Mama stie (115)

 • Eruptia dentara: Sfaturi pentru primii dinti ai bebelusului

  Primul an de viata al bebelusului tau va fi plin de momente memorabile: primul suras, primii pasi, prima noapte de somn neintrerupt, primul cuvant si … aparitia primilor dintisori.
  Eruptia dentara: Sfaturi pentru primii dinti ai bebelusului
 • Ce sunt tantrumurile copiilor si cum le poti gestiona eficient

  Tantrumurile sunt manifestari obisnuite la copii mici. Crizele de furie, plansul, muscaturile, taratul, loviturile sunt simptome ale tantrumurilor, care pot fi prevenite uneori, inainte de declansarea crizei propriu-zise.
  Ce sunt tantrumurile copiilor si cum le poti gestiona eficient
 • Sangerarile in timpul sarcinii: De ce apar si cand sunt un semnal de alarma

  Atunci cand apar sangerari in sarcina, acestea sunt un motiv de ingrijorare, in prima faza, pentru viitoarea mama, desi nu reprezinta mereu o problema. Te invitam sa afli din acest articol ce inseamna sangerarile in timpul sarcinii, care sunt cauzele lor, ce simptome si semne pot fi alarmante si cand este cazul sa consulti medicul.
  Sangerarile in timpul sarcinii: De ce apar si cand sunt un semnal de alarma
 • Infectiile urinare in sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Infectia tractului urinar este o infectie a unei parti a sistemului urinar.
  Infectiile urinare in sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Herpangina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Cu o aparitie frecventa in randul copiilor cu varsta mai mica de 10 ani, herpangina este una dintre bolile virale ale copilariei care le dau mari batai de cap adultilor. In ciuda evolutiei in general autolimitanta, simptomele intense stau la baza unei saptamani “de foc” in care copilul face febra mare si refuza sa consume alimente si lichide. In continuare, informatii utile despre herpangina.
   Herpangina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Obezitatea la copii: Cauze, Factori de risc si Profilaxie

  Cand se atinge pragul obezitatii, sanatatea este serios afectata. In cazul in care este tratata cu prea putina atentie, greutatea excesiva a copiilor trebuie sa fie un prim semnal de alarma pentru parintii acestora. Prezenta obezitatii in copilarie ne prezice daca un copil va fi obez in viata adulta.
  Obezitatea la copii: Cauze, Factori de risc si Profilaxie
 • Cum reactionezi cand copilul nu mananca?

  Lasa copilul sa se joace cu mancarea. Nu-ti fie teama ca se va murdari sau va face mizerie in bucatarie. Lasa-l sa fie curios. Este important sa simta consistenta mancarii, s-o miroasa, s-o atinga. Mancatul este si o experienta senzoriala.
  Cum reactionezi cand copilul nu mananca?
 • Analize medicale in functie de varsta recomandate de specialisti

  Putini dintre noi se prezinta la medic pentru un examen medical anual. Multi isi spun "Eu sunt sanatos. De ce sa merg la medic?", ignorand faptul ca o persoana sanatoasa poate fi un bolnav sau un pacient insuficient investigat. Un examen de bilant periodic are drept scop supravegherea starii de sanatate si depistarea precoce a celei de boala.
  Analize medicale in functie de varsta recomandate de specialisti