Afectiuni venoase (2)

Sortare dupa
Afectiuni venoase

Afectiuni venoase

Insuficienta venoasa cronica si tromboza sunt principalele boli venoase. Fie ca este vorba despre ingrosarea venelor, cum se produce in varice, fie ca ai dezvoltat unul sau mai multi trombi (cheaguri de sange), circulatia sanguina este afectata si pot aparea complicatii.

Simptome si tratament
Principalele simptome ale bolilor venoase sunt durerea intensa in zona afectata, inflamatia la nivelul piciorului, senzatia de piele calda la atingere in regiunea respectiva, inrosirea pielii. Ameliorarea acestor semne se poate realiza la domiciliu prin aplicarea unui gel sau unguent cu heparina pentru picioare umflate, a unui gel de hemoroizi. De asemenea, pentru sindromul varicos se recomanda un gel antivarice.

Cand sa mergi la consult
Oricine poate dezvolta o afectiune venoasa (dupa sedere prelungita la pat ca urmare a unei interventii chirurgicale, de exemplu), insa exista anumiti factori de risc de tromboza - varsta, greutate, istoric familial, stil de viata, caz in care se impune un consult medical amanuntit si efectuarea unor analize si investigatii recomandate de specialist. In urma rezultatelor, pot fi necesare anticoagulante orale sau injectii cu heparina.