionata in sus.
 • Dupa fixare, se duce mana la umarul drept, in asa fel incat tensiometru sa ajunga in dreptul inimii.
 • Dupa ce a fost realizata masuratoarea, tensiometrul va scoate un sunet.
 • Pentru o mai buna monitorizare, noteaza valorile de fiecare data cand iti masori tensiunea.

Tensiometrele de incheietura sunt mai putin exacte decat cele de brat, pentru ca artera radiala de la incheietura mainii este mai ingusta decat cea brahiala de la nivelul bratului.

Cum se masoara tensiunea cu un tensiometru de brat

 • Stai pe un scaun, cu spatele rezemat de spatar, cu picioarele pe podea, asezate unul langa altul. Sprijina bratul pe masa, astfel incat cotul sa fie la nivelul inimii.
 • Manseta trebuie pozitionata la 2 cm deasupra cotului.
 • Nu vorbi in timpul masuratorii, nu misca bratul.


La final, notati valorile masurate pentru a vedea evolutia in timp.