Calculator sarcina

30. 5. 2023 · 7 minute de citit

Calculatorul nostru de sarcina te poate ajuta sa afli care este varsta sarcinii si data probabila a nasterii. Nu uita insa ca aceste calcule sunt estimative si ca nu toti bebelusii vin pe lume atunci cand sunt asteptati.

Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
Calculator sarcina

Cate saptamani de sarcina am? Cand imi voi tine bebelusul in brate? Sunt intrebari ale caror raspunsuri orice femeie ce tocmai a aflat ca este insarcinata vrea sa le stie. Te numeri si tu printre acestea? Calculatorul nostru de sarcina te poate ajuta sa afli care este varsta sarcinii si data probabila a nasterii. Nu uita insa ca aceste calcule sunt estimative si ca nu toti bebelusii vin pe lume atunci cand sunt asteptati.

Calculator de sarcina
Iti vom spune in ce saptamana de sarcina esti,
introdu data ultimei menstruații:

Saptamana de sarcina

Data nasterii

Greutatea si lungimea copilului

Ce este si cum functioneaza calculatorul de sarcina

Calculatorul de sarcina este un instrument la care viitorii parinti din intreaga lume apeleaza pentru a afla cand se pot astepta sa soseasca noul membru al familiei. Acestea calculeaza sarcina in functie de mai multi factori: data ultimei menstruatii, durata medie a ciclului menstrual si data conceptiei. 

De obicei, cea mai folosita metoda de calcul a datei probabile de nastere si a varstei gestationale a sarcinii (numarul de saptamani de sarcina) se bazeaza pe data ultimei menstruatii. Daca scazi 3 luni din data ultimei menstruatii si adaugi 7 zile, vei obtine data la care vei naste. De exemplu, daca prima zi a ultimei menstruatii a fost 10 august 2022, folosind formula de calcul de mai sus, vei afla ca bebelusul tau ar trebui sa se nasca in jurul datei de 17 mai 2023. 

Tot in functie de prima zi a ultimei menstruatii se poate calcula si numarul de saptamani de sarcina, adica diferenta dintre ziua curenta si data ultimei menstruatii. Rezultatul il vom numi timeDiff, iar formula este rotunjirea a ceea ce este in paranteza -> (timeDiff / (1000 * 3600 * 24 * 7). 

Calculatorul sarcinii dupa data conceptiei este mai putin folosit deoarece putine femei pot spune „stiu data exacta cand am ramas insarcinata”. Daca totusi esti una dintre acestea, varsta gestationala reprezinta diferenta dintre ziua curenta si data conceptiei. Formula este 2+rotunjirea a ceea ce este in paranteza -> (timeDiff / (1000 * 3600 * 24 * 7). Pentru a afla data nasterii, trebuie sa adaugi 2 saptamani la rezultatul obtinut folosind data ultimei menstruatii. 

Bineinteles, nu trebuie sa faci tu toate aceste calcule. Introdu datele corecte si calculatorul nostru se va ocupa de restul.

De ce este utila folosirea calculatorului de sarcina online si ce informatii ne poate oferi acesta?

Calculatorul datei nasterii este un instrument util nu doar pentru ca te va ajuta sa afli cand urmeaza sa soseasca bebelusul tau, ci si pentru ca iti va oferi un calendar al sarcinii: te va ajuta sa-ti urmaresti sarcina pe saptamani, vei sti daca aceasta evolueaza asa cum ar trebui, cand poti afla daca vei avea o fetita sau un baietel sau cand te poti astepta sa simti primele miscari. 

De asemenea, un calculator de sarcina pe saptamani si luni este util si pentru a afla perioadele in care ar trebui sa faci prima ecografie, analizele de sange si urina, alaturi de celelalte teste recomandate. Conditia este ca datele introduse sa fie corecte, pentru ca acest calcul simplu sa iti permita sa afli la ce te poti astepta pe perioada sarcinii.

Intrebari frecvente

Cum se calculeaza data estimativa a nasterii?
Cat de exacte sunt datele oferite de calculatorul de sarcina?
Care sunt metodele alternative de estimare a datei nasterii?
Cand poti face un test de sarcina?

Sarcina pe saptamani

Afla ce schimbari se petrec in corpul tau, cum se dezvolta bebelusul tau si tot ceea ce trebuie sa stii in fiecare saptamana de sarcina.

