Medicamente fara reteta

Bioflu Plus, 16 comprimate, Biofarm

Brand: BIOFARM
15,99 Lei

Pret / CPS: 1,00 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Bioflu Plus, 16 comprimate, Biofarm

5370555

Bioflu Plus este un tratament simptomatic, in raceala si gripa, al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate bolilor tractului respirator (de exemplu, sinuzite, rinite, faringite, bronsite). Acest medicament este recomandat numai pentru adulti si adolescenti.

Compozitie:

- Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina si bromhidrat de dextrometorfan sub forma de bromhidrat de dextrometorfan anhidru.

- O capsula moale contine paracetamol 250,00mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30,00mg si bromhidrat de dextrometorfan 10,51mg corespunzator la bromhidrat de dextrometorfan anhidru 10,00mg.

- Celelalte componente sunt: continutul capsulei-povidona K 25, propilenglicol, apa purificata, polietilenglicol 400 si capsula-gelatina, glicerol, sorbitol lichid partial deshidratat, p-hidroxibenzoat de metil, albastru brevetat V (E 131), apa purificata.

Mod de administare:

- Adulti si adolescenti: doza uzuala este de o capsula moale Bioflu Plus seara, inainte de culcare. Se recomanda utilizarea in asociere cu Bioflu, capsule moi, acesta din urma fiind administrat pentru ameliorarea simptomatologiei diurne.

- Nu se administreaza copiilor cu varsta mai mica de 12 ani.

- Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).

Nu utilizati Bioflu Plus capsule moi:

- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu capsule moi.

- Daca aveti hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament, boala coronariana grava sau tulburari de ritm cardiac.

- Daca ati avut in trecut accident vascular cerebral, daca aveti astm bronsic si tusiti, daca aveti insuficienta respiratorie, daca aveti insuficienta hepatocelulara, daca aveti insuficienta renala severa, daca aveti diabet zaharat, daca aveti hipertiroidie, daca aveti glaucom cu unghi inchis, daca aveti sau ati avut epilepsie sau convulsii, daca alaptati sau sunteti gravida, daca aveti deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza, daca utilizati inhibitori de monoaminooxidaza (in administrarea concomitenta sau in termen de 14 zile de la retragerea acestora);

- La copiii cu varsta mai mica de 12 ani.

Avertizari:

- Bioflu Plus capsule moi impreuna cu alimente, bauturi si alcool: Se va evita consumul de alcool etilic, cafea, ceai negru, bauturi energizante, fumatul.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionti sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bioflu Plus capsule moi are o influenta majora asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Conducatorii de vehicule si cei care folosesc utilaje trebuie avertizati asupra riscului de somnolenta si ameteli legat de utilizarea medicamentului.

- Bioflu Plus capsule moi contine sorbitol. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

- Bioflu Plus capsule moi contine tartrazina (E 102) care poate provoca reactii alergice.

- Bioflu Plus capsule moi contine p-hidroxibenzoat de metil care poate provoca reactii alergice (chiar intarziate).

Forma de prezentare: Cutie cu 16 capsule moi

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 09.03.2023