Articole (19)

 • Izolare la domiciliu si carantina - Reguli de autoizolare si moduri de gestionare a stresului

  Strategia de izolare la domiciliu este vitala pentru controlul bolilor infectioase.

  In ultima perioada, atat la noi in tara cat si la nivel mondial, distantarea sociala impusa in mod fortat de noul coronavirus a devenit principala masura in limitarea raspandirii pandemiei.

  Izolare la domiciliu si carantina - Reguli de autoizolare si moduri de gestionare a stresului
 • Tot ce trebuie sa stim despre noul coronavirus: preventie, simptome, tratament

  Cat de periculos este noul coronavirus si cum facem fata acestei epidemii, iata doua intrebari care preocupa omenirea in aceasta perioada.

  Tot ce trebuie sa stim despre noul coronavirus: preventie, simptome, tratament
 • Cum tratam raceala si gripa?

  Racelile apar, mai des in perioada rece a anului, mai ales cand intervine si umezeala. Trecerea de la anotimpul cald - care ne indeamna catre deschidere si conexiune cu mediul exterior, la anotimpul rece este momentul interiorizarii, al constientizarii noilor invataminte primite si, mai ales intregrarii lor launtrice.

  Cum tratam raceala si gripa?
 • Importanta vitaminelor si mineralelor in sezonul rece

  Imagineaza-ti sanatatea precum o planta. Daca o uzi si ii dai substantele nutritive de care are nevoie, va fi infloritoare, dar daca uiti de ea se va ofili. Tot asa, daca vrei sa treci infloritor prin sezonul rece, ai grija de sanatatea ta si alege corect vitaminele si mineralele necesare.

  Importanta vitaminelor si mineralelor in sezonul rece
 • Raceala in sarcina: Cum o tratam corespunzator?

  In viata unei femei sarcina este un moment asteptat si trait cu emotie si bucurie. Viitoarea mamica priveste permanent spre binele bebelusului, iar o raceala nu mai este privita drept o banala afectiune a sistemului respirator.

  Raceala in sarcina: Cum o tratam corespunzator?
 • Alimentatia cu efect benefic in cresterea imunitatii

  Inca din cele mai vechi timpuri oamenii cunosteau efectele benefice ale alimentelor asupra cresterii imunitatii. Asadar, sa ne reamintim cuvintele intelepte ale lui Hipocrate: „Hrana sa va fie medicament si medicamentul sa va fie hrana”.

  Alimentatia cu efect benefic in cresterea imunitatii
 • Relatia dintre igiena corporala si sanatate

  Exista o stransa relatie intre igiena corporala si sanatatea organismului. Afla acum care sunt cele mai importante elemente de igiena corporala!

  Relatia dintre igiena corporala si sanatate
 • Afectiunile articulatiilor: Artrite si artroze

  Artritele si artrozele sunt boli comune ale oaselor care afecteaza mobilitatea si starea de bine. Afla acum cum poti identifica si trata artritele si artrozele. 

  Afectiunile articulatiilor: Artrite si artroze
 • Alimente minune pentru cresterea imunitatii

  Cresterea imunitatii organismului este un aspect important cand vine vorba de prevenirea infectiilor. Afla acum ce alimente ar trebui sa introduci in dieta ta!

  Alimente minune pentru cresterea imunitatii
 • Sangerarea nazala la copii

  Sangerarea nazala (epistaxisul) reprezinta pierderea de sange de la nivelul foselor nazale datorata unei leziuni a peretelui unui vas de sange sau a mucoasei nazale. Epistaxisul este destul de des intalnit la copii si poate apare la orice varsta; este mai frecvent intre 3 si 10 ani si rar sub 2 ani.

  Sangerarea nazala la copii
 • Totul despre infectia cu streptococ

  In colectivitatile scolare sau prescolare intalnim o frecventa crescuta a cazurilor de infectie cu streptococ beta hemolitic de grup A.

  Totul despre infectia cu streptococ
 • Silimarina: ajutorul natural pentru ficatul tau

  Ce este silimarina si cum poate ajuta la functionarea normala a ficatului. 

  Silimarina: ajutorul natural pentru ficatul tau