Durere (133)

Sortare dupa
ASAprin in doze medii are actiune analgezica si antipiretica si este indicat pentru: combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata, in dureri de cap, dureri musculare, dureri reumatice articulare si periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dureri din timpul ciclului menstrual si combaterea febrei.
Acid Acetilsalicilic Labormed face parte din categoria medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene si contine acid acetilsalicilic. Acesta este util
Pentru combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata, in cefalee, mialgii, dureri reumatice articulare si periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dismenoree.
Ce este Acid Acetilsalicilic Zentiva si pentru ce se utilizeazaAcid Acetilsalicilic Zentiva in doze medii are actiune analgezica si antipiret
Ce este Acid acetilsalicilic-Richter si pentru ce se utilizeazaAcest medicament contine ca substanta activa acid acetilsalicilic si apartine
Ce este Adagin si pentru ce se utilizeazaAdagin face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene
Ce este Adagin si pentru ce se utilizeazaAdagin face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene
Advil Ultra Forte contine ca substanta activa ibuprofenul, care apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) si sunt utilizate pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra.
Ce este Aflamil si pentru ce se utilizeazaAflamil contine ca substanta activa aceclofenac. Aceclofenacul are actiune antiinflamatoare, analge
Ca analgezic si antipiretic, acesta combate durerile de intensitate slaba sau moderata, in cefalee, mialgii, durerile reumatice articulare si periarticulare, nevralgiile, durerile dentare, dismenoreele; in plus combate febra.
Analgex 400mg/325mg este recomandat tratamentului pe termen scurt al durerilor acute: cefalee, migrene, dureri dentare, dureri menstruale, dureri musculare, dureri de spate, durere in gat.
Ce este Antinevralgic Forte si pentru ce se utilizeazaAntinevralgic Forte este un analgezic, reduce febra si este un medicament cu efect anti
Antinevralgic Forte, prin puterea tripla a combinatiei dintre Paracetamol, Acid Acetilsalicilic si Cafeina, actioneaza eficient si rapid impotriva durerilor de cap si a migrenelor.
Antinevralgic P, prin combinatia celor 3 substante active: Paracetamol, Acid Acetilsalicilic si Cafeina, actioneaza eficient impotriva durerilor precum: durerea de cap, nevralgia, durerile dentare, durerile musculare si articulare.
Ce este Arnigel si pentru ce se utilizeazaArnigel este un medicament homeopatic utilizat in mod traditional in tratamentul local al traumatol
Ce este Arnithei gel si pentru ce se utilizeazaArnithei gel este un medicament traditional din plante utilizat pentru ameliorarea vanatailor,
Aspaco este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor sau in caz de menstruatie dureroasa si tratamentul starilor febrile.
Aspirin contine acid acetilsalicilic. Acidul acetilsalicilic este un analgezic (scade durerea) si antipiretic (scade febra).
Aspirin contine acid acetilsalicilic. Acidul acetilsalicilic este un analgezic (scade durerea) si antipiretic (scade febra).
Biofen Extra 400 mg/325mg contine paracetamol si ibuprofen. Paracetamol actioneaza prin oprirea semnalelor de durere de a ajunge la nivelul creierului. De asemenea, actioneaza pentru a reduce febra.
Produsul este indicat pentru adulti, adolescenti si copii cu o greutate mai mare de 20 kg (cu varsta mai mare de 6 ani) in tratamentul simptomatic pe termen scurt al: durerii usoare pana la moderate; febrei.
Buprofess se utilizeaza la adulti si adolescenti cu o greutate mai mare de 40 kg (cu varsta mai mare de 12 ani) in tratamentul simptomatic pe termen scurt al: durerii usoare pana la moderate; febrei.
Compozitie:Un comprimat contine paracetamol 250 mg, propifenazona 210 mg, cafein a 50 mg, fosfat de codeina sesquihidrat 10 mg si excipienti:
Ce este Clafen crema si pentru ce se utilizeazaClafen contine ca substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscu
Durere

Durere

Durerea, acuta (pe termen scurt) sau cronica (pe termen lung) este asociata cu numeroase afectiuni, de la cele organice (fiziologice) la cele mentale, cu impact semnificativ asupra calitatii vietii.

Durerea moderata sau severa este simptomul frecvent in: boli articulare, disfunctii neurologice, cancer, migrena, anemie, afectiuni ale coloanei, psihiatrice, dermatologice, precum si diabet sau afectare pulmonara.

Putem sa combatem durerea, indiferent de tipul acesteia, adoptand un stil de viata sanatos, ceea ce inseamna:

 • Somn odihnitor pentru un sistem imunitar puternic; astfel, tinem departe numeroase boli
 • Alimentatie bogata in antioxidanti din fructe si legume, care ajuta organismul sa lupte cu radicalii liberi
 • Activitate fizica efectuata regulat, cel putin 30 de minute pe zi, pentru a mentine articulatiile flexibile, forta musculara si activitatea cardiaca
 • Renuntarea la fumat si evitarea consumului exagerat de alcool, contribuind astfel noi insine la sanatatea pulmonara si prevenirea tulburarilor respiratorii
 • Igiena corecta a mainilor, care ne fereste de diverse infectii, una dintre principalele surse de durere


Nu in ultimul rand, screening-ul anual, adaptat la varsta, istoric medical, probleme medicale severe in antecedente, mostenire genetica sau alti factori de risc - este necesar pentru a preveni durerea de orice natura.


De asemenea, durerea poate fi ameliorata cu ajutorul medicatiei analgezice (pentru durerea de masea, de cap, rinichi, cervicala) sau a medicamentelor antiinflamatoare (pentru coloana). Acestea se prezinta sub forma de comprimate, capsule, unguente (unguent antiinflamator), geluri (gel pentru durere de spate) sau creme (crema pentru durerea de genunchi, de oase), care contin ca substanta activa una din urmatoarele:

 • Acetaminofen (paracetamol)
 • Ibuprofen
 • Acid acetilsalicilic
 • Aceclofenac
 • Antinevralgic
 • Cafeina
 • Diclofenac
 • Codeina
 • Indometacin