Medicamente fara reteta

Coldrex Junior, 16 comprimate, Perrigo

Brand: PERRIGO
CADOU Ornament de Craciun 2023
19,99 Lei

Pret / CPS: 1,25 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Coldrex Junior, 16 comprimate, Perrigo

6422561

Ce este Coldrex Junior si pentru ce se utilizeaza

Coldrex Junior este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor usoare spre moderate din raceala si gripa (de exemplu dureri de cap, dureri in gat), al febrei, congestiei mucoasei nazale, hipersecretiei nazale si tusei productive, la adulti si copii cu varsta peste 6 ani.
Contine trei substante active:
- paracetamol, care amelioreaza durerea si va scade temperatura atunci cand aveti febra;
- guaifenezina, un expectorant care fluidifica secretiile respiratorii si amelioreaza tusea productiva;
- clorhidrat de fenilefrina, un decongestionant, care va desfunda nasul si sinusurile, ajutandu- va sa respirati mai usor.

Cum sa luati Coldrex Junior

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Pentru administrare orala.
Inghititi comprimatele filmate Coldrex Junior comprimate filmate cu apa.

Adulti (inclusiv varstnici) si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste:
Doza recomandata este de 2 comprimate filmate Coldrex Junior. Doza se poate repeta la 4 ore, daca este necesar, fara a se depasi 8 comprimate filmate in 24 de ore.
Nu se administreaza la intervale mai mici de 4 ore. Nu continuati tratamentul mai mult de 7 zile.

Copii intre 6 si 12 ani:
Doza recomandata este de 1 comprimat Coldrex Junior. Doza se poate repeta la 4 ore, daca este necesar, fara a se depasi 4 comprimate filmate in 24 de ore.
Nu se administreaza la intervale mai mici de 4 ore. Nu continuati tratamentul mai mult de 3 zile.

Copii cu varsta sub 6 ani
Nu administrati la copii cu varsta sub 6 ani. Nu depasiti doza recomandata.
Daca simptomele nu se amelioreaza sau se agraveaza dupa 3 zile de tratament, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult Coldrex Junior decat trebuie
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra si spuneti-i cu exactitate cat de mult ati luat. Medicul dumneavoastra va va sfatui ce sa faceti.
Este important sa il informati pe medicul dumneavoastra, chiar daca nu aveti niciun simptom. Dupa ce o persoana ia prea mult paracetamol, exista riscul de afectare hepatica grava intarziata (leziuni hepatice).

Daca uitati sa luati Coldrex Junior
Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta imediat ce v-ati amintit. Nu luati mai mult de o doza la fiecare 4 ore. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Substantele active din Coldrex Junior sunt in general bine tolerate daca sunt utilizate in dozele recomandate.
Paracetamolul a fost asociat ocazional cu eruptii cutanate si alte manifestari alergice.
Guaifenezina poate determina disconfort abdominal si diaree. Au fost raportate cateva cazuri de crestere a tensiunii arteriale, dureri de cap, ameteli, disconfort abdominal si diaree, insomnie si palpitatii datorita fenilefrinei.

Reactiile adverse rare pot include: eruptii trecatoare pe piele si alte alergii; dispnee (raportata in asociere cu alte simptome de hipersensibilitate); cresterea tensiunii la nivelul ochilor; dificultati de urinare (retentie urinara); perceperea suparatoare a batailor inimii (palpitatii).

Reactiile adverse foarte rare includ: scaderea numarului unor celule sanguine numite plachete (trombocitopenie); eruptii trecatoare pe piele si alte alergii, inclusiv o reactie alergica brusca de mare amploare care implica intregul organism, numita anafilaxie; ingustarea cailor respiratorii datorita spasmului musculaturii (bronhospasm); afectiuni ale ficatului; au fost raportate cazuri foarte rare de reactii grave pe piele.

Reactiile adverse cu frecventa necunoscuta pot include: cresterea tensiunii arteriale; dureri de cap (cefalee); senzatie de ameteala; incapacitatea de a dormi (insomnie); nervozitate varsaturi, greata; diaree.

Incetati sa mai luati Coldrex Junior si consultati imediat medicul daca observati urmatoarele reactii adverse care sunt rare: iritatie a pielii, descuamare sau ulcere bucale; eruptii cutanate si alte alergii, inclusiv o reactie alergica brusca, de mare amploare care implica intregul organism, numita anafilaxie, uneori insotita de dificultati de respiratie; pierderea vederii, care se poate datora unei tensiuni crescute anormal la nivelul ochilor (aceasta reactie este foarte rara dar e mai probabil sa apara la persoanele care au glaucom); batai rapide ale inimii sau senzatie neobisnuita de batai rapide sau neregulate ale inimii(palpitatii); vanataie inexplicabila sau sangerare neasteptata; dificultate la urinare (aceasta reactie e mai probabil sa apara la barbatii care au prostata marita); daca anterior ati avut dificultati de respiratie cand ati luat aspirina sau alte antiinflamatoare nesteroidiene si acum aveti aceeasi reactie la acest medicament.

Forma de prezentare: cutie cu 16 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.