Medicamente fara reteta

Bioflu Junior sirop, 100 ml, Biofarm

Brand: BIOFARM
13,99 Lei

Pret / ML: 13,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Bioflu Junior sirop, 100 ml, Biofarm

7509556

Bioflu Junior sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate tulburarilor tractului respirator (de exemplu: sinuzite, rinite, faringite, bronsite).

Compozitie:

- Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina si bromhidrat de dextrometorfan sub forma de bromhidrat de dextrometorfan anhidru. 5 ml sirop contin paracetamol 160 mg, bromhidrat de dextrometorfan anhidru 7,5 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 15 mg.

- Celelalte componente sunt: polietilenglicol 400, glicerol, povidona K30, zahar, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, acesulfam de potasiu, aroma de portocale, aroma de cirese, galben amurg FCF (E 110), apa purificata.

Mod de administare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Copii cu varsta intre 6 si 12 ani: 10 ml la fiecare 6 ore (nu se va depasi doza totala de 40 ml in 24 ore).

- Nu se recomanda utilizarea Bioflu Junior sirop la copiii cu varsta mai mica de 6 ani.

- Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).

Nu utilizati Bioflu Junior sirop:

- Daca copilul dumneavoastra este alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan anhidru sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu Junior sirop.

- Daca copilul dumneavoastra are hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament sau tulburari de ritm cardiac.

- Daca copilul dumneavoastra a avut in trecut un accident vascular cerebral.

- Daca copilul dumneavoastra are astm bronsic si tuseste, are insuficienta respiratorie, insuficienta hepatocelulara, insuficienta renala severa, diabet zaharat, hipertiroidie, are glaucom cu unghi inchis, are sau a avut epilepsie sau convulsii, are deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Daca utilizati mai mult Bioflu Junior sirop decat trebuie:

- Pot aparea urmatoarele manifestari clinice: tremor, neliniste, insomnie, ritm rapid al batailor inimii, cresterea sau scaderea marcata a tensiunii arteriale, paloare, dilatarea pupilelor, imposibilitatea de a urina, dureri abdominale. Dupa doze foarte mari pot sa apara afectari severe ale ficatului, rinichilor sau altor organe.

- Daca un copil a luat din greseala mai mult decat trebuie Bioflu Junior sirop, adresati-va de urgenta medicului sau celui mai apropiat spital.

Avertizari:

- Bioflu Junior sirop impreuna cu alimente si bauturi: Se va evita consumul de ceai negru si bauturi energizante.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Nu este cazul avand in vedere faptul ca Bioflu Junior sirop este indicat pentru copiii cu varsta intre 6 si 12 ani.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bioflu Junior sirop este recomandat pentru copii pana la varsta de 6 ani. Acestia trebuie supravegheati pe durata tratamentului cu Bioflu Junior sirop daca merg cu bicicleta, rolele sau desfasoara alte activitati care necesita atentie deosebita.

- Bioflu Junior sirop contine galben amurg FCF (E 110) care poate provoca reactii alergice.

- Bioflu Junior sirop contine potasiu 0,0497 mmol/5 ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii cu functie renala diminuata sau la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de potasiu.

- Bioflu Junior sirop contine sodiu 0,12 mmol/5 ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

- Bioflu Junior sirop contine zahar 1,75 g/5 ml. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Forma de prezentare: Sticla cu 100ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 20.01.2023