Bioflu Plus Junior, 100 ml, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
In stoc
13,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7509555

Bioflu Plus Junior sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate tulburarilor tractului respirator (de exemplu: sinuzite, rinite, faringite, bronsite).

Compozitie:

- Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina si bromhidrat de dextrometorfan sub forma de bromhidrat de dextrometorfan anhidru. 5ml sirop contin paracetamol 160mg, bromhidrat de dextrometorfan anhidru 7,5 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 15mg si maleat de clorfeniramina 1mg.

- Celelalte componente sunt: polietilenglicol 400, glicerol, povidona K30, zahar (1750mg), benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, acesulfam de potasiu, aroma de portocale, aroma de cirese, galben amurg FCF (E 110), apa purificata.

Mod de administare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Copii cu varsta intre 6 si 12 ani: 10ml la fiecare 6 ore (nu se va depasi doza totala de 40ml in 24 ore).

- Nu se recomanda utilizarea Bioflu Plus Junior sirop la copiii cu varsta mai mica de 6 ani.

- Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).

Nu utilizati Bioflu Plus Junior sirop:

- Daca copilul dumneavoastra este alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan anhidru sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu Junior sirop.

- Daca copilul dumneavoastra are hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament sau tulburari de ritm cardiac.

- Daca copilul dumneavoastra a avut in trecut un accident vascular cerebral.

- Daca copilul dumneavoastra are astm bronsic si tuseste, are insuficienta respiratorie, insuficienta hepatocelulara, insuficienta renala severa, diabet zaharat, hipertiroidie, are glaucom cu unghi inchis, are sau a avut epilepsie sau convulsii, are deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Daca utilizati mai mult Bioflu Plus Junior sirop decat trebuie:

- Pot aparea urmatoarele manifestari clinice: tremor, neliniste, insomnie, ritm rapid al batailor inimii, cresterea sau scaderea marcata a tensiunii arteriale, paloare, dilatarea pupilelor, imposibilitatea de a urina, dureri abdominale. Dupa doze foarte mari pot sa apara afectari severe ale ficatului, rinichilor sau altor organe.

- Daca un copil a luat din greseala mai mult decat trebuie Bioflu Plus Junior sirop, adresati-va de urgenta medicului sau celui mai apropiat spital.

Avertizari:

- Bioflu Plus Junior sirop impreuna cu alimente si bauturi: Se va evita consumul de ceai negru si bauturi energizante.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Nu este cazul avand in vedere faptul ca Bioflu Plus Junior sirop este indicat pentru copiii cu varsta intre 6 si 12 ani.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bioflu Plus Junior sirop este recomandat pentru copii pana la varsta de 6 ani. Acestia trebuie supravegheati pe durata tratamentului cu Bioflu Plus Junior sirop daca merg cu bicicleta, rolele sau desfasoara alte activitati care necesita atentie deosebita.

- Bioflu Plus Junior sirop contine galben amurg FCF (E 110) care poate provoca reactii alergice.

- Bioflu Plus Junior sirop contine potasiu 0,0497 mmol/5ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii cu functie renala diminuata sau la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de potasiu.

- Bioflu Plus Junior sirop contine sodiu 0,12 mmol/5ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

- Bioflu Plus Junior sirop contine zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Forma de prezentare: Sticla cu 100ml

Data ultimei actualizari 05.04.2021