 • Saptamanile 1 si 2 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Sarcina este o perioada minunata pentru viitoarele mamici, dornice sa afle ce se intampla in corpul lor, pas cu pas. In saptamana 1 si 2 de sarcina corpul se pregateste pentru marele eveniment. Modificarile majore in sarcina nu se manifesta fizic in aceste prime 2 saptamani, motiv pentru care este posibi sa nu iti dai seama ca esti insarcinata.
  Saptamanile 1 si 2 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 3 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Sarcina in 3 saptamani inseamna ca esti în prima luna de graviditate. Tot ceea ce mananci, bei si faci, este transmis mai departe copilului tau. Precautia si moderatia trebuie sa te insoteasca in calatoria minunata de 40 de saptamani pana la intalnirea fata in fata cu bebelusul tau.
  Saptamana 3 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 4 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Saptamana 4 de sarcina este momentul de inceput pentru primele simptome specifice sarcinii, insa nu toate femeile le vor resimti la fel. Esti in prima luna de sarcina si iti continui minunata calatorie de 40 de saptamani pana la momentul mult asteptat, al intalnirii cu bebelusul.
  Saptamana 4 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 5 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Saptamana 5 de sarcina inseamna ca ai ajuns cu sarcina la 2 luni. Simptomele caracteristice incep sa fie pronuntate, de la oboseala, la dureri de sani, greata si varsaturi.
  Saptamana 5 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 6 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Saptamana 6 de sarcina aduce noi modificari. Sarcina la 2 luni iti poate crea surpriza mult asteptata, aceea de a auzi pentru prima data bataile inimii copilului vostru, la ecografie. Embrionul la 6 saptamani are un cap mare, comparativ cu restul corpului si isi continua dezvoltarea intr-un ritm accentuat. Esti inca in primul trimestru de sarcina si mai pot aparea sangerari sporadice, fara motive de...
  Saptamana 6 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 7 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Saptamana 7 de sarcina este una plina de emotii: in cazul sarcinilor planificate, probabil ca ai auzit deja primele batai ale cordului fetal, sau te pregatesti pentru prima vizita in cabinetul medicului obstetrician. In cazul unei sarcini surpriza, probabil ca ai efectuat testul de sarcina relativ de curand si acum te obisnuiesti cu ideea. Indiferent in ce categorie intri, iata cum se dezvolta...
  Saptamana 7 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 8 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Felicitari! Ai ajuns in saptamana a 8-a de sarcina. Inca 32 de saptamani si iti vei putea tine bebelusul in brate. Intre timp, probabil ca te intrebi ce se intampla cu micutul tau in acesta saptamana, la ce te poti astepta si ce ar trebui sa faci pentru a avea o sarcina mai usoara si pentru a te asigura ca aceasta evolueaza asa cum ar trebui.
  Saptamana 8 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 9 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Vestea sarcinii este, inca, relativ noua pentru tine. Probabil ca doar prietenii foarte apropiati stiu despre ea - sau poate ca nici macar ei, si astepti sa te convingi ca lucrurile merg bine, inainte sa faci anuntul public. Oricare ar fi optiunea ta, iata ce se intampla in saptamana 9 de sarcina.
  Saptamana 9 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 10 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Odata ce ai ajuns in saptamana 10 de sarcina, te apropii de finalul primului trimestru. Probabil ca te-ai obisnuit, pana acum, cu ce inseamna sa fii insarcinata. E important sa continui sa ai grija de tine, sa mananci sanatos si sa duci o viata activa, pentru o nastere usoara si un bebelus sanatos. Iata la ce te poti astepta in saptamana 10 de sarcina. 
  Saptamana 10 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 11 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  S-ar putea spune ca ai intrat in linie dreapta catre finalul primului trimestru de sarcina. Multe lucruri se schimba in bine in aceasta perioada, mai ales ca te apropii de intervalul de timp de care majoritatea mamicilor isi amintesc ca fiind cel mai placut si mai relaxant: al doilea trimestru. Iata la ce te poti astepta in timpul saptamanii 11 de sarcina.
  Saptamana 11 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 12 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Inceputul saptamanii 12 de sarcina este sinonim finalului primului trimestru. Probabiil ca cea mai importanta schimbare pe care o va aduce incheierea acestei saptamani este ca riscul de avort spontan scade semnificativ. Prin urmare, daca inca nu ai dat familiei vestea cea mare, acum este momentul potrivit. Iata ce se intampla in saptamana 12 de sarcina!
  Saptamana 12 de sarcina - evolutie si sfaturi utile
 • Saptamana 13 de sarcina - evolutie si sfaturi utile

  Odata cu inceputul saptamanii 13, exprimentezi ultimele zile ale primului trimestru de sarcina. Riscul de avort spontan scade  semnificativ si se petrec o multime de schimbari legate de sarcina si de viitorul bebelus. Iata la ce te poti astepta!
  Saptamana 13 de sarcina - evolutie si sfaturi utile


Descopera produse special concepute pentru perioada sarcinii

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor