Articole (174)

 • Pietrele la rinichi (calculii renali): Simptome, tipuri si tratament

  Pietrele la rinichi sau calculii renali pot afecta persoane aflate la diferite varste si pot avea manifestari extrem de complexe. In cele ce urmeaza va prezentam simptomele pietrelor la rinichi, cauzele aparitiei acestora, metode de tratament si preventie.

  Pietrele la rinichi (calculii renali): Simptome, tipuri si tratament
 • Ce este colesterolul si care sunt valorile optime?

  Despre colesterol auzim de multe ori doar ca despre “ceva rau”. Adevarul este insa ca acesta are o importanta deosebita pentru organism si indeplineste o serie de roluri diverse pentru asigurarea functionarii acestuia in parametrii optimi. In cele ce urmeaza vom prezenta ce este colesterolul, care este rolul acestuia, valorile optime si cum le putem mentine sau atinge.

  Ce este colesterolul si care sunt valorile optime?
 • Aftele bucale: De ce apar si cum pot fi tratate?

  Aftele bucale sunt una dintre cele mai raspandite afectiuni care pot aparea la nivelul suprafetei cavitatii bucale. La un moment dat, pe parcursul vietii, aproximativ 20% din populatie se va confrunta cu acest tip de leziune. In acest articol, va prezentam detalii despre aftele bucale, simptome si metode de tratament si prevenire.

  Aftele bucale: De ce apar si cum pot fi tratate?
 • Infectia cu helicobacter pylori: Transmitere, simptome, diagnosticare si tratament

  Infectia cu Helicobacter pylori este foarte frecventa si poate afecta persoane de toate varstele. Doar circa 20% dintre persoane afectate prezinta simptome, iar infectia cu Helicobacter pylori poate conduce la aparitia unor afectiuni severe. In cele ce urmeaza va prezentam detalii referitoare la infectia cu helicobacter pylori, simptome, modalitati de transmitere si tratament.

  Infectia cu helicobacter pylori: Transmitere, simptome, diagnosticare si tratament
 • Adenomul de prostata: Cauze, simptome, diagnosticare si tratament

  Adenomul de prostata este o afectiune cu care se confrunta un procent semnificativ din populatia masculina la maturitate. Boala poate afecta calitatea vietii persoanei, insa poate fi tinuta sub control. In cele ce urmeaza va prezentam cauzele, simptomele adenomului de prostata si metodele de tratament.

  Adenomul de prostata: Cauze, simptome, diagnosticare si tratament
 • Steatoza hepatica (ficatul gras): Simptome, diagnosticare si tratament

  Steatoza hepatica sau boala ficatului gras este o afectiune care se manifesta frecvent in randul populatiei sub forme mai mult sau mai putin severe. In cele ce urmeaza, va prezentam simptomele, cauzele steatozei hepatice, cat si metode de diagnosticare, tratament si prevenire a bolii.

  Steatoza hepatica (ficatul gras): Simptome, diagnosticare si tratament
 • Iti poti ridica reteta compensata sau gratuita din farmaciile Dr.Max, din orice localitate, chiar daca medicul se afla in alt judet

  Incepand cu data de 1 aprilie 2021, orice pacient asigurat poate ridica prescriptia medicala din orice farmacie aflata in contract cu orice casa de asigurari, fara a mai tine cont de casa de asigurari a medicului prescriptor, anunta comunicatul de presa publicat pe site-ul oficial al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

  Iti poti ridica reteta compensata sau gratuita din farmaciile Dr.Max, din orice localitate, chiar daca medicul se afla in alt judet
 • Cum recunoastem simptomele depresiei si cand mergem la medic

  Depresia este o afectiune greu de suportat si acceptat, din cel putin doua motive: in primul rand, avem multe momente in viata cand ne simtim stresati, obosit, anxiosi. Este greu de spus cand oboseala si anxietatea se transforma in depresie, din punct de vedere medical. In al doilea rand, depresia are un prost renume in societate pentru că este o tulburare mentala si trebuie tratata ca atare....

  Cum recunoastem simptomele depresiei si cand mergem la medic