Dureri menstruale (23)

Sortare dupa
Ce este Adagin si pentru ce se utilizeazaAdagin face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene
Ce este Nurofen Forte si pentru ce se utilizeazaNurofen Forte face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare
Biofen Extra 400 mg/325mg contine paracetamol si ibuprofen. Paracetamol actioneaza prin oprirea semnalelor de durere de a ajunge la nivelul creierului. De asemenea, actioneaza pentru a reduce febra.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg este o formula speciala pentru calmarea mai rapida a durerii menstruale. Contine ibuprofen sub forma de ibuprofen sodic d
Ketifexin se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic si de scurta durata al durerilor usoare pana la moderate.
Synocam este adecvat in special pentru durerea care necesita un analgezic mai puternic decat in cazul administrarii separate de ibuprofen sau paracetamol.
Ibuvalen Duo este un medicament OTC care are in compozitie ibuprofen si fosfat de codeina hemihidrat. Ibuprofenul apartine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care actioneaza prin schimbarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si febra. Codeina apartine unei clase de medicamente denumita analgezice opioide, care amelioreaza durerea prin actiunea lor.
Advil apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nestroidiene (cunoscute ca AINS) si este folosit pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra
Pararemin este un medicament OTC utilizat de catre adulti, adolescenti si copii cu varsta mai mare de 12 ani pentru tratamentul simptomatic al durerilor usoare si medii cu diferite localizari, precum dureri de cap, de dinti, in caz de menstruatie dureroasa, durere reumatica si pentru tratamentul durerii si febrei asociate cu raceala si gripa.
Panadol Baby este recomandat pentru tratamentul simptomatic eficace al durerilor din perioada eruptiei dentare si a altor dureri dentare.
Paduden Forte contine ibuprofen care apartine unei grupe de medicamente numite antiinflamatore nesteroidiene (ains). Antiinflamatoarele nesteroidie nemodifica raspunsul organismului la durere, inflamatie si febra.
BIOFEN 200mg contine ibuprofen care apartine grupei de medicamente numite antiinflamatore nesteroidiene (AINS). Antiinflamatoarele nesteroidiene modifica raspunsul organismului la durere, inflamatie si febra.
Advil Ultra apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) si sunt folosite pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra.
Nurofen Ultra contine ibuprofen 400mg sub forma de ibuprofen lizinat care apartine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS actioneaza prin schimbarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si febra.
BIOFEN FORTE 400 mg este indicat pentru adulti si copii peste 12 ani si utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate usoara pana la moderat severa.
Ibuvalen 400 mg capsule este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutica: medicamente antiinflamatoare si antireumatice, nesteroidiene, derivati din acid propionic.
Ibuprofen Dr.Max este utilizat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor usoare pana la moderate.
Aspaco este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor sau in caz de menstruatie dureroasa si tratamentul starilor febrile.
Rupalyn 400mg este destinat pentru tratamentul simptomatic al durerii de intensitate usoara pana la moderata
Substanta activa continuta in Ibufen este ibuprofenul, care face parte din grupa medicamentelor denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) ce actioneaza reducand durerea, febra si inflamatia.
Reuprofen are proprietati antiinflamatorii si antireumatice nesteroidiene, derivati de acid propionic.
Ibalgin Rapid contine Ibuprofen lizinat, care se absoarbe semnificativ mai repede in organism pentru a ajunge mai repede la locul durerii.
Ibalgin Duo are efect puternic si rapid impotriva durerilor dentare si de cap prin combinatia unica a celor doua substante active, Ibuprofen si Cafeina.
Dureri menstruale

Dureri menstruale

Durerile menstruale (crampe) se numesc in termeni medicali dismenoree. Apar inaintea sau in timpul menstruatiei, in partea inferioara a abdomenului sau a spatelui si variaza in intensitate in functie de pragul de sensibilitate, anatomia uterului si pozitia sa. 9 din 10 femei resimt durerea menstruala, dar este foarte adevarat ca pentru unele aceasta este suportabila, in vreme ce pentru altele durerile sunt extrem de severe.

Aceste dureri apar pentru ca in timpul menstruatiei corpul produce prostaglandine, care induc la nivelul uterului contractii uterine asemanatoare contractiilor din timpul nasterii. Durerea menstruala nu face parte din categoria de dureri care ar trebui sa te ingrijoreze in vreun fel, trebuie doar sa inveti s-o gestionezi, atunci cand apare.

Clasificarea durerilor menstruale

 • Dismenoree primara: reprezinta cel mai comun tip de dureri. Nu sunt cauzate de alte boli. Dureaza intre 12-72 de ore si scad pe masura ce inaintezi in varsta sau dupa prima nastere.
 • Dismenoree secundara: este provocata de afectiuni la nivelul sistemului reproducator sau de o infectie. Dureaza mai mult decat durerile primare. Cauzele pot fi: endometrioza, adenomioza, stenoza cervicala, fibroame (tumori benigne).


Factori de risc


Riscul de a avea dureri menstruale creste in urmatoarele cazuri:

 • femei cu varsta mai mica de 30 de ani;
 • pubertate inceputa precoce (in jur de 11 ani);
 • menoragie (flux menstrual abundent);
 • fumat;
 • lipsa efortului fizic;
 • stres;
 • depresie, anxietate;
 • diete.


Simptome asociate durerilor menstruale


Pe langa crampele menstruale pot aparea si alte simptome:

 • stari de greata;
 • dureri de cap;
 • tulburari digestive;
 • ameteala;
 • dureri la nivelul sanilor;
 • dureri de spate sau de coapse.

 

Tratamentul durerilor menstruale


Daca te duci la farmacie pentru medicamente pentru menstruatie nu uita sa mentionezi farmacistului pentru ce tip anume de durere ai nevoie. Medicamente pentru durerile menstruale ajuta la reducerea durerilor si pot fi antiinflamatoare sau antispastice. Se folosesc la recomandarea medicului, ar trebui insa administrate imediat cand apar sangerarile, vreme de 2-3 zile, pana se amelioreaza durerile.


Se pot controla durerile menstruale cu anticonceptionale (contin hormoni care previn ovulatia si reduc durerile menstruale), insa acestea se pot administra numai cu recomandarea ginecologului.


Alte remedii contra durerilor menstruale

 • sticla de apa calda pe partea inferioara a abdomenului;
 • exercitii fizice regulate;
 • suplimente alimentare: vitamina E, B1, B6, magneziu;
 • reducerea stresului;
 • evitarea consumului de alcool;
 • renuntarea la fumat;
 • odihna;
 • consum de fructe si legume;
 • evitarea consumului de sare si a excesului de cafea.


Retine faptul ca exista medicamente si suplimente contra durerilor menstruale puternice si moderate: analgezice, suplimente, tincturi sau reglatori hormonali. Pe de alta parte, daca durerile sunt puternice iar gestionarea lor este dificila, ar trebui sa consulti un medic specialist.