Herpes

  (32)

Afisare 23 din 32 rezultate

  • Produs pentru calmarea buzelor tensionate, uscate sau pentru infectii virale cum ar fi herpesul.
  • Propolis natural un antibiotic natural cu o valoare terapeutica exceptionala, avand capacitatea de-a distruge peste 20 de tipuri de bacterii si 30 de virusuri. Propolisul contine aminoacizi, vitamine, minerale si enzime.
  • Acest produs este recomandat pentru protejarea si tratarea herpesului bucal, fiind indicat pentru utilizarea de la primele simptome (furnicaturi umflaturi, inrosire, senzatie de mancarime si senzatie de arsura) pana la disparitia completa a acestuia.
  • Supliment alimentar cu lizina. Lizina este un aminoacid esential, cu rol structural in formarea proteinelor, atat a celor de structura (colagen, elastina), cat si a celor cu rol functional (enzime, hormoni, anticorpi etc.).
  • Folosit inca din antichitate, propolisul constituie cea mai bogata sursa naturala de bioflavonoide, avand un efect benefic asupra organismului uman.
  • Uleiul esential de tea-tree, se extrage din frunzele unui arbore din familia Melaleuca, nativ din Australia.
  • Actioneaza ca antigripal, antiseptic, antiinflamator, emolient al cailor respiratorii, cicatrizant si antihelmintic.
  • Echinacea face parte din familia Asteraceae, se utilizeaza ca adjuvant in: infectii respiratorii, gripa, infectii urinare, infectii rezistente la antibiotice sau recidivante, infectii cu virusurile AH5N1 si AH1N1, infectii ORL, urogenitale si cutanate, herpes, prostatite, afectiuni ginecologice de natura inflamatorie (anexite, metroanexite, endometrite), infectii cu Candida albicans si Lysteria monocytogenes.
  • Suplimentul alimentar Herpes Stop este destinat persoanelor care sufera de aparitia periodica a unor eruptii veziculare, denumite herpes, datorate infectiei cu virusul Herpes simplex.
  • Ceaiul cu echinacea Fares sustine sistemul imunitar si ofera suport pentru apararea organismului. Ceaiul are efect imunostimulator, antibacterian,&nbs
  • Crema de rostopasca este utila in tratarea diverselor probleme ale pielii si stimularea regenerarii tesuturilor lezate.
  • Crema naturala (cu ceara naturala si rasina de brad) este excelenta pentru mentinerea sanatatii pielii. Are efect cicatrizant, revulsiv, antiinflamator, antimicotic, calmant, cosmetic, regenerator al pielii, reepitelizant.
  • Apa de gura Curasept Afte amelioreaza durerea cauzata de ulcerele bucale, infectiile virale (herpes), infectii fungice (afte bucale), infectii bacteriene.
  • Curasept Afte Rapid+, datorita formularii cu ADN / ARN si acid hialuronic, amelioreaza rapid durerea formand o bariera de protectie asupra leziunii. Reduce timpul de vindecare, imbunatateste trofismul si ajuta la regenerarea mucoasei bucale.
  • Uleiul de camfor are efect benefic asupra oricaror afectiuni psihosomatice, avand in acelasi timp beneficii distincte pentru piele atunci cand este folosit cu mare grija. Stimuleaza functiile organismului si are efect calmant si tonic asupra psihicului.
  • Acest produs mareste capacitatea de aparare a organismului in fata infectiilor, intareste imunitatea, infectii streptococice, bronsita cronica, paradontoza, herpes, zona zoster, amigdalita, alergii.
  • Stimulent al imunitatii. Intareste sistemul imunitar si sustine organismul in lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si ciupercilor la nivelul tuturor aparatelor si sistemelor.
  • Zeolit Spectrum® Pudra pentru uz extern este un produs indicat pentru ingrijirea speciala a pielii (fata si corp).
  • Bogat in hiperforina, hipericina si flavonoide, aduce beneficii antiinflamatoare, cicatrizante si de calmare a durerii, cu o traditie indelungata in aplicatiile dermatologice.
  • Crema naturala de roinita este excelenta pentru mentinerea starii de sanatate a pielii.
  • Unguentul de Rostopasca, ceara de albine, rasina de brad, vitamina E si ulei esential de busuioc este un produs natural, fiind recomadat in negi, herpes, psoriazis, rani, bataturi, impetigo.
  • HerpeNorm™ este conceput pe baza formulei special create pentru Barny’s de catre Profesorul Guy Van Elsacker1, Doctor in stiinte si expert in biomedicina, pentru a contribui la sanatatea si ingrijirea eficienta a buzelor si a pielii din jurul acestora in caz de herpes bucal.
  • O stare de imunitate excelenta, asociata cu aportul substantelor antioxidante constitue premisele unei sanatati excelente.
Herpes

Herpes

Herpes - ce trebuie sa stii

Herpesul este o leziune care apare la nivelul gurii sau in zona genitala, ca urmare a slabirii sistemului imunitar. Herpesul apare mai ales in sezonul rece, fiindca in acesta perioada organismul este in pericol din cauza virusurilor.

Herpesul este o infectie virala cauzata in principal de doua tipuri de virusuri. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproape 3,7 miliarde de persoane sub varsta de 50 de ani au herpes oral (HSV-1), in timp ce 417 milioane de persoane intre 15-49 de ani au herpes genital (HSV-2).

Modul de transmitere al herpesului este prin contact direct cu o leziune herpetica sau cu saliva, urina, sangele sau secretiile genitale ale unei persoane infectate. In cazul herpesului genital, acesta se transmite cel mai adesea prin contact sexual. Pentru a reduce riscul de transmitere, se recomanda utilizarea prezervativelor si evitarea contactului sexual in timpul episoadelor de manifestare a simptomelor.

Simptomele herpesului pot varia de la persoana la persoana, in functie de tipul de virus si de sistemul imunitar al fiecarei persoane. Simptomele comune includ aparitia unor vezicule mici, dureroase pe piele sau mucoase (gura, nara, ochi, organe genitale), febra, dureri musculare, oboseala, dureri de cap, mancarime sau arsura in zona afectata inainte de aparitia leziunilor.

Este important de retinut ca herpesul este o infectie cronica. O data contractat, virusul ramane in organism si poate provoca recurente ale simptomelor. Cu toate acestea, frecventa si severitatea acestor recaderi variaza de la persoana la persoana. Unii oameni pot avea doar un singur episod de herpes in viata lor, in timp ce altii pot avea recaderi frecvente.

Tipuri de herpes si cum apar

Herpesul este o boala infectioasa cauzata de doua tipuri de virusuri - Herpes Simplex Virus de tip 1 (HSV-1) si de tip 2 (HSV-2). HSV-1 este in general asociat cu herpesul oral, manifestandu-se prin vezicule dureroase pe buze, gura sau in gat. Cu toate acestea, el poate cauza si herpes genital prin contactul oral-genital. Simptomele asociate cu herpesul genital, de obicei cauzat de HSV-2, includ leziuni dureroase in zona genitala sau rectala. Unele persoane pot experimenta si simptome asemanatoare gripei, cum ar fi febra si oboseala.

Odata ce patrunde in organism, herpes simplex ramane in corp toata viata. Acutizarea este provocata de stres, scaderea imunitatii, traumatizarea zonei respective (epilarea inghinala agresiva de exemplu, sau injectarea cu acid hialuronic a buzelor). Persoanele care recurg la marirea buzelor ar trebui sa informeze medicul estetician ca au infectia in organism. Acesta va aplica cu cateva zile inainte si dupa injectare, in zona in care apare leziunea, unguent cu aciclovir. Mai poate prescrie si tratament antiviral si doze crescute de vitamina C.

Infectia cu herpes este recurenta si poate fi asimptomatica sau poate provoca episoade recurente de simptome, in special in perioadele de stres sau boala. De asemenea, o persoana poate transmite virusul chiar si atunci cand nu prezinta simptome.

Factori declansatori ai herpesului

Sistemul imunitar slabit este un factor esential in declansarea herpesului. Acesta poate fi afectat de o serie de cauze, cum ar fi stresul, lipsa somnului, o dieta saraca in nutrienti sau diverse afectiuni care il pot slabi. De exemplu, oamenii care sufera de stres cronic pot avea un sistem imunitar mai slab, care ii face mai vulnerabili la infectiile virale, inclusiv la herpes. De asemenea, o dieta saraca in vitamine si minerale poate afecta capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva infectiilor. 

