Politica de retur

Politica de retur

 

Termenul exercitarii dreptului legal de retragere

 

In conformitate cu art.9 alin.1 din Ordonanta nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Clientul beneficiaza de o perioadă de retragere  de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, respectiv de a returna produsele cumparate, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri.

Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la:

(i) ziua în care clientul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de client, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:

(ii) în cazul în care clientul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care clientul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de client, intră în posesia fizică a ultimului produs;

(iii) în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care clientul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de client, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese;

 

Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere

Clientul, in vederea exercitarii dreptului de retragere din contract, este obligat sa notifice in mod expres  Dr.Max/Sensiblu  la urmatoarele date de contact: Strada Ciobanului, nr. 133, Mogosoaia-Ilfov/[email protected]/0372.492.292, la intentia de retragere din contract, sub forma unei declaratii neechivoce (scrisoare trimisa prin posta/fac/e-mail). De asemenea, Clientul poate completa si transmite electronic de pe site-ul www.drmax.ro formularul standard de retragere, pus la dispozitie de Dr. Max. 

Utilizarea formularului standard de retragere disponibil pe site-ul Dr.Max nu este obligatorie, insa, in situatia in care Clientul opteaza pentru acesta, Dr.Max va transmite catre Client, prin e-mail,  confirmarea de primire a formularului de retragere.

Dr. Max are obligația să returneze în termen de 14 zile calendaristice contravaloarea produselor comandate, dacă acestea au fost achitate, sub conditia receptionarii produselor.  Dr.Max isi rezerva dreptul de a prelungi termenul de 14 zile daca nu a intrat in posesia produselor returnate sau cel putin, Clientul nu a trimis o confirmare a expedierii coletului, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

In cazul returnarii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare sunt suportate de catre client.

In cazul returnarii partiale a produselor, Dr. Max va returna numai contravaloarea produselor pe care clientul dorește să le returneze, fără să returneze taxa de transport pentu expediție. Cu toate acestea,   taxa de transport pentru returnarea produselor ramane in continuare in sarcina clientului.
 
Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si comanda, cheltuielile de returnare vor fi suportate de Dr.Max.

Returul va fi acceptat daca produsul este in aceeasi stare in care a fost livrat, fara urme de uzura si este complet, inclusiv cu accesorii.

In cazul in care produsul returnat a facut parte dintr-o campanie promotionala de acordare a unui produs cadou, odata cu returnarea produsului achizitionat se va returna si produsul oferit cadou.

Produsele exceptate de la posibilitatea de returnare

Sub rezerva dispozitiilor art.16 lit. d), e), f) din OUG 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract ( dreptul de returnare) urmatoarele produse:

  • produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (hrană pentrubebeluși (lapte, piureuri, sucuri, biscuit, saruri de rehidratare etc.)
  • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator (medicamente de uz uman, produse cosmetice, produse de igiena intima si produse care intra in contact cu mucoasa umana: scutece, periute de dinti, biberoane, suzete, nebulizatoare, termometre rectale, pompe de san, irigatoare, century postnatale, protectii mameloane, dus bucal, jucarii dentitie. Prezenta lista nu este exhaustiva).
  • produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
  • Produse sigilate incadrate in categoria medicamentelor de uz uman, care necesita conditii speciale de depozitare si pastrare, astfel cum acestea sunt mentionate in prospect de detinatorului autorizatiei de punere pe piata. Prin exceptie, se accepta returul medicamentelor de uz uman sigilate/desigilate care prezinta deficient de calitate si/sau conformitate.

 

Obligatiile Clientului in cazul retragerii conform art.14 alin.3 din OUG 34/2014

 

Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Ca atare, in functie de tipul de produs care se returneaza, daca se constata ca actiunile asupra acestuia tradeaza urme de folosinta excesiva ce pot cauza diminuarea valorii, produsul este trimis spre verificare catre furnizor/producator, pentru confirmarea/ infirmarea manipularii corespunzatoare a acestuia. Astfel, valoarea finala a acestuia se va stabili in functie de valoarea generata de costul pieselor necesar a fi inlocuite si/sau manoperei de reconditionare a produsului. Diminuarea valorii produsului returnat în funcție de deteriorarea acestuia poate fi făcută până la 50% din valoarea inițială.

 

Garantia produselor in baza Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora

 

Produsele de folosinta indelungata (Produsele relativ complexe, constituite din piese şi subansambluri, proiectate şi construite pentru a putea fi utilizat pe durata medie de utilizare şi asupra cărora se pot efectua reparaţii sau activităţi de întreţinere) beneficiaza de garantie de conformitate in baza Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora.

Astfel, la livrare, produsul va fi insotit de certificat de garantie  - hartie sau va fi trimis clientului, in format electronic, prin e-mail, dupa caz.

 Certificatul de garantie va contine elementele de identificare a produsului, termenul de garanție, durata medie de utilizare, modalitățile de asigurare a garanției - întreținere, reparare, înlocuire și termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea și adresa vânzătorului și ale unității specializate de service.