Periute de dinti si accesorii (206)

Sortare dupa
Periute de dinti si accesorii

Periute de dinti si accesorii

Atunci cand ai atat de multe produse de igiena orala la dispozitie, este foarte dificil sa-l alegi pe cel de care ai nevoie. De cele mai multe ori cand iti alegi periuta de dinti, esti tentat sa o cumperi pe cea care arata bine, are culoarea ta preferata sau este la oferta. In mod normal ar trebui sa optezi pentru periuta de dinti care are cel mai bine grija de dintii tai.

Daca vrei sa stii pentru ce tip de periuta de dinti ar trebui sa optezi, consulta medicul stomatolog. El este cel mai in masura sa-ti dea cele mai bune sfaturi pentru ca periajul dintilor joaca un rol important in pastrarea sanatatii dentare. In acest fel, eviti aparitia cariilor si a altor probleme care pot necesita tratamente stomatologice complexe si, evident, costisitoare.

Foarte probabil, medicul tau stomatolog te-ar sfatui sa-ti iei o periuta cu peri moi (fiindca este o optiune buna pentru indepartarea placii dentare si a depunerilor de pe dinti). Daca periuta are perii medii sau tari, te poti rani la gingii sau poti afecta prea mult smaltul dintilor.

De asemenea, ai putea opta pentru periute de dinti cu capul mic, pentru ca acestea pot avea acces la intreaga suprafata a dintelui si, in plus, ajung si in spatiile mai greu accesibile, in spatele gurii sau la molari (acestia se cariaza extrem de repede tocmai pentru ca periajul dentar ajunge la ei cu dificultate).

Desigur, este mai putin important cum arata tipul manerului periutei, tipul perilor, sau forma capului periutei de dinti. Aici poti alege dupa gustul tau.

In plus, medicul stomatolog te poate invata si cum se efectueaza corect periajul: dinspre gingii spre varful dintilor, de cel putin doua ori pe zi, cel putin 2 minute.

Nu uita sa schimbi regulat periuta de dinti si accesoriile periutei de dinti, daca folosesti una electrica.

Gama pentru periute de dinti sau accesorii pentru periute de dinti este diversificata. In farmacie sau onine, la Dr.Max gasesti produse de calitate si care iti pot fi de folos pentru o igiena corecta a gurii: periuta electrica pentru copii, periuta de dinti pentru pete inchise la culoare, periuta interdentara, rezerva pentru periuta electrica.