Stresul este de asemenea un factor declansator al herpesului. Acesta poate slabi sistemul imunitar, facand organismul mai vulnerabil la infectiile virale. Stresul si anxietatea pot influenta negativ functionarea sistemului imunitar, creand un mediu propice pentru dezvoltarea infectiilor.

Anumite medicamente, precum cele folosite in tratamentul cancerului sau pentru suprimarea sistemului imunitar, pot creste riscul de aparitie a herpesului. Acestea pot slabi sistemul imunitar, facandu-l mai vulnerabil la infectii. 

Se presupune ca ciocolata, daca este consumata in cantitati mari, poate declansa un nou episod de herpes, din cauza cantitatii de arginina pe care o contine. Arginina se mai gaseste si in mazare si alune.

Pe de alta parte, se considera ca exista un aminoacid (lizina) care poate inhiba activarea virusului tocmai prin faptul ca scade nivelul de arginina. Lizina se gaseste in carnea de pui, cartofi, peste oceanic, cod, albus.

Tratament contra herpesului

Tratamentul pentru herpes include o gama larga de optiuni, de la medicamente prescrise de un medic la tratamente topice, care pot fi achizitionate fara prescriptie medicala si tratamente naturiste. Pentru cazurile mai severe, medicul poate recomanda medicamente antivirale care pot reduce durata si severitatea episoadelor de herpes. De asemenea, exista lotiuni si creme care pot ajuta la ameliorarea simptomelor locale, precum durerea si mancarimea. Tratamentele naturiste pot fi de asemenea utile in reducerea simptomelor.

Tratament medicamentos impotriva herpesului

La baza tratamentului medicamentos impotriva herpesului stau medicamentele antivirale, care, desi nu vindeca boala, pot ameliora simptomele si pot scurta durata episoadelor. Aceste medicamente pot reduce durata episoadelor cu o zi, iar utilizarea lor pe termen lung poate duce la scaderea frecventei episoadelor de herpes.

Medicamentele antivirale pot fi administrate in diferite forme, in functie de gravitatea simptomelor si de tipul de herpes. Unii pacienti pot primi tratament sub forma de pastile, in timp ce altii pot necesita creme sau unguente. Unele situatii pot necesita administrarea medicamentelor prin injectie. Doza si durata tratamentului variaza in functie de severitatea simptomelor si de tipul de herpes, iar aceste detalii vor fi stabilite de medic.

Exista si plasturi speciali anti herpes care ajuta la oprirea dezvoltarii virusului. Aplicarea lor presupune ferirea leziunii de contactul cu apa (mentinerea umiditatii la nivelul leziunii) si in plus limiteaza contagiozitatea. Local, se poate aplica si lidocaina (amelioreaza pruritul si durerea de la nivelul gurii).


Este esential ca pacientii sa discute cu medicul inainte de a incepe orice tratament medicamentos pentru herpes. Medicul va putea determina cel mai eficient tratament in functie de istoricul medical al pacientului si de tipul de herpes de care sufera. 

Tratament naturist impotriva herpesului 

Herpesul este o infectie virala comuna si incomoda, dar exista o serie de remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor si la accelerarea procesului de vindecare. Unele dintre cele mai eficiente remedii naturale includ uleiul de arbore de ceai, aloe vera, mierea de manuka si extractul de echinacea. Acestea sunt remedii care pot fi preparate si utilizate acasa, cu un impact pozitiv asupra reducerii disconfortului si a duratei episoadelor de herpes.

Utile pentru tratarea herpesului, aceste remedii naturale sunt de obicei aplicate topic. Tinctura de propolis are actiune antivirala. Se aplica local, are un efect regenerator si grabeste vindecarea leziunii. Uleiul de arbore de ceai se aplica direct pe leziuni, de cateva ori pe zi. Aloe vera, fie in forma de gel sau direct din planta, se aplica in acelasi mod. Mierea de manuka, cunoscuta pentru proprietatile sale antivirale, se poate aplica direct pe rani, in timp ce extractul de echinacea se poate consuma sub forma de ceai sau capsule, pentru a stimula sistemul imunitar. Inainte de a incepe orice tratament, este recomandat sa citesti instructiunile furnizate de producator sau sa consultati un specialist.

Intotdeauna este esential sa se consulte un medic inainte de a incepe orice tratament naturist. Cu toate ca aceste remedii sunt naturale, ele pot interactiona negativ cu medicamentele prescrise si pot provoca reactii alergice.