Afectiuni oncologice

  (11)
Sortare dupa
 • InoCell este rezultatul unor cercetari stiintifice si studii clinice realizate pe parcursul a peste 20 de ani de echipa de medici condusa de A. K. Shamsuddin, doctor in medicina, profesor de patologie din cadrul University of Maryland School of Medicine, Baltimore, SUA.
 • CORIOLUS MRL este o biomasa ce contine atat miceliu cat si componentele active ale lui coriolus versicolor cultivate in conditii aseptice. Mycology Re
 • Este o combinatie unica, inovatoare si echilibrata de 7 extracte fitoactive avand efect de regenerare hepatica.
 • Omega 3 este un grup de acizi grasi esentiali care pot fi aprovizionati doar prin dieta alimentara, deoarece organismul uman nu este capabil sa-i produca el insusi.
 • Argintul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale care are efect impotriva a peste 650 de organisme patogene. Testele de laborator au aratat ca argintul coloidal omoara majoritatea bacteriilor, fungilor, parazitilor si a virusurilor in 2-6 minute de la contact.
 • Cordyceps Extract Forte este cel mai puternic remediu anti-cancer cunoscut, facand un tandem redutabil cu Extractul de Turmeric Forte. Aceasta combinatie este printre cele mai puternice imunostimulente din lume.
 • Seleniul, zincul si vitamina C sunt printre cele mai puternice tratamente naturiste, cu efect imunostimulent, antitumoral si reglator al activitatii hormonale.
 • Argintul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale care are efect impotriva a peste 650 de organisme patogene. Testele de laborator au aratat ca argintul coloidal omoara majoritatea bacteriilor, fungilor, parazitilor si a virusurilor in 2-6 minute de la contact.
 • Este o substanta 100% naturala, asemanatoare unei vitamine, substanta care se gaseste in fiecare celula a corpului omenesc. Are rol de protectie a inimii, a muschilor si articulatiilor, mareste imunitatea, tine la distanta deficientele imunitare, bolile degenerative ale creierului.
 • GelX Oral Spray este un produs inovator de la BMG Pharma – special formulat pentru a ameliora si vindeca mucozita orala dezvoltata in urma chimioterapiei si / sau radioterapiei.
 • Cordyceps Forte este cel mai puternic remediu anti-cancer cunoscut, facand un tandem redutabil cu Extractul de Turmeric Forte.
  Afectiuni oncologice

  Afectiuni oncologice

  Diagnosticul de cancer este foarte complicat, nu numai in planul sanatatii, dar si in plan psihologic, al tipului de tratament recomandat, al modificarilor pe care trebuie sa le faci in stilul de viata.


  Toate aceste necunoscute, spaime si intrebari se pot reduce la o simpla intrebare: „Ce pot sa fac cu corpul meu pentru ca acesta sa poata lupta mai eficient cu boala?” In mod cert, alimentatia (din timpul bolii, dar si ulterior) joaca, din acest punct de vedere, un rol important. Organismul are nevoie de o dieta sanatoasa care sa cuprinda vitamine, minerale, proteine, carbohidrati, apa. Lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere, pentru ca tratamentele oncologice afecteaza intr-o foarte mare masura viata pacientului, avand un impact major atat asupra obiceiurilor alimentare, cat si asupra poftei de mancare. Acest lucru se intampla pentru ca tratamentele impotriva cancerului sunt foarte complexe si puternice, prin urmare ele influenteaza, intr-o mare masura, nu numai celulele canceroase dar si restul corpului.


  Cel mai mare inamic intr-o afectiune canceroasa este pierderea poftei de mancare, odata din cauza cumplitului diagnostic, apoi din cauza efectelor tratamentului (oboseala, uneori depresie, durere, anxietate, pierderea gustului). Dacă tratamentul dureaza vreme mai indelungata, se poate ajunge chiar la malnutritie (pentru ca organismul nu mai absoarbe nutrienti suficienti).


  Pe langă tratamentele de bază în cancer – chimioterapie, radioterapie, intervenții chirurgicale etc. – sunt necesare și alte tratamente de susținere, cum ar fi psihoterapia sau suportul nutrițional. Există dieteticieni specializați în nutriția oncologică, ce pot oferi planuri personalizate adaptate nevoilor fiecărui pacient.


  Nutritia in cazurile de cancer inseamna o alimentatie variata, echilibrata si completa. Cu siguranta, bolnavul are nevoie de alimente sau suplimente nutritionale hipercalorice:

  • proteine: vindeca tesuturile si sustin imunitatea;
  • carbohidrati: furnizeaza energie corpului;
  • Grasimi: necesare pentru energie si pentru o absorbtie corecta a vitaminelor si mineralelor;
  • lichide: pentru a ajuta organele sa functioneze corect.


  Medicul poate de asemenea recomanda suplimente alimentare care contin:

  • acizi grasi omega-3 din ulei de peste;
  • vitamina D3.


  Este important de stiut ca planul alimentar al bolnavului de cancer este facut de medic, in functie de tipul de afectiune, de simptome si de severitatea bolii si a tratamentului oncologic. Este bine de stiut, exista suplimente alimentare care nu sunt recomandate in anumite tipuri de cancer.