Medicamente fara reteta

Orinox 1 mg/ml Spray nazal, 10ml

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
20,99 Lei

Pret / FL: 20,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Orinox 1 mg/ml Spray nazal, 10ml

17533010

Orinox apartine grupului de medicamente simpatomimetice utilizate pentru tratamentul bolilor nazale. Acesta contine clorhidrat de xilometazolina, care ajuta la constrictia capilarelor din nas, reducand astfel inflamatia mucoasei nazale.
Orinox este utilizat pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale insotite de secretii nazale abundente, cauzata de o raceala comuna sau sinuzita.
Efectul acestui medicament incepe in cateva minute si dureaza cateva ore.
Orinox este destinat utilizarii la adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste.

Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Orinox:
Nu utilizati Orinox:- daca sunteti alergic la xilometazolina sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6) - daca suferiti de  inflamatia uscata a mucoasei nazale (rhinita sicca)- daca ati suferit recent o interventie neurochirurgicala (chirurgie transsfenoidala asupra glandei pituitare sau orice alta interventie neurochirurgicala care implica meningele);- daca aveti tensiune mare in interiorul ochiului, in special daca suferiti de glaucom cu unghi ingust.

Excipienti: Apa de mare purificata, dihidrogenofosfat de potasiu, hialuronat de sodiu, apa purificata.

Atentionari si precautii:
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza Orinox:- daca sunteti sub tratatament cu inhibitori de monoaminooxidaza (MAO) (de exemplu, tranilcipromina si moclobemida, utilizate pentru tratamentul depresiei) sau ati utilizat inhibitori de MAO in ultimele 2 saptamani, antidepresive triciclice sau tetraciclice sau alte medicamente care pot creste tensiunea arteriala;- daca aveti o boala vasculara (de exemplu, hipertensiune arteriala);- daca suferiti de o boala cardiaca (de exemplu, sindromul QT lung);- daca aveti o tumoare suprarenala (feocromocitom);- daca aveti prostata marita;- daca aveti porfirie (o tulburare metabolica care afecteaza pielea si/sau sistemul nervos central);- daca aveti tulburare metabolica (de exemplu, hipertiroidie, diabet).
Utilizarea pe termen lung a Orinox, ca si a altor medicamente similare, poate duce la inflamatia cronica a mucoasei nazale si, in final, la atrofia (subtierea) mucoasei nazale. Pentru a preveni acest lucru perioada de tratament ar trebui sa fie cat mai scurta posibil (vezi pct. 3).Utilizarea pe termen lung si supradozajul trebuie evitate. Va rugam sa consultati medicul dumneavoastra cu privire la durata tratamentului la copii.Daca credeti ca aveti o infectie bacteriana a nasului si a sinusurilor va rugam sa consultati medicul deoarece o infectie trebuie tratata corespunzator.
Evitati contactul cu ochii si gura.
Ca si alte medicamente similare, Orinox poate provoca tulburari de somn, ameteli si tremuraturi la persoanele sensibile la acest tip de substanta. Contactati medicul daca aceste simptome devin suparatoare.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
SarcinaAdresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament daca sunteti gravida. Utilizati acest medicament numai daca medicul dumneavoastra a decis ca puteti face acest lucru in conditii de siguranta. Ca masura de precautie este preferabil sa se evite utilizarea xilometazolinei in timpul sarcinii.
AlaptareaMedicamentul nu trebuie utilizat in timpul alaptarii deoarece nu se cunoaste daca este excretat in laptele matern si nu poate fi exclus un risc pentru sugar. O decizie trebuie sa se ia fie in sensul intreruperii alaptarii, fie al evitarii utilizarii xilometazolinei, luand in considerare beneficiile alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru mama. Intrucat supradozajul poate duce la o reducere a productiei de lapte este deosebit de important ca doza recomandata de xilometazolina sa nu fie depasita in timpul alaptarii.

Cum sa utilizati Orinox  
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.Mod de administrare  Tineti flaconul intre aratator si degetul mijlociu, in timp ce sustineti partea de jos cu degetul mare, asa cum este prezentat in figura 2. Pentru a pulveriza, apasati pe pompa. Inainte de prima utilizare este necesar sa pulverizati de cateva ori (5 ori) in aer pentru a obtine o doza uniforma.Daca medicamentul nu este utilizat timp de cateva zile este necesara cel putin o pulverizare in aer pentru a obtine o doza uniforma. Introduceti partea superioara a pompei de pulverizare in nara, asa cum este prezentat in figura 3 (nu utilizati spray-ul sub nara). Apasati o data pompa si, in acelasi timp, inspirati pe nas in timp ce inchideti usor cealalta nara cu degetul aratator al celeilalte maini. Eliberati pompa si scoateti-o din nara. Repetati acest proces in cealalta nara. Dupa aplicare, stergeti cu grija partea superioara a pompei de pulverizare cu hartie uscata si curata si puneti la loc capacul de protectie.

Forma de prezentare: 10ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 21.03.2023