Articole (1918)

Articole

  • Ruperea apei: cand, cum, de ce apare si ce trebuie sa faci?

    Orice femeie insarcinata si-a pus intrebarea ce inseamna ruperea apei, cand are loc, ce semnificatie are si ce trebuie facut atunci cand acest lucru se intampla. Ruperea apei are loc la inceputul nasterii bebelusului si este important sa recunosti semnele ruperii apei. Se mai numeste ruperea membranelor si in unele cazuri medicul este cel care o provoaca  (amniotomie). In acest articol iti...
    Ruperea apei: cand, cum, de ce apare si ce trebuie sa faci?
    • Noutati

Articolele lunii


  • Ruperea apei: cand, cum, de ce apare si ce trebuie sa faci?

    Orice femeie insarcinata si-a pus intrebarea ce inseamna ruperea apei, cand are loc, ce semnificatie are si ce trebuie facut atunci cand acest lucru se intampla. Ruperea apei are loc la inceputul nasterii bebelusului si este important sa recunosti semnele ruperii apei. Se mai numeste ruperea membranelor si in unele cazuri medicul este cel care o provoaca  (amniotomie). In acest articol iti spunem tot...
    Ruperea apei: cand, cum, de ce apare si ce trebuie sa faci?
  • Enteroviroza (gastroenterita virala): cauze, simptome, tratament

    Enterovizoza (gastroenterita virala) este o infectie stomacala provocata de virusuri, o boala contagioasa periculoasa care se poate manifesta indiferent de varsta. Cea mai obisnuita modalitate de a dezvolta gastroenterita virala este contactul cu o persoana infectata sau prin consum de alimente sau apa contaminate.
    Enteroviroza (gastroenterita virala): cauze, simptome, tratament
  • Nevrita optica: cauze, simptome, tratament

    Nervul optic este cel care duce informatiile de la ochi la creier. Afectiunea numita nevrita optica apare atunci cand nervul optic se inflameaza si provoaca durere la nivelul ochilor. In cazurile mai grave, aceasta afectiune poate provoca pierderea brusca partiala sau completa a vederii.
    Nevrita optica: cauze, simptome, tratament
  • Zbaterea ochiului (Blefarospasm): cauze, simptome, tratament

    Zbaterea ochiului (Blefarospasm) este o contractie anormala a muschilor pleoapelor, care se manifesta prin inchiderea si deschiderea involuntara a ochilor, cu clipire excesiva. Ceea ce incepe ca o tresarire a ochiului se transforma in tulburare neurologica, cu afectarea muschii de la nivelul pleoapelor si poate ajunge chiar si pana la inchiderea completa a ochilor. Vederea limitata determina...
    Zbaterea ochiului (Blefarospasm): cauze, simptome, tratament
  • Diverticul Meckel: cauze, simptome, tratament

    Diverticulul Meckel este o anomalie congenitala, prezenta in partea inferioara a intestinului subtire, un rest provenit din cordonul ombilical. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute afectiuni prezente la nivelul tractului gastrointestinal. Nu toate persoanele care prezinta aceasta formatiune de forma unui sac are simptome.
    Diverticul Meckel: cauze, simptome, tratament
  • Iedera: tipuri, proprietati, beneficii, contraindicatii

    Iedera este o planta cu proprietati medicinale valoroase, cunoscuta pentru beneficiile antiinflamatoare, antioxidante, antispastice. Extrasul de frunze de iedera este un expectorant natural care lupta eficient cu tusea persistenta. Iedera creste spontan, poate fi cultivata ca planta ornamentala in gradini sau in ghiveci de apartament.
    Iedera: tipuri, proprietati, beneficii, contraindicatii
  • Intoleranta la lactoza bebelusi: cauze, simptome, tratament

    Intoleranta la lactoza la bebelusi nu este o boala, ci incapacitatea organismului de a digera zaharul din lapte si alte produse lactate. Bebelusii cu intoleranta la lactoza prezinta si eruptii cutanate, alaturi de simptomele specifice: dureri de burta, balonare, diaree, flatulenta si zgomote la nivel abdominal.
    Intoleranta la lactoza bebelusi: cauze, simptome, tratament
  • Artrita psoriazica: cauze, simptome, tratament

    Desi sunt doua afectiuni complet diferite, artrita si psoriazisul pot fi prezente concomitent, una dintre ele determinand aparitia celeilalte. Astfel, putem vorbi despre artrita psoriazica, o afectiune cronica pentru care nu exista leac, dar care poate fi tinuta sub control. Afla mai multe despre acest tip de artrita, de ce apare si cum poate fi gestionata mai usor!
    Artrita psoriazica: cauze, simptome, tratament