Cei mici si joaca in aer liber

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit

Cum incurajam copiii sa iasa sa se joace in natura, mai ales in contextul pandemiei, dar si al mediului neprietenos al ultimilor ani, cand joaca s-a mutat online?

Nimic nu este mai benefic pentru cei mici decat statul afara, in natura, sub razele soarelui, respirand aer curat si facand cura de vitamina D. In plus, activitatea fizica in aer liber ii relaxeaza, le creste pofta de mancare, le dezvolta abilitatile de socializare, le stimuleaza cu­riozitatea, ii ajuta sa fie mai crea­tivi, mai inventivi.

Activitati in parc. Daca ti-e tea­ma de faptul ca nu va exista dis­tantare fizica, nu alege jocuri de genul leapsa sau cele care impli­ca apropiere fizica. Puteti iesi cu copiii in parc si-i puteti incuraja sa se intalneasca si cu alti copii si sa se plimbe cu bicicletele, rolele sau trotinetele. Nimic nu-i stimu­leaza pe cei mici mai bine decat miscarea. Copiii pot face intreceri de alergat si se pot cronometra, pentru a stabili campionate de alergat viteza. Daca ai un parc cu lac prin apropierea casei, o alta activitate excelenta, dar care se va face in prezenta unui adult, este vaslitul sau pedalatul. Poti inchiria o barca sau o hidrobici­cleta ca sa faceti un tur al lacului.

Trotuare colorate. Le poti cum­para celor mici un set de crete colorate si le poti da o tema de de­senat. Apoi traseaza cate un spa­tiu pe care sa-l deseneze fiecare, astfel incat sa pastreze o distanta sigura intre ei. Le poti sugera sa lase mesaje optimiste sau vesele pentru vecini, astfel incat sa cree­ze un spatiu incantator, care sa le aduca tuturor buna dispozitie si zambetul pe buze.

Yoga in aer liber. O alta activi­tate pe care copiii ar putea s-o iubeasca este yoga. Saltelutele de yoga se pot pune la distanta una de cealalta, astfel incat sa fie respectata distantarea. Sunt instructori de yoga care organi­zeaza clase in aer liber pentru co­pii. Mergeti cu inima deschisa si lasati-i si pe cei mici sa se bucure de o ora de miscare si relaxare. La sfarsitul clasei de la final de an pot crea propria mandala cu ma­teriale naturale din natura: pietri­cele, conuri de brad, flori, frunze. 

Alte activitati distractive. Puteti sa-i indemnati sa inalte un zmeu pe cer, sa priveasca cerul si sa numere avioanele care trec, sa mergeti impreuna la o actiune de plantat copacei.

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor