Glucometre

  (25)
Sortare dupa
Glucometrul SD CodeFree masoara curentul creat si transforma rezultatul in cantitatea de glucoza din sange. Rezultatul glicemiei este afisat pe ecranu
Glucometre

Glucometre

Glucometrele sunt aparate care masoara nivelul glicemiei si sunt realizate sub forma de dispozitive medicale portabile. 

Un glucometru este indispensabil pentru un pacient cu diabet, deoarece aceste persoane trebuie sa realizeze in permanenta monitorizarea glicemiei, prin masurarea concentratiei de glucoza din sange. Astfel pot fi prevenite sau depistate in faze timpurii complicatiile ce apar din cauza diabetului. Cele mai cunoscute complicatii cauzate de diabet sunt bolile arteriale, piciorul diabetic si neuropatia diabetica.

Aceste aparate care stabilesc nivelul glicemiei sunt importante pentru toti oamenii, deoarece ajuta la depistarea problemelor de sanatate ce pot aparea din cauza unui mod de viata stresant, a sedentarismului si a alimentatiei defectuoase, care cuprinde o cantitate prea mare de carbohidrati. Cu ajutorul unui glucometru puteti depista modificarile de glicemie in urma dereglarilor hormonale si reactiile adverse dupa administrarea unor medicamente.

Utilizarea glucometrelor se face printr-o aplicare usoara a sangelui, deoarece este nevoie doar de o proba mica de sange, de 1-2 microlitri. Persoanele care folosesc aceste dispozitive medicale pot sa aplice picatura de sange pe suprafetele de colectare aflate in afara glucometrului, asa ca manevrarea acestor aparate este facila si nu necesita curatare dupa fiecare masurare a glicemiei.

Aveti la dispozitie teste de glicemie, teste glucometru, ace pentru glucometru, bandelete pentru testarea glucozei din sange. Puteti utiliza pachete complete ce cuprind glucometru cu teste si lancete (ace sterile) sau puteti achizitiona glucometre cu functie vocala si teste adaptate pentru fiecare model de glucometru.

Cititi cu atentie instructiunile de utilizare a glucometrelor si folositi modele recomandate de medici si farmacisti.