Sanatate (103)
Coxartroza: Simptome, tratament si exercitii
Coxartroza este o boala degenerativa, caracterizata prin degradarea progresiva a articulatiei soldului. Se mai numeste si artroza soldului. Este o afectiune foarte frecventa la persoanele de varsta a doua sau a treia, dar se poate manifesta si la persoane mai tinere, fie in urma unor predispozitii genetice, fie ca urmare a stilului de viata.
Spondiloza cervicala: Simptome, tratament si exercitii
Spondiloza se mai numeste si osteoartrita spinala si desemneaza pe de o parte durere si pe de alta parte degenerarea coloanei vertebrale (implica modificari ale oaselor, discurilor intervertebrale si articulatiilor gatului). Este o afectiune des intalnita si nu intotdeauna grava, asociata mai mult cu fenomenul de imbatranire, desi adesea poate fi si o consecinta a pozitiei gresite adoptate in...
Tusea seaca: Cauze, tratament si remedii naturale
Tusea este un reflex al organismului care se apara de anumite substante si incearca sa le elimine pe cale respiratorie, pentru ca acestea sa nu ajunga la plamani.
În general, tusea se manifesta concomitent cu gripa sau raceala, dar poate continua si dupa vindecarea acestor afectiuni, cand deja nu mai esti contagios. Tusea se vindeca în 2-3 saptamani si exista remedii care grabesc...
Vitamine prenatale: Importanta, rol si tipuri
Vitaminele prenatale sunt un aliat de baza al viitoarelor mamici, intrucat acestea contribuie la o buna dezvoltare a bebelusului si la mentinerea sanatatii gravidei. Intrucat sarcina si bebelusul pot „epuiza” o parte din rezervele de nutrienti din organismul viitoarei mame, medicul curant va prescrie, de la caz la caz, diferite tipuri de vitamine in sarcina, iar in acest mod...
Complexul de vitamine B: rol, beneficii si surse
Vitaminele sunt substante de natura organica, fara valoare calorica, dar esentiale pentru sustinerea functiilor fiziologice ale organismului. Vitaminele nu pot fi sintetizate de organismul uman in cantitati suficiente, ci trebuie procurate din alimentatie pentru a evita instalarea unui deficit cu impact negativ asupra starii de sanatate.
Dieta vegetariana si alaptatul la san: cum o faci corect
Este foarte important ca femeile sa aiba o dieta echilibrata si sanatoasa pe perioada sarcinii, dar si in timpul alaptatului la san. De altminteri, este recomandat ca acestea sa renunte la obiceiurile nesanatoase din momentul in care au decis sa ramana insarcinate. Daca este cazul, viitoarea mamica trebuie sa renunte, de exemplu, la fumat, la alcool in exces, sau la alimente nesanatoase. Situatia...
Ingrijirea tenului gras: Sfaturi pentru o piele perfecta
Niciun machiaj nu poate inlocui, pe deplin, frumusetea si sanatatea unui ten proaspat si lipsit de imperfectiuni. Iata de ce, o strategie de ingrijire adaptata tipului de ten, in speta a celui gras, ajuta pielea sa isi recapete echilibrul estetic.
Afla, in continuare, sfaturi dedicate ingrijirii tenului gras, ce pot aduce luminozitatea si vitalitatea pielii, cu mentiunea ca acestea trebuie...
Ce sa mananci si ce nu, in timpul sarcinii
Daca esti gravida sau vrei sa fii, trebuie sa dai o atentie deosebita alimentatiei. Iti spunem in acest articol ce sa mananci si ce este mai bine sa eviti, pentru ca tu si copilul tau sa fiti sanatosi.
8 boli cu simptome de raceala
Faptul ca gripa are un grad mare de contagiozitate ne poate face sa credem ca orice acces de tuse, junghi sau cresterea temperaturii corpului reprezinta semne ale acestei boli. Lucrurile sunt insa mai complicate, pentru ca exista si alte infectii grave care ne pun la incercare sistemul imunitar si care au simptome comune cu raceala. In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva afectiuni care se...
