Articole (787)

 • Ananasul - beneficii, proprietăți, contraindicații

  Ananasul (Ananas comosus) este un fruct tropical cu numeroase beneficii pentru sănătate și o sursă bogată în nutrienți, antioxidanți și alți compuși valoroși pentru organismul uman. Printre beneficiile sale se numără îmbunătățirea digestiei, susținerea imunității și recuperarea mai rapidă după intervenții chirurgicale. În acest articol poți afla care sunt beneficiile ananasului și posibilele sale...

  Ananasul - beneficii, proprietăți, contraindicații
 • Nucile caju - beneficii, proprietati, contraindicatii

  Nucile caju sunt produse de un copac brazilian, care in prezent se planteaza in diverse regiuni calduroase de pe tot globul pamantesc. Te invitam sa afli care sunt beneficiile acestora, ce proprietati le fac deosebite si in ce situatii sunt contraindicate.

  Nucile caju - beneficii, proprietati, contraindicatii
 • Infectia cu Virusul Epstein-Barr: Transmitere, manifestari si optiuni de tratament

  Infectia cu virusul Epstein-Barr este cunoscuta si sub denumirea de mononucleoza infectioasa sau, popular, boala sarutului. Contrar denumirii populare, care sugereaza o transmitere de natura sexuala, viroza poate afecta persoane de orice varsta, inclusiv pe cete abstinente.

  Infectia cu Virusul Epstein-Barr: Transmitere, manifestari si optiuni de tratament
 • Ce sunt bufeurile si cum le poti gestiona mai usor

  Desi este temuta, criticata si judecata, menopauza este doar o alta etapa din viata oricarei femei. Iar bufeurile si transpiratiile nocturne sunt doua dintre cele mai frecvente inconveniente atunci cand vine vorba despre ea. Ele afecteaza aproximativ 75% dintre femeile aflate in premenopauza si pot continua intre 6 luni si 5 ani, sau chiar mai mult dupa instalarea definitiva a menopauzei [1].

  Ce sunt bufeurile si cum le poti gestiona mai usor
 • Disuria: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Disuria este un simptom cunoscut si ca durere la urinare. El poate aparea atat la barbati cat si la femei, indiferent de varsta, dar este mai frecvent in randul femeilor. Cea mai frecventa cauza a disuriei este infectia urinara joasa, iar tratamentul depinde de problema care a generat acest simptom.

  Disuria: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Care sunt fazele somnului si ce se intampla in timpul fiecareia

  Somnul are un rol extrem de important pentru sanatatea organismului uman si ne ajuta sa ne incarcam cu energie pentru activitatile pe care le avem de facut de-a lungul zilei. Te invitam sa afli informatii despre fazele somnului si ce se petrece in fiecare dintre acestea.

  Care sunt fazele somnului si ce se intampla in timpul fiecareia
 • Durerea de masea: Cele mai frecvente cauze si optiunile de tratament

  Maselele se mai numesc si molari, sunt dintii cu care mestecam alimentele. Dentitia noastra are 12 molari (6 superiori si 6 inferiori, cate 3 pe fiecare parte, sus si jos). Primii 2 molari cresc la 6, respectiv 12 ani. Al treilea molar creste mai tarziu in viata (molarii de minte). Molarii sunt dinti foarte puternici, bine implantati in os. De asemenea, ajuta foarte mult in sustinerea lucrarilor...

  Durerea de masea: Cele mai frecvente cauze si optiunile de tratament
 • Stenoza aortica: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Stenoza aortica (stenoza valvei aortice) apare atunci cand valva aortica se ingusteaza. Valva se inchide complet sau partial, iar acest lucru duce la reducerea sau blocarea fluxului de sange pompat din ventriculul stang in aorta.

  Stenoza aortica: Cauze, manifestari si optiuni de tratament