Scutece de schimb

  (78)
Sortare dupa
Scutece de schimb

Scutece de schimb

Atunci cand trebuie sa alegi scutece pentru bebelusul tau, trebuie sa tii seama de mai multe aspecte.

Materialul din care sunt confectionate
Pentru a preveni iritatiile, trebuie sa alegi scutecele din materiale confortabile pentru pielea micutului. De pilda, daca are pielea sensibila, trebuie sa cauti scutece pentru acest tip de piele.

Nivel de absorbtie
De cele mai multe ori, nivelul de absorbtie este cel mai important factor de decizie. Nivelul de absorbtie se poate stabili verificand cat de uscata ramane pielea copilului cu respectivul scutec. De altfel, pielea uscata a bebelusului previne iritatiile, asa incat este bine sa fii atent la acest aspect.

Marimea scutecului
Este foarte important pentru confortul copilului tau sa alegi scutece de marime potrivita. Marimea scutecelor bebelusului se calculeaza dupa greutatea micutului si sunt indicate pe pachet. Unele scutece sunt proiectate pentru bebelusi activi, trebuie sa tii seama si de acest lucru.

De cate scutece are nevoie bebelusul pe zi
Fiindca scutecul ar trebui schimbat la cateva ore, se presupune ca ar trebui sa ai macar 5-6/zi. Trebuie sa mai tii seama si de cat de repede cresc copiii. Nu este nevoie sa cumperi multe pachete in avans, pentru ca nu stii daca iti vor mai fi de folos.

Tipuri de scutece
La farmacie poti gasi scutece pentru bebelusi de unica folosinta, pentru utilizarea de fiecare zi, dar si scutece pentru diferite activitati.

Scutece de unica folosinta
Sunt cele mai utilizate pentru ca se folosesc usor si au un grad ridicat de absorbtie (sunt realizate dintr-un material superabsorbant). Nu sunt biodegradabile. Exista scutece biodegradabile, din bambus, celuloza, sau alte materiale de absorbtie naturale, care se descompun mai repede decat cele obisnuite.

Scutece reutilizabile
Sunt realizate dintr-un material textil, sunt economice. Au o parte absorbanta si o parte impermeabila. Partea absorbanta este din bumbac, microfibra, canepa, bambus, sau o combinatie intre acestea. Partea impermeabila nu lasa sa treaca umezeala, dar permite circulatia aerului. Aceste scutece sunt mai putin absorbante decat scutecele de unica folosinta, este necesara schimbarea lor mai frecventa, dar utilizarea lor reduce riscul iritatiilor de scutec.

La Dr. Max gasesti diferite tipuri de scutece pentru bebelusul tau, iar daca nu stii ce sa alegi si care criterii sunt mai importante cere sfatul farmacistului, sau citeste informatiile produselor de pe site.