Campanie promotionala Dr.Max, in parteneriat cu SanoPass: pachete de servicii medicale de calitate, la preturi Dr.Max de MICI
Inca de cand am lansat primele farmacii in Romania, acum un an, noi, familia de specialisti Dr.Max, am inteles care sunt nevoile esentiale ale celor care ne trec pragul sau care ne acceseaza site-ul, in cautarea unor produse farmaceutice potrivite nevoilor lor. Am inteles ca oamenii isi doresc sa beneficieze de produse de inalta calitate, la preturi Dr.Max de MICI. Am inteles ca acestia au nevoie...
Bronsita astmatiforma: Ce este, cum se manifesta si cum se trateaza
Bronsita astmatiforma, cunoscuta si sub denumirea de bronsita astmatica, apare in urma suprapunerii bronsitei acute sau cronice cu astmul. Iata care sunt cauzele acestei afectiuni respiratorii, cum se manifesta, dar si cum se trateaza!
Fibrom uterin: Simptome, cauze si tratament
Fibromul uterin este o formatiune tumorala benigna, necanceroasa, care duce la: cresterea in dimensiuni a uterului si ingrosarea peretelui uterin.
Aritmia cardiaca: tot ce trebuie sa stii despre ea
Aritmia cardiaca (disritmia) este un termen medical prin care sunt definite bataile neregulate ale inimii. Cu alte cuvinte, este vorba despre un ritm cardiac anormal care afecteaza persoane de toate varstele. Aritmiile sunt cauzate de sistemul electric al inimii. Este vorba, de fapt, despre impulsurile care trebuie sa coordoneze bataile inimii si care nu sunt in parametrii corespunzatori. Aceste...
Sindromul Down: Simptome si diagnosticare pentru trisomia 21
Sindromul Down (cunoscut si sub numele de trisomia 21 sau mongolism) este o afectiune genetica. Afectiunea este prezenta la copii inca din momentul conceperii. Conform statisticilor, probabilitatea conceperii unui copil cu sindrom Down creste odata cu varsta mamei.
Cum scapi de matreata? Este ea o afectiune dermatologica?
Matreata este, de fapt, o descuamare exagerata a pielii capului, care poate fi semnul unei inflamatii bacteriene a scalpului. Pe de alta parte, aceasta inflamatie accelereaza procesul de reinnoire a pielii capului (este o reinnoire celulara). Ceea ce vedem si numim matreata reprezinta, de fapt, celule moarte acumulate. Aceasta inflamatie poate fi favorizata de un dezechilibru metabolic sau...
Pancreatita acuta si cronica: Simptome, cauze si tratament
Pancreatita reprezinta o inflamatie acuta sau cronica a pancreasului. Exista doua manifestari ale bolii: pancreatita acuta si pancreatita cronica.
Mononucleoza: Simptome, cauze si tratament pentru boala sarutului
Mononucleoza infectioasa se mai numeste si boala sarutului. Seamana destul de mult cu gripa sau cu alte infectii streptococice. Denumirea de boala sarutului vine de la modul de transmitere (prin sarut), pentru ca virusul se afla in saliva si mucus.
Vaccinul anti Covid-19: Tot ce trebuie să știi
Anul 2020 a stat sub zodia noului coronavirus. Anul 2021 pare a sta sub zodia vaccinului impotriva COVID-19, pe buna dreptate, pentru ca acest vaccin este pe cale de a deveni o realizare fara precedent a comunitatii stiintifice internationale. Comunitatea stiintifica medicala din Romania si din lume crede ca ideea si realizarea acestui vaccin va aduce un Premiu Nobel celor care au indraznit sa...
Postura corecta la scoala: Cum eviti cifoza si scolioza la copii
Atunci cand copilul este in crestere, greutatea ghiozdanului, o pozitie gresita in banca sau un stil de viata sedentar pot provoca daune ireparabile coloanei vertebrale.
Afli in cele ce urmeaza care sunt cauzele devierilor de coloana, consecintele acestora, in ce consta tratamentul si mai ales cum se face preventia.
Dr.Max. De un an impreuna. Alaturi de oameni
Oamenii au nevoie de produse farmaceutice de inalta calitate, dar cu preturi avantajoase.
Oamenii au nevoie de sfaturi personalizate de sanatate de la specialisti in domeniu.
Oamenii au nevoie sa fie ascultati.
Infestarea cu paduchi de cap: Simptome, remedii si prevenire
Pediculoza exista dintotdeauna, inclusiv in vremurile moderne in care ne-am astepta, poate, ca regulile de igiena sa duca la eradicarea acestei afectiuni.
In acest articol afli informatii despre paduchi, despre tipurile si modul lor de raspandire, despre tratamentul pediculozei si cum o poti preveni.
Laringita: cauze, simptome, tratament si preventie
Laringita este o inflamatie a organului responsabil cu fonatia (emiterea sunetului), numit laringe. Laringele se afla intre faringe si trahee si are forma unui cilindru gol.
Reguli de igiena pentru copii la scoala si acasa
Rutina de igiena personala este foarte importanta, iar regulile se invata de mici. Igiena nu trebuie sa fie considerata insa o corvoada, ci o necesitate. De aceea este important sa inveti copilul regulile minime de igiena.
Colita ulcerativa: Simptome, cauze, tratament si riscuri
Colita ulcerativa reprezinta o boala de natura autoimuna, care este declansata de hiperactivitatea sistemului imunitar. Boala se manifesta cu inflamatie si ulceratii la nivelul colonului si al rectului, si poate afecta persoane de toate varstele. In Europa,
Boala Crohn: Simptome, cauze si tratament
Boala Crohn face parte din categoria bolilor cronice inflamatorii intestinale si poate fi localizata la nivelul peretelui tractului digestiv. Boala Crohn afecteaza de cele mai multe ori intestinul subtire si colonul, dar poate afecta orice segment a tractului gastro-intestinal, de la esofag la anus.
Boala celiaca: Simptome, tratament si dieta
Boala celiaca este considerata o boala autoimuna digestiva caracterizata prin intoleranta la gluten si care se manifesta si pe fond ereditar, la persoanele predispuse genetic.
Hepatita C: Simptome, transmitere, complicatii si tratament
Hepatita C este o inflamatie a ficatului provocata de virusul hepatic C. Contactul cu o cantitate mica de sange infectat poate provoca infectia.
Reflux gastroesofagian: Cauze, tratament si regim alimentar
Boala de reflux gastroesofagian se produce atunci cand relaxarea sfincterului esofagian inferior are loc intr-un alt moment decat ar fi normal (momentul inghitirii alimentelor) si atunci cand sta deschis o perioada prea mare de timp.
Cele mai bune alimente pentru creier si memorie
Neuronii nu sunt in numar nelimitat, prin urmare pierderea acestora afecteaza functionarea optima a creierului. Alimentatia este esentiala pentru repararea/recuperarea unora dintre celulele nervoase.
Hepatita B: Simptome, transmitere, tratament si preventie
Hepatita B este o afectiune a ficatului provocata de un virus. De la momentul infectarii si pana la aparitia primelor simptome pot trece intre 6 saptamani si 6 luni.
Colon iritabil: Simptome, cauze si tratament
Sindromul colonului iritabil (SCI) este o afectiune foarte raspandita in lume, ale carei simptome pot evolua de la usoare la grave si care poate afecta dramatic stilul de viata al bolnavilor.
Caderea parului: Cauze si tratament pentru alopecie (calvitie)
Caderea parului poate afecta barbatii si femeile, deopotriva, temporar sau permanent, iar cauzele pot fi cunoscute sau nu. Afectiunea poate fi diagnosticata, tratata, iar in anumite conditii poate fi si prevenita.
Hepatita A: Simptome, transmitere, tratament si preventie
Hepatita este o inflamatie a ficatului care impiedica functionarea normala a acestuia. Afectiunea poate fi declansata, printre altele, de exces de alcool, toxine, exces de medicamente, un regim alimentar nesanatos.
Candidoza: Cauze, simptome, tratament si preventie
Candidoza este cea mai frecventa infectie vaginala, cauzata de una dintre speciile foarte multe de Candida (au fost identificate peste 200).
Pete pe piele: Tipuri, cauze si remedii
Petele care apar pe piele brusc ar trebui sa te ingrijoreze. Ele pot fi albe, roz, galbui sau maronii. Nu le poti trata singur, trebuie sa le afli cauza, pentru ca pot fi semne ale unei boli grave.
Back to school: Ghid pentru intoarcerea