Vitamine si minerale (13)

Sortare dupa
Tonifica organismul, stimuleaza apetitul, inlatura oboseala fizica si psihica, combate surmenajul, elimina stressul si ajuta la recuperarea dupa inter
Vitamina E se prezinta sub forma de capsule moi, ovale, de culoare rosie care contin o solutie uleioasa de culoare galben deschis. Vitamina E se utilizeaza in prevenirea si tratamentul deficitului de vitamina E asociat aportului alimentar inadecvat si afectiunilor care necesita un aport suplimentar de vitamina E.
Ce este Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile si pentru ce se utilizeazaCalciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate mas
Clorocalcin este un produs indicat in stari ce necesita un aport sporit de calciu: sarcina, alaptare, perioada de crestere rapida, copilarie, hipocalcemie datorata procesului de imbatranire, rahitism (in asociere cu vitamina D), spasmofilie, tetanie calcipriva, boli ale sistemului osos (osteoporoza, osteomalacie), hemoragii, hemoptizii, hemoragii postoperatorii, hemoragii cerebrale, epistaxis, albuminurii, stari alergice: urticarie, edem Quincke, boala serului.
Ce este Caldefix si pentru ce se utilizeazaCaldefix este o combinatie de vitamina D si calciu. Este utilizat in: tratamentul deficitului
Magne B6, drajeuri actioneaza eficient pentru prevenirea si tratarea deficitului de magneziu, prin prezenta celor doua ingrediente active: Magneziu si Vitamina B6.
Beres Drops Plus este un medicament OTC recomandat pentru mentinerea si refacerea rezistentei organismului, adjuvant in starile de raceala sau gripa si convalescenta acestora si in perioadele de efort fizic intens.
Substanta activa este acidul ascorbic. Fiecare comprimat efervescent contine acid ascorbic 1000 mg.Celelalte componente sunt:hidrogencarbonat de s
Ce este CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate si pentru ce se utilizeazaCalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate este o combinatie intre
Cal-D-Vita este un medicament care contine o asociere de calciu si vitamina D3. Calciul si vitamina D3 sunt componente importante in procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 regleaza absorbtia si conve
Ce este Calciu-Sandoz + Vit. C si pentru ce se utilizeazaDeficit de calciu si vitamina C.Necesitate crescuta de calciu si vitamina C (de
5 ml sirop contin clorhidrat de tiamina 5 mg, riboflavina 2 mg sub forma de riboflavina sodiu fosfat dihidrat, clorhidrat de piridoxina 2 mg, nicotina
Beres Drops Plus este un medicament OTC recomandat pentru mentinerea si refacerea rezistentei organismului, adjuvant in starile de raceala sau gripa si convalescenta acestora si in perioadele de efort fizic intens.
Vitamine si minerale

Vitamine si minerale

Vitaminele (substante organice) si mineralele (elemente anorganice) sunt foarte importante pentru sanatatea noastra. Ele sunt cele care regleaza procesele metabolice din organism. Asadar, sunt importante pentru sanatate, dar si responsabile de starea noastra de bine. Daca unele dintre vitaminele si mineralele esentiale lipsesc din organismul tau, sistemul imunitar este afectat, te simti obosit orice ai face, nu te poti concentra si racesti mai usor.

Asimilam aceste substante din ceea ce consumam zilnic, acesta este motivul principal pentru care trebuie sa avem o dieta echilibrata.

Sunt doua tipuri de vitamine:

  • Liposolubile (solubile in grasimi): vitaminele A, D, E, K;
  • Hidrosolubile (se dizolva in apa): vitaminele din complexul B, vitamina C si acidul folic.

Mineralele se clasifica in:

  • Macrominerale: calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fosfor, clor si sulf (necesare in cantitati mari);
  • Oligominerale: iod, crom, fier, cupru, seleniu, zinc, mangan, cobalt, molibden (necesare in cantitati mici).

Deficienta de vitamine
Daca nu avem suficienta vitamina A in organism, pielea va deveni uscata, la fel si mucoasele, va scadea acuitatea vizuala nocturna, iar imunitatea se va reduce.

Vitamina C are rol antioxidant si creste, la randul ei, imunitatea. Lipsa ei duce la oboseala, stare de somnolenta, lipsa de rezistenta la efort si la infectii.

Vitamina E insuficienta duce la scaderea imunitatii si la imbatranirea cutanata prematura.

Vitamina K poate cauza probleme de coagulare a sangelui.

Carenta de vitamine B are efecte asupra sanatatii sistemului nervos, parului, pielii, sistemului gastrointestinal.

Deficienta de minerale
Lipsa mineralelor ne afecteaza de asemenea sanatatea. De pilda, cantitatea de zinc influenteaza functionarea sistemului imunitar si apetitul.

Lipsa magneziului este semnalata de apatie, dificultatile de concentrare, tulburarile de memorie, spasmele musculare (acestea pot semnala si lipsa de calciu).

Deficienta de calciu este data de furnicaturi, amortirea membrelor, iritabilitate si palpitatii cardiace.

Lipsa iodului poate duce la oboseala, depresie, crestere in greutate, iar in cazurile grave la hipotiroidie.

Daca nu reusesti sa-ti asiguri vitaminele si mineralele din alimentatie, atunci ar trebui sa optezi pentru suplimente alimentare care sa contina aceste substante. Cel mai bine ar fi ca tratamentul sa fie recomandat de un medic, pentru ca el poate stabili si schema de tratament, dar si durata acestuia. Exista mai multe forme de vitamine si minerale, fie sub forma de comprimate, de comprimate efervescente sau comprimate masticabile. Alege varianta pe care o doresti, dar fii atent la modul de administrare, la doza si respecta intotdeauna indicatiile medicului.