Medicamente fara reteta

Aspirin Plus C, 10 comprimate efervescente, Bayer

Brand: BAYER
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
18,49 Lei

Pret / CPR EFF: 1,85 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Aspirin Plus C, 10 comprimate efervescente, Bayer

1055953

Aspirin Plus C contine acid acetilsalicilic si acid ascorbic ca si substante active si este utilizat la adulti si adolescenti cu varsta peste 16 ani pentru tratamentul simptomatic al durerilor de cap, durerilor de dinti, dureri in gat, dureri menstruale, dureri musculare si articulare, dureri de spate, dureri articulare minore.

Este utilizat si pentru tratamentul simptomatic al durerii si febrei din cadrul racelii si gripei.

Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Mod de administrare: Comprimatele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa inainte de administrare.

  • Adulti si adolescenti (cu varsta peste 16 ani)- 1 – 2 comprimate efervescente de Aspirin Plus C ( in medie 500 mg acid acetilsalicilic) repetand in functie de necesitati la intervale de 4-8 ore, fara sa se depaseasca doza zilnica maxima de 4000 mg acid acetilsalicilic. Se recomanda a nu se depasi doza de 1 g acid ascorbic pe zi, timp indelungat.
  • Copii si adolescenti- nu se recomanda utilizarea acidului acetilsalicilic la copii.
  • Daca utilizati mai mult Aspirin Plus C decat trebuie: in timpul tratamentului, este posibil sa manifestati ameteala si tiuit in urechi – acestea sunt semne tipice ale supradozajului. Daca suspectati supradozajul cu acest medicament, opriti tratamentul si adresati-va imediat unui medic.
  • Daca uitati sa utilizati Aspirin Plus C: daca ati omis o doza, administrati-o cat mai curand posibil, fara a dubla doza; continuati tratamentul asa cum a fost prezentat mai sus sau asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.

Reactiile adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Acestea sunt determinate de acidul ascorbic la doze mari (>1 g), pot sa apara tulburari digestive (pirozis si diaree) sau urinare (precipitarea calculilor de urati, cisteina si/sau oxalati).

La pacientii cu deficit de G6PD, doze mari de acid ascorbic pot provoca hemoliza.

Daca apare oricare dintre reactiile mentionate mai sus nu mai utilizati Aspirin Plus C. Spuneti medicului dumneavoastra, pentru ca acesta sa poata determina gravitatea reactiilor adverse si sa decida asupra masurilor necesare. Trebuie sa intrerupeti utilizarea Aspirin Plus C la primele semne de hipersensibilitate. Orice aparitie a scaunelor negre (scaune ca pacura, semn al hemoragiei gastrice) trebuie comunicata imediat medicului.

  • Tulburari gastrointestinale: dureri abdominale, pirozis, greata, varsaturi, hemoragii gastrointestinale manifeste (hematemeza, melena) sau oculte care pot produce anemie feripriva; aceste hemoragii sunt mai frecvente la doze mari, ulcer gastro-duodenal complicat, in anumite cazuri, cu perforatie, cu testele de laborator si semnele clinice confirmate.
  • S-au descris cazuri izolate de tulburari ale functiei hepatice (cresterea transaminazelor), renale si hipoglicemie.
  • Tulburari ale sistemului nervos- de obicei, ameteala si tinitusul reprezinta simptome ale supradozajului.
  • Tulburari hematologice si limfatice- datorita efectului asupra agregarii plachetare, acidul acetilsalicilic poate fi asociat cu un risc crescut de sangerare.
  • Tulburari ale sistemului imunitar- urticarie, eruptii cutanate, edem, prurit, rinite, congestie nazala, astm bronsic, stop cardio-respirator si foarte rar, reactii severe precum reactii anafilactice.

Forma de prezentare: O cutie cu 10 comprimate efervescente.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2021