Sinuzita

  (8)
Sortare dupa
 • Sinupret drajeuri este un medicament din plante, folosit de peste 80 de ani in tratamentul inflamatiilor acute si cronice ale sinusurilor paranazale.
 • Lupta cu virusurile si bacteriile. Inlatura inflamatia si congestia nazala.
 • Sinupret acute drajeuri este un medicament obtinut din plante, care se utilizeaza la adulti pentru tratarea inflamatiilor acute si fara complicatii al
 • Antinevralgic Sinus combina efectul a trei ingrediente active: Paracetamol, Fenilefrina si Cafeina care actioneaza rapid si eficient impotriva simptomelor de raceala si gripa: dureri sinusale, febra, cefalee, nas infundat dureri musculare si articulare.
 • Bioflu Expectorant se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale si tusei productive asociate afectiunilor tractului respirator (sinuzite, rinite, faringite, bronsite).
 • Indicat in bronsitele acute si cronice, bronsiectazii, traheobronsite; bronhopneumopatii cronice obstructive, sinuzite acute si cronice; pneumoconioze; laringite.
 • Acetilcisteina este indicata ca terapie mucolitica in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsiectazii, bronsita cronica si acutizarile acesteia, mucoviscidoza), caracterizate de hipersecretie densa si vascoasa.
 • Sinupret picaturi orale solutie este un medicament din plante, folosit de peste 80 de ani in tratamentul inflamatiilor acute si cronice ale sinusurilo
  Sinuzita

  Sinuzita

  Una dintre cele mai cunoscute afectiuni respiratorii este sinuzita, afectiune ce se manifesta cel mai des in sezonul rece, dar nu este conditionata doar de vreme. Lasata netratata, poate deveni sinuzita cronica, ducand la dureri persistente. Din fericire, la fel ca pentru sinuzita acuta, pentru sinuzita cronica exista multe variante de tratament.

  Durerile de sinuzita sunt cauzate de inflamarea sinusurilor, cavitati din oasele craniului. Cavitatile sinusale sunt mereu umplute cu aer si sunt captusite cu mucoasa. Functia acestora este de a produce mucusul necesar protejarii cailor respiratorii de substante precum alergenii si poluantii. Ajuta, de asemenea, si la oxigenarea creierului.

  Tipuri de sinuzita

  Exista doua tipuri principale de sinuzita si anume:

  • Sinuzita acuta - este de obicei produsa de o infectie virala. Prezinta o dezvoltare rapida in urma unui debut subit. Poate dura in medie undeva intre doua si trei saptamani si este cea mai comuna forma. Daca este neglijata, boala se poate inrautati, transformandu-se astfel in sinuzita subacuta care poate dura pana la trei luni.
  • Sinuzita cronica - desi simptomele pot sa lipseasca in faza initiala, in cazul sinuzitei cronice, boala poate fi prezenta in organismul suferindului cu cateva luni sau chiar ani inainte. Simptomele se vor declansa la anumite intervale, cu pauze posibil destul de lungi. Aceasta afectiune este dificil de tratat, in unele cazuri chiar imposibil, tratamentul medicamentos reusind doar sa amelioreze simptomele. Poate fi cauzata si de o infectie de natura fungica sau bacteriana.

  Care sunt simptomele sinuzitei?

  Atat in cazul sinuzitei maxilare, sinuzitei frontale, sinuzitei cronice si sinuzitei acute este recomandata consultarea unui specialist ORL daca aveti urmatoarele simptome:

  • Durere acuta la nivelul dintilor sau ochilor
  • Durere de cap constanta
  • Sangerari nazale
  • Febra de peste 38 grade Celsius

  Tratamentul sinuzitei

  Tratamentul sinuzitei este de obicei personalizat, in functie de tipul acesteia (sinuzita acuta, sinuzita cronica, sinuzita frontala sau maxilara) si consta, de cele mai multe ori, in administrarea unui analgezic sau antiinflamator pentru a atenua durerea, a unui decongestionant nazal si a unui antihistaminic, atunci cand inflamatia mucoasei este cauzata de un alergen.

  Aceste medicamente pentru sinuzita pot fi achizitionate si in regim OTC (over the counter) - adica medicamente eliberate fara prescriptie medicala.
  Pentru ameliorarea simptomelor de sinuzita, gasesti si o serie de suplimente alimentare destinate reducerii inflamatiei mucoaselor si decongestionarii acestora. Daca simptomele se agraveaza, este recomandat sa mergi la medic. In anumite cazuri, doctorul tau iti poate recomanda un antibiotic pentru infectia sinusurilor.