Beneficiile sportului indiferent de varsta

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit

Miscarea are un puternic impact asupra dezvoltarii unui copil. Iti poate chiar schimba viata. Facand sport constant, traim mai mult si mai frumos. Este foarte important sa stim ca influenta noastra in calitate de parinte asupra copiiilor este decisiva pentru dezvoltarea acestuia ca adult. Motiv pentru care sustinerea si indrumarea cat mai timpurie catre un sport sau activitate sportiva sunt categoric necesare.

Sportul la varste fragede

Prin sport, copilul poate gasi un echilibru perfect intre ceea ce ii place sa faca si abilitatile sau deprinderile native pe care le are, si nu neaparat doar cele sportive. Prin sport copilul invata sa fie disciplinat, sa actioneze si sa reactioneze in functie de niste reguli bine stabilite, sa fie responsabil, sa lucreze in echipa, sa fie competitiv, sa fie pus in situatii neprevazute, sa asculte, sa lupte efectiv pentru un scop, o dorinta, un vis. Sportul ne ajuta sa avem o viata sanatoasa, relaxata, cu mai putine griji si multe beneficii si satisfactii.

Miscarea la maturitate

Mai departe, ajuns la maturitate, copilul are o alta abordare asupra oricarei situatii in care este pus si asupra propriei persoane, astfel ca ii este mai usor sa aiba incredere in el si in fortele proprii, isi apreciaza si respecta corpul, are stima de sine, curaj si calitati care il vor define ca personalitate. Odata integrat sportul in rutina zilnica, adultului ii este mult mai usor sa tina pasul cu inaintarea in varsta si cu toate consecintele acesteia. Sportul il ajuta sa se cunoasca mai bine, sa se descopere, sa se detaseze de factorii externi sau interni perturbatori, sa ia decizii mai bune, sa-I mentina un echilibru inevitabil si sa fie o borna importanta in ecuatia dezvoltarii lui ca entitate.

 

Delia Robescu Instructor Pilates Instructor fitness

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor