Calculatorul necesarului zilnic de calorii si macronutrienti

13. 2. 2024 · 4 minute de citit

Descopera cum functioneaza si de ce este util calculatorul necesarului zilnic de calorii si macronutrienti. Realizat de specialisti, acest instrument te ajuta sa iei decizii informate in privinta nutritiei tale, pentru a-ti atinge obiectivele de greutate si sanatate.

Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
Calculatorul necesarului zilnic de calorii si macronutrienti

Calculator calorii

Calculatorul necesarului zilnic de calorii si macronutrienti gratuit, realizat de Dr. Max, te ajuta sa obtii rezultatele dorite in cel mai scurt timp, mai usor ca oricand. Introdu informatiile solicitate in aplicatie si vei afla imediat caloriile si portiile de care ai nevoie pentru a slabi sanatos, pentru imbunatatirea sanatatii fizice si psihice sau pentru a creste masa musculara.

Iti propunem un ghid personalizat, pentru a calcula usor, rapid si precis necesarul zilnic de calorii si macronutrienti de care ai nevoie in fiecare zi, indiferent de tipul de activitate practicata. Noi te ajutam si iti oferim calculatorul de calorii pentru ca tu sa vezi cate calorii trebuie sa mananci pe zi, in functie de obiectivele stabilite.
cm
kg
Rezultatele tale vor aparea aici

Ce este si cum functioneaza calculatorul necesarului zilnic de calorii si macronutrienti

Calculatorul necesarului de calorii si nutrienti proiectat de Dr. Max este realizat si dezvoltat de specialisti, gratuit, pentru ca tu sa beneficiezi de toate datele, astfel incat si poti lua cele mai bune decizii pentru tine. 

Calculatorul ofera precizie in determinarea caloriilor zilnice pentru corpul tau. Ce anume se are in vedere la calcularea necesarului caloric? Datele despre inaltime, greutate, varsta, sex, nivelul de activitate fizica zilnica si obiective propuse – scadere in greutate, crestere musculara, sanatate, performanta, mentinerea greutatii etc. 

De ce este utila calcularea necesarului de calorii si macronutrienti?

Calculatorul necesarului zilnic de calorii si macronutrienti iti ofera date reale ale aportului caloric si de macronutrienti din fiecare portie de mancare, precum si ajustarea nevoilor, inclusiv calcularea deficitului caloric. 

Cei mai multi oameni au nevoie de ajutor pentru a manca o cantitate adecvata de alimente si caloriile aferente nevoilor, ceea ce presupune dimensiunea adecvata a portiilor, dar si alegeri alimentare si obiceiuri pe care sa le formezi. 

Calculatorul necesarului zilnic de calorii si macronutrienti iti ofera un plan personalizat, dar iti dezvolta si abilitatile pentru a manca sanatos si corect. Fiecare individ este unic, intuitivitatea alimentara si ajustabilitatea sunt lucruri importante pe care nu trebuie sa le omiti. 

Daca mananci mai multe calorii decat are nevoie corpul tau te vei ingrasa, iar daca mananci mai putine calorii decat ai nevoie, vei slabi. Rationamentul nu este sigur pentru tine si corpul tau. Reducerea aportul caloric poate insemna renuntarea la macronutrientii de care ai nevoie, ceea ce determina afectarea apetitului, reducerea nivelului de energie si un dezechilibru metabolic. Aceasta inseamna ca nu vei manca mai sanatos, nu vei slabi, nu iti vei mentine greutatea optima sau nu vei capata masa musculara dorita. 

Aici intervine calculatorul zilnic de calorii si macronutrienti, sa te ajute sa stabilesti directiile corecte si perfecte pentru tine. 

Intrebari frecvente

Cat de exacte sunt datele oferite privind necesarul zilnic de calorii si nutrienti?
Importanta unei diete echilibrate
Ce sunt proteinele si care este rolul lor in organism
Ce sunt carbohidratii si ce rol au acestia in organism?
Ce sunt grasimile si care este rolul acestora in organism?
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor