Medicamente fara reteta

Bioflu Baby sirop pentru copii 120 mg/5ml, 100ml, Biofarm

Brand: BIOFARM
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
Pentru cine
9,99 Lei

Pret / FL: 9,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Bioflu Baby sirop pentru copii 120 mg/5ml, 100ml, Biofarm

7509688

Bioflu Baby sirop pentru copii 120 mg/ 5 ml contine paracetamol si se utilizeaza pentru tratamentul eficace al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, de exemplu dureri de dinti, dureri de cap, dureri in gat, dureri musculare, articulare si osoase. De asemenea, este indicat pentru scaderea febrei asociate diferitelor afectiuni – raceala, stari gripale, boli infecto-contagioase ale copilariei (pojar, tuse convulsiva, oreion si varsat de vant), afectiuni ORL, febra dupa vaccinare.

Ingrediente: Paracetamol (120mg), zahar, glicerol, macrogol 400, povidona K30, acid citric monohidrat, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu (E 211), citrat de sodiu dihidrat, aroma de portocale, aroma de cirese, colorant caramel amoniacal (E 150c), apa purificata.

Mod de administrare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Copii cu varsta cuprinsa intre 0 - 3 luni: 2,5ml (60mg paracetamol) la nevoie (febra dupa vaccinare, alte cauze de febra si/sau durere), numai la recomandarea medicului (10 mg/kg si doza; daca pacientul este icteric doza va fi scazuta la 5 mg/kg si doza). La nevoie, se mai poate administra o doza dupa 6 ore. Aceste doua doze se pot administra copiilor cu greutatea mai mare de 4 kg si care nu s-au nascut prematur (inainte de a 37-a saptamana de sarcina).

- Copii cu varsta cuprinsa intre 3 – 12 luni: 2,5 - 5ml (60 – 120mg paracetamol) de 1 - 4 ori pe zi.

- Copii cu varsta cuprinsa intre 1 - 6 ani: 5 - 10ml (120 – 240mg paracetamol) de 1 - 4 ori pe zi.

- Copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani: 10 - 20ml (240 – 480mg paracetamol) de 1 - 4 ori pe zi. Doza totala de paracetamol nu trebuie sa depaseasca 80mg/kg si zi la copii cu greutate sub 37kg.

- La copiii cu greutatea cuprinsa intre 38kg si 50kg, doza zilnica de paracetamol nu trebuie sa depaseasca 3g pe zi.

- La copiii cu greutate peste 50kg, doza zilnica de paracetamol nu trebuie sa depaseasca 4g pe zi.

Recomandari:

- Daca durerea si/sau febra persista mai mult de 3 zile sau daca administrarea de Bioflu Baby in dozele descrise mai sus nu determina ameliorarea simptomelor, pacientul trebuie reevaluat de catre medic. Nu administrati copilului dumneavoastra Bioflu Baby mai mult de 3 zile consecutive decat sub supraveghere medicala.

- Nu se administreaza copiilor sub 3 luni fara recomandarea medicului. Daca sugarul s-a nascut prematur sau daca este mai mic de 3 luni, solicitati consult medical inainte de administrare.

Copii cu insuficienta renala: In cazurile de insuficienta renala severa, intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore.

Daca utilizati mai mult Bioflu Baby decat trebuie:

- In cazul in care copilul dumneavoastra a utilizat o cantitate mai mare decat cea recomandata din Bioflu Baby, va rugam sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital chiar in conditiile in care copilul dumneavoastra se simte bine (datorita riscului de leziuni hepatice grave, chiar intarziate).

- Simptomele care apar in cazul supradozarii paracetamolului, in primele 24 de ore, sunt urmatoarele: paloare, greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, dureri abdominale. In cazurile grave evolutia poate fi fatala prin afectarea ficatului si a rinichilor.

Daca uitati sa utilizati Bioflu Baby: Nu administrati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Administrati copilului dumneavoastra urmatoarea doza din Bioflu Baby la ora la care era programata.

Forma de prezentare: Sticla de 100ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 20.01.2023