Sinuzita

  (17)

Afisare 18 din 17 rezultate

  • Solutie hipertonica sub forma de spray, cu glicerol si extracte din plante ce amelioreaza congestia nazala puternica in caz de sinuzita, raceala sau rinofaringita.
  • Produs pentru mentinerea sanatatii mucoasei sinusurilor si recomandat in hiperreactivitate bronsica.
  • Sinosun amelioreaza rapid simptomele si reduce durata sinuzitelor, prevenind complicatiile, cronicizarea si recurenta.
  • Extractul din muguri de carpen este benefic pentru aparatul respirator, dar si un adjuvant pentru ficat sau colon.Carpenul contine tanin, substanta care ii confera efecte astrigente, antibiotice si cicatrizante.
  • Produsul este o apa de mare solutie hipertonica sterila indicata, in special, pentru a curata fosele nazale ale nou-nascutilor si copiilor (mai mici de 3 ani) in timpul racelilor si, in mod particular, pentru decongestia mucoasei nazale in fazele acute de rinita alergica, sinuzita si rino-sinuzita.
  • Sinulan Duo Forte este un supliment alimentar cu extracte din plante, care ajuta atat la functionarea normala a tractului respirator superior (nas, sinusuri) si inferior (bronhii), cat si a sistemului imunitar.
  • Clinsin spray nazal este recomandat pentru infectii nazale si sinusale, deoarece sustine tratamentul infectiilor bacteriene si fungice ale nasului si sinusurilor. Acesta curata, regenereaza si hidrateaza mucoasa nazala si faciliteaza respiratia.
  • Apa de mare, solutie hipertonica sterila, este potrivita pentru decongestia cailor nazale si fluidificarea mucusului in caz de raceli, rinite alergice, sinuzite si rinosinuzite. Produsul este potrivit pentru copiii cu varsta mai mare 3 ani si adulti.
  • Tavipec este un medicament cu actiune secretolitica, expectoranta. Adjuvant in tratamentul rinitelor, rinosinuzitelor acute sau cronice si a bronsitelor acute sau cronice.
  • ClinSin Med Junior pentru clatirea nasului si a sinusurilor paranazale la copii cu varsta de peste 4 ani, cu rol de curatare si ingrijire, precum si de prevenire a simptomelor post-operatorii la nivelul nasului si a sinusurilor paranazale.
  • Sinos Duo reprezinta aliatul tau impotriva racelii, gripei si sinuzitei. Produsul actioneaza atat pe caile respiratorii superioare, cat si pe caile respiratorii inferioare. Poate fi recomandat pentru adulti si copii cu varste peste 12 ani.
  • Apa de mare, solutie hipertonica sterila, indicata pentru a curata fosele nazale ale nou-nascutilor si copiilor in timpul racelilor si in mod special, pentru decongestia mucoasei nazale in fazele acute de rinita alergica, sinuzita si rino-sinuzita.
  • Otosan Spray Nazal a luat nastere din angajamentul nostru constant si profund de a dezvolta produse naturale capabile sa ofere o solutie pentru mai multe simptome ORL, care pot afecta adesea urechile si nasul in acelasi timp.
  • Sanatatea mucoasei nasului si a sinusurilor este importanta pentru un bun confort respirator.
  • Solutia hipertonica Panthexyl Baby Spray este indicata pentru indepartarea si fluidificarea mucusului din pasajele nazale, recomandata pentru sugari si copii in cazul racelilor cu suprainfectie microbiana, cum ar fi naso-faringita sau sinuzita, si pentru a preveni otita medie acuta datorata depunerii de mucus in urechea mijlocie.
  • Spray-ul nazal hipertonic Respiratory Bio este ideal pentru decongesntionarea nasului in caz de raceala, febra, sinuzite sau rinite, in perioada bolilor de iarna si a alergiilor. Are o actiune delicata, non-iritanta, care nu usuca membrana mucoasa.
  • Setul ClinSin Med este conceput special pentru a asigura o igiena eficienta a nasului si a sinusurilor paranazale. Produsul are multiple beneficii, fiind indicat in: inflamatia sinusurilor, rinite alergice sau infectioase, curatarea nasului inainte si dupa interventii chirurgicale la nivelul acestuia.
  • Este recomandat ca tratament adjuvant pentru eliberarea nasului infundat si a inflamatiei in cazul diferitelor tipuri de raceala, rinita sau uscaciune a mucoasei nazale. Acesta hidrateaza si protejeaza mucoasa iritata a nasului.
Sinuzita

Sinuzita

Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni respiratorii este sinuzita, afecțiune ce se manifestă cel mai des în sezonul rece, dar nu este condiționată doar de vreme. Lăsată netratată, poate deveni sinuzită cronică, ducând la dureri persistente. Din fericire, la fel ca pentru sinuzita acută, pentru sinuzita cronică există multe variante de tratament.

Durerile de sinuzită sunt cauzate de inflamarea sinusurilor, cavități din oasele craniului. Cavitățile sinusale sunt mereu umplute cu aer și sunt căptușite cu mucoasă. Funcția acestora este de a produce mucusul necesar protejării căilor respiratorii de substanțe precum alergenii și poluanții. Ajută, de asemenea, și la oxigenarea creierului.

Tipuri de sinuzită

Există două tipuri principale de sinuzită și anume:

  • Sinuzita acută - este de obicei produsă de o infecție virală. Prezintă o dezvoltare rapidă în urma unui debut subit. Poate dura în medie undeva între două și trei săptămâni și este cea mai comună formă. Dacă este neglijată, boala se poate înrăutăți, transformându-se astfel în sinuzită subacută care poate dura până la trei luni.
  • Sinuzita cronică - deși simptomele pot să lipsească în faza inițială, în cazul sinuzitei cronice, boala poate fi prezentă în organismul suferindului cu câteva luni sau chiar ani înainte. Simptomele se vor declanșa la anumite intervale, cu pauze posibil destul de lungi. Această afecțiune este dificil de tratat, în unele cazuri chiar imposibil, tratamentul medicamentos reușind doar să amelioreze simptomele. Poate fi cauzată și de o infecție de natură fungică sau bacteriană. 




Care sunt simptomele sinuzitei? 

Atât în cazul sinuzitei maxilare, sinuzitei frontale, sinuzitei cronice și sinuzitei acute este recomandată consultarea unui specialist ORL dacă aveți următoarele simptome:

  • Durere acută la nivelul dinților sau ochilor
  • Durere de cap constantă 
  • Sângerări nazale
  • Febră de peste 38 grade Celsius

Tratamentul sinuzitei

Tratamentul sinuzitei este de obicei personalizat, în funcție de tipul acesteia (sinuzita acută, sinuzita cronică, sinuzita frontal sau maxilara etc.) și constă, de cele mai multe ori, în administrarea unui analgezic sau antiinflamator pentru a atenua durerea, a unui decongestionant nazal și a unui antihistaminic, atunci când inflamația mucoasei este cauzată de un alergen. 

Aceste medicamente pentru sinuzită pot fi achiziționate și în regim OTC (over the counter) - adică medicamente procurate de la farmacie fără rețetă.

Pentru ameliorarea simptomelor din sinuzita, găsești și o serie de suplimente alimentare destinate reducerii inflamatiei mucoaselor și decongestionarii acestora. Dacă simptomele se agravează, este recomandat să mergi la medic. În anumite cazuri, doctorul tău îți poate recomanda un antibiotic pentru infecția sinusurilor.