Articole

  (2545)

Articole

 • Aloe Vera - beneficii, proprietati, contraindicatii

  Aloe Vera sau Aloe Barbadensis este o planta cu frunze groase, cu lungimi de 30-50 cm, pline cu un tesut bogat în apă, sub forma de gel. Gelul din frunzele de aloe contine compusii bioactivi responsabili de proprietatile plantei. Aloe Vera este utilizata de mii de ani pentru efectele sale benefice asupra sanatatii. De asemenea, aceasta are aplicatii si in industria cosmetica, fiind un ingredient...
  Aloe Vera - beneficii, proprietati, contraindicatii
  • Noutati

Articolele lunii


 • Otita seroasa: cauze, simptome, tratament

  Iti propunem sa vorbim despre otita seroasa, prin intermediul acestui articol detaliat si bine documentat. Vei cunoaste tipurile acestei afectiuni, vei intelege care sunt cauzele si cum se pot recunoaste simptomele. Mai mult, vei afla care sunt metodele de diagnosticare si optiunile de tratament disponibile. Vom discuta despre preventie si despre impactul pe care otita seroasa il poate avea asupra...
  Otita seroasa: cauze, simptome, tratament
 • Hidrosadenita: cauze, simptome, tratament

  In acest articol vorbim despre hidrosadenita, o afectiune a pielii putin cunoscuta, dar cu un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Iti spunem ce este hidrosadenita, care sunt cauzele si simptomele, cum se realizeaza diagnosticul si care sunt optiunile de tratament. De asemenea, vei primi sfaturi utile pentru prevenirea acestei boli si pentru gestionarea simptomelor.
  Hidrosadenita: cauze, simptome, tratament
 • Amilaza serica: ce este, valori, afectiuni indicate

  Determinarea nivelului amilazei serice din organism este un test folosit in principal in diagnosticarea si monitorizarea afectiunilor pancreatice si parotidiene (ale glandelor salivare), dar care, in acelasi timp, poate ajuta si la depistarea altor probleme de sanatate. Continua sa citesti pentru a descoperi ce inseamna amilaza serica, care sunt valorile sale de referinta, dar si ce afectiuni pot...
  Amilaza serica: ce este, valori, afectiuni indicate
 • Stent: utilizare, beneficii, riscuri

  Un stent este un tub mic metalic folosit pentru a tine deschisa o artera, astfel incat circulatia sangelui prin acea zona sa se poata realiza normal. Printr-o procedura minim invaziva, stentul este utilizat pentru a redeschide o artera ingustata si a preveni micsorarea diamentrului acesteia pe viitor. Acest minuscul dispozitiv poate salva vieti, dar prezinta si unele riscuri asociate. 
  Stent: utilizare, beneficii, riscuri
 • Prune uscate: beneficii, proprietati, contraindicatii

  In acest articol iti spunem care sunt beneficiile prunelor uscate pentru sanatate. Vom discuta si despre contraindicatiile si efectele secundare ale consumului de prune uscate, precum si sfaturi despre cum sa le alegi si sa le depozitezi corect. 
  Prune uscate: beneficii, proprietati, contraindicatii
 • Trigliceride: ce sunt, valori, rol in organism

  In acest articol vorbim despre trigliceride, astfel incat vei afla ce sunt acestea, cum se formeaza in organism si care este legatura lor cu colesterolul si bolile cardiovasculare. De asemenea, iti spunem cum poti mentine nivelul trigliceridelor in limite normale, dar si cum poti sa scazi nivelul acestora.
  Trigliceride: ce sunt, valori, rol in organism
 • Stimulator cardiac: ce este, cum se utilizeaza, recomandari

  Stimulatorul cardiac este un dispozitiv care salveaza vieti. In acest articol poti afla mai multe informatii despre modul in care functioneaza un astfel de aparat, cand si cui este el recomandat, cum se monteaza si ce precautii de utilizare impune. In cazul in care ai nelamuriri suplimentare, contacteaza medicul pentru mai multe informatii.
  Stimulator cardiac: ce este, cum se utilizeaza, recomandari
 • Oligofrenie: cauze, simptome, tratament

  Oligofrenia este un diagnostic medical grav, cu impact puternic asupra vieții pacientului și a familiei acestuia. Descoperă ce este oligofrenia, care sunt cauzele și factorii de risc, cum se manifestă această afecțiune și ce opțiuni de tratament există în cazul ei.
  Oligofrenie: cauze, simptome, tratament