Medicamente fara reteta

Aspirin Plus C Forte, 10 comprimate efervescente, Bayer

Brand: BAYER
3 la pret de 2 produse seectionate Biovene Achizitioneaza oricare 3 produse Biovene si platesti doar 2, exceptie face BIOVENE NEXT LASH SER TRATAMENT PENTRU GENE 6ML .Produsul cu valoarea cea mai mica este gratuit.

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

25,99 Lei

Pret / CPR EFF: 2,60 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Aspirin Plus C Forte, 10 comprimate efervescente, Bayer

7525814

Aspirin Plus C Forte se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic al durerilor usoare pana la moderate, cum sunt, dureri de cap, dureri de dinti, dureri menstruale. In plus reprezinta un real aujutor pentru tratamentul simptomatic al durerii si febrei din cadrul racelii si gripei.

Aspirin Plus C Forte este utilizat la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani.

Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Ingrediente: acid acetilsalicilic, care amelioreaza durerea si reduce febra si acid ascorbic, cunoscut si sub numele de vitamina C.

Mod de administrare: orala. Comprimatele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa inainte de administrare. Comprimatele efervescente nu trebuie luate pe stomacul gol pentru a evita iritatia stomacului.

Pentru adulti:

 • Doza unica: 1 comprimat efervescent
 • Doza unica poate fi repetata dupa 4-8 ore, daca este necesar;
 • Doza zilnica maxima: 3 comprimate efervescente.

Pentru copii si adolescenti:

 • Adolescenti cu varsta de 12 ani si peste: trebuie utilizata cea mai mica doza eficace. Doza depinde de greutatea adolescentului. Acest medicament trebuie utilizat numai la adolescenti cu greutatea peste 53 kg. Varsta de referinta este doar in scop informativ. Daca este cazul, doza unica recomandata este de 1 comprimat efervescent (800mg acid acetilsalicilic/480mg acid ascorbic). Doza totala zilnica nu trebuie sa depaseasca 3 comprimate efervescente.
 • Concentratia dozei de Aspirin Plus C Forte (800mg acid acetilsalicilic/480mg acid ascorbic) poate sa nu fie adecvata pentru tratament la adolescenti.
 • Alte medicamente care contin doze mai mici de acid acetilsalicilic sunt disponibile pentru utilizare la aceasta categorie de populatie.

Pentru copii cu varsta mai mica de 12 ani: Aspirin Plus C Forte nu trebuie sa fie administrat copiilor cu varsta de 12 ani sau mai mica.

Pentru pacientii cu varsta de 65 ani si peste si pacientii cu greutatea corporala scazuta: acidul acetilsalicilic trebuie utilizat in cea mai mica doza eficace din cauza posibilelor afectiuni aditionale. 

Se recomanda reducerea dozei sau prelungirea intervalelor de dozare la pacientii cu: insuficienta hepatica sau renala usoara sau moderata, probleme circulatorii, cum sunt insuficienta cardiaca sau sangerari majore.

Avertizari:

 • Nu utilizati Aspirin Plus C Forte daca aveti insuficienta renala severa, insuficienta hepatica severa, sau insuficienta cardiaca severa necontrolata.
 • Nu luati acest medicament mai mult de 3 zile pentru febra sau 3-4 zile pentru durere, decat daca medicul recomanda astfel.
 • Daca suspectati supradozajul cu acest medicament, opriti tratamentul si adresati-va imediat unui medic.
 • Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
 • Daca aveti orice alte intrebari legate de utilizarea acestui medicament, intrebati medicul sau farmacistul.

Reactiile adverse:

Frecvente (pot afect a pana la 1 din 10 persoane): tulburari la nivelul stomacului si intestinelor, cum sunt arsuri la stomac, greata, varsaturi, indigestie;

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): dureri abdominale, dureri ale stomacului si intestinului, eruptii trecatoare pe piele, urticarie, prurit (mancarime).

Rare (pot afect a pana la 1 din 1000 persoane): inflamatii si ulcer ale stomacului si intestinului (inflamatii si ulceratii ale esofagului, stomacului sau intestinelor). Aceste reactii pot sau nu pot fi asociate cu sangerare, si pot sa apara la orice doza de acid acetilsalicilic, si la pacienti cu sau fara simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave; reactii de hipersensibilitate cum sunt astm bronsic, secretii nazale si nas infundat.

Foarte rare (pot afect a pana la 1 din 10000 persoane): sangerare de la nivelul stomacului sau intestinelor oculta sau manifesta (varsaturi cu sange, scaune negre, etc.) care duce la anemie cu deficit de fier. Riscul de sangerare este dependent de doza; perforatii la nivelul stomacului si intestinelor; excretie redusa a acidului uric, ceea ce poate provoca guta la pacientii care au o excretie scazuta de acid uric.

Reactiile de hipersensibilitate pot afecta pielea, caile respiratorii, sistemul circulator, stomacul si intestinele, in special la pacientii cu astm bronsic. Simptomele includ: edeme cauzate de excesul de lichid; scadere a tensiunii arteriale; respiratie suieratoare, senzatie de sufocare; pericol de sufocare; reactie alergica ce poate pune viata in pericol; eruptii trecatoare pe piele, mancarime, reactie alergica grava, care include umflare a fetei sau a gatului; simptome de astm bronsic, inflamatie in interiorul nasului, care cauzeaza stranut, secretii nazale si nas infundat; hemoragii cu timp de sangerare prelungit, cum sunt sangerare din nas, sangerare a gingiilor, pete rosii sub piele, sangerari la nivelul cailor urinare si organelor genitale.

Riscul de sangerare ramane timp de 4 - 8 zile dupa intreruperea tratamentului cu Aspirin Plus C Forte. Aceasta poate determina un risc crescut de sangerare in caz de interventie chirurgicala. Deasemenea, poate aparea sangerare la nivelul craniului si stomacului sau intestinului. Sangerarea la nivel cranian poate fi fatala, mai ales atunci cand este administrat la varstnici.

 • Sangerari grave, sangerare la nivelul creierului, in special la pacientii cu tensiune arteriala ridicata necontrolata si/ sau care utilizeaza medicamente pentru a inhiba formarea cheagurilor de sange (anticoagulante); In cazuri izolate, acest lucru poate pune viata in pericol;
 • Lichid in plamani (edem pulmonar non-cardiogen) in cazul utilizarii cronice si in contextul unei reactii de hipersensibilitate din cauza acidului acetilsalicilic;
 • Reducere pana la pierdere rapida a functiei rinichiului, pietre la rinichi din cauza acidului ascorbic;
 • Diaree la doze mari de acid ascorbic;
 • Dureri de cap, ameteli, senzatie de pierdere a auzului, zgomote in urechi, care sunt semne ale unei
 • supradoze;
 • Sindromul Reye (tulburari ale cunostintei sau comportament anormal, sau varsaturi)

Forma de prezentare: o cutie cu 10 comprimate efervescente.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2021