Vitamine si minerale

  (16)
Sortare dupa
 • Vitamina E se prezinta sub forma de capsule moi, ovale, de culoare rosie care contin o solutie uleioasa de culoare galben deschis. Vitamina E se utilizeaza in prevenirea si tratamentul deficitului de vitamina E asociat aportului alimentar inadecvat si afectiunilor care necesita un aport suplimentar de vitamina E.
 • Pentru mentinerea si refacerea rezistentei organismului;
 • Pentru mentinerea si refacerea rezistentei organismului.
 • Cal-C-Vita este un medicament utilizat pentru preventia si tratamentul deficientelor de vitamina B6, vitamina C, vitamina D si calciu in perioadele cu necesitati crescute sau deficiente cu risc crescut.
 • Ce este Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile si pentru ce se utilizeazaCalciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate mas
 • Ce este Calciu-Sandoz + Vit. C si pentru ce se utilizeazaDeficit de calciu si vitamina C.Necesitate crescuta de calciu si vitamina C (de
 • Ce este CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate si pentru ce se utilizeazaCalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate este o combinatie intre
 • Ce este Caldefix si pentru ce se utilizeazaCaldefix este o combinatie de vitamina D si calciu. Este utilizat in: tratamentul deficitului
 • Clorocalcin este un produs indicat in stari ce necesita un aport sporit de calciu: sarcina, alaptare, perioada de crestere rapida, copilarie, hipocalcemie datorata procesului de imbatranire, rahitism (in asociere cu vitamina D), spasmofilie, tetanie calcipriva, boli ale sistemului osos (osteoporoza, osteomalacie), hemoragii, hemoptizii, hemoragii postoperatorii, hemoragii cerebrale, epistaxis, albuminurii, stari alergice: urticarie, edem Quincke, boala serului.
 • Magne B6, drajeuri actioneaza eficient pentru prevenirea si tratarea deficitului de magneziu, prin prezenta celor doua ingrediente active: Magneziu si Vitamina B6.
 • Substanta activa este acidul ascorbic. Fiecare comprimat efervescent contine acid ascorbic 1000 mg.Celelalte componente sunt:hidrogencarbonat de s
 • 5 ml sirop contin clorhidrat de tiamina 5 mg, riboflavina 2 mg sub forma de riboflavina sodiu fosfat dihidrat, clorhidrat de piridoxina 2 mg, nicotina
 • Vitamina B12 Ankermann este un medicament ce contine cianocobalamina (vitamina B12) si este utilizat in tratamentul deficientei de vitamina B12, in special la pacientii care
 • VITAMINA B6 ZENTIVA 250 mg este indicat in tratamentul deficitului sever de piridoxina.
 • VITAMINA D3 BIOFARM este indicat: la copii mici, in primii 2 ani de viata, pentru profilaxia rahitismului;in tratamentul osteomalaciei determinate de deficitul de vitamina D; in tratamentul de sustinere al osteoporozei; in tratamentul profilactic al simptomelor datorate absorbtiei digestive deficitare a vitaminei D (de exemplu boli cronice intestinale, ciroza biliara, rezectie gastrointestinala, etc); in hipoparatiroidie.
 • Tratamentul carentei de vitamina E.
Vitamine si minerale

Vitamine si minerale

Vitaminele (substante organice) si mineralele (elemente anorganice) sunt foarte importante pentru sanatatea noastra. Ele sunt cele care regleaza procesele metabolice din organism. Asadar, sunt importante pentru sanatate, dar si responsabile de starea noastra de bine. Daca unele dintre vitaminele si mineralele esentiale lipsesc din organismul tau, sistemul imunitar este afectat, te simti obosit orice ai face, nu te poti concentra si racesti mai usor.

Asimilam aceste substante din ceea ce consumam zilnic, acesta este motivul principal pentru care trebuie sa avem o dieta echilibrata.

Sunt doua tipuri de vitamine:

 • Liposolubile (solubile in grasimi): vitaminele A, D, E, K;
 • Hidrosolubile (se dizolva in apa): vitaminele din complexul B, vitamina C si acidul folic.

Mineralele se clasifica in:

 • Macrominerale: calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fosfor, clor si sulf (necesare in cantitati mari);
 • Oligominerale: iod, crom, fier, cupru, seleniu, zinc, mangan, cobalt, molibden (necesare in cantitati mici).

Deficienta de vitamine
Daca nu avem suficienta vitamina A in organism, pielea va deveni uscata, la fel si mucoasele, va scadea acuitatea vizuala nocturna, iar imunitatea se va reduce.

Vitamina C are rol antioxidant si creste, la randul ei, imunitatea. Lipsa ei duce la oboseala, stare de somnolenta, lipsa de rezistenta la efort si la infectii.

Vitamina E insuficienta duce la scaderea imunitatii si la imbatranirea cutanata prematura.

Vitamina K poate cauza probleme de coagulare a sangelui.

Carenta de vitamine B are efecte asupra sanatatii sistemului nervos, parului, pielii, sistemului gastrointestinal.

Deficienta de minerale
Lipsa mineralelor ne afecteaza de asemenea sanatatea. De pilda, cantitatea de zinc influenteaza functionarea sistemului imunitar si apetitul.

Lipsa magneziului este semnalata de apatie, dificultatile de concentrare, tulburarile de memorie, spasmele musculare (acestea pot semnala si lipsa de calciu).

Deficienta de calciu este data de furnicaturi, amortirea membrelor, iritabilitate si palpitatii cardiace.

Lipsa iodului poate duce la oboseala, depresie, crestere in greutate, iar in cazurile grave la hipotiroidie.

Daca nu reusesti sa-ti asiguri vitaminele si mineralele din alimentatie, atunci ar trebui sa optezi pentru suplimente alimentare care sa contina aceste substante. Cel mai bine ar fi ca tratamentul sa fie recomandat de un medic, pentru ca el poate stabili si schema de tratament, dar si durata acestuia. Exista mai multe forme de vitamine si minerale, fie sub forma de comprimate, de comprimate efervescente sau comprimate masticabile. Alege varianta pe care o doresti, dar fii atent la modul de administrare, la doza si respecta intotdeauna indicatiile medicului.