Medicamente fara reteta

Coldrex raceala si tuse, 10 plicuri, Perrigo

Brand: PERRIGO
30,49 Lei

Pret / PL: 3,05 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Coldrex raceala si tuse, 10 plicuri, Perrigo

7526125

Ce este Coldrex Raceala si Tuse si pentru ce se utilizeaza

Coldrex Raceala si Tuse contine urmatoarele substante active:
- Paracetamolul, care este un calmant al durerii (analgesic) eficient impotriva durerilor, inclusiv dureri de cap si dureri in gat, si ajuta la scaderea temperaturii atunci cand aveti febra (antipiretic).
- Guaifenesina, care este un expectorant, care ajuta la eliberarea mucusului (flegmei) cand aveti tuse productiva.
- Clorhidrat de fenilefrina, care este un decongestionant, care reduce umflarea la nivelul foselor nazale, ajutandu-va sa respirati mai usor.

Coldrex Raceala si Tuse este utilizat pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor de raceala si gripa, incluzand dureri, cum ar fi dureri de cap si dureri in gat, nas infundat, frisoane si febra (temperatura a corpului crescuta). Elimina mucusul (flegma) persistent si ajuta la ameliorarea tusei productive, la adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste.

Acest medicament trebuie utilizat numai daca aveti toate simptomele urmatoare - durere si/sau febra, nas infundat si tuse productiva.

Cum sa luati Coldrex Raceala si Tuse

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Pentru administrare orala.

Adulti, varstnici si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste: doza recomandata este 1 plic la interval de 4-6 ore, daca este necesar. Nu luati mai mult de 4 plicuri (4 doze) intr-un interval de 24 de ore.

Utilizarea la copii si adolescenti: nu se administreaza copiilor cu varsta sub 12 ani.

Varsati continutul unui plic intr-o cana de dimensiuni standard. Umpleti cana cu aproximativ 250 ml apa calda, dar nu fierbinte. Agitati pana la dizolvare si lasati sa se raceasca pana la o temperatura la care poate fi bauta. Beti toata solutia de culoare galbena in decurs 1 ½ ore.

A nu se depasi doza recomandata. Daca simptomele persista mai mult de 3 zile sau se agraveaza, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Daca luati mai mult Coldrex Raceala si Tuse decat trebuie
Solicitati imediat sfatul medicului in caz de supradozaj, din cauza riscului de afectare ireversibila a ficatului. Adresati-va imediat unui medic daca ati luat prea mult din acest medicament, chiar daca va simtiti bine. Acest lucru este necesar deoarece o cantitate prea mare de paracetamol poate provoca leziuni grave ale ficatului, intarziate. Mergeti imediat la cel mai apropiat spital. Luati medicamentul si acest prospect cu dumneavoastra.

Daca uitati sa luati Coldrex Raceala si Tuse
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Majoritatea persoanelor nu prezinta reactii adverse cand utilizeaza acest medicament. Cu toate acestea, daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, sau se intampla orice altceva neobisnuit, opriti imediat administrarea medicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Urmatoarele evenimente adverse pot reprezenta evenimentele adverse cel mai frecvent intalnite, desi frecventele reale nu sunt disponibile: dificultati la adormire (insomnie); diaree, greata (senzatie de rau); nervozitate, tremuraturi, iritabilitate, neliniste sau excitabilitate; cresterea tensiunii arteriale cu dureri de cap, ameteli, varsaturi (stare de rau) si batai neregulate ale inimii (palpitatii).

Frecventa urmatoarelor reactii nu este cunoscuta, dar poate fi considerata rara: reactii alergice care pot fi grave, cum sunt eruptii trecatoare pe piele, descuamarea pielii, mancarime, zone rosii umflate pe piele, uneori cu dificultati la respiratie sau umflare la nivelul gurii, buzelor, limbii, gatului sau fetei; probleme cu respiratia, acestea sunt mult mai probabile daca le-ati mai avut atunci cand ati luat alte analgezice cum sunt acid acetilsalicilic sau ibuprofen; afectiuni ale stomacului (durere sau disconfort), greata, varsaturi, diaree; furnicaturi sau senzatie de rece la nivelul pielii; probleme ale ficatului; batai neregulate sau rapide ale inimii; cresterea accentuata a tensiunii in interiorul ochiului, dilatarea pupilei; probleme sau durere la urinare.

Frecventa urmatoarelor reactii nu este cunoscuta, dar poate fi considerata foarte rara: puteti fi mai predispus la sangerari, vanatai, febra si infectii, cu manifestari cum sunt durere in gat si ulceratii, din cauza modificarilor din sangele dumneavoastra.

Au fost raportate cazuri foarte rare de reactii cutanate grave.

Daca ati avut anterior o reactie alergica (hipersensibilitate) la administrarea de decongestionante, inhibitori ai poftei de mancare si stimulante, puteti fi expusi unui risc crescut de a dezvolta o reactie alergica cand luati acest medicament.

Forma de prezentare: cutie cu 10 plicuri

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 04.11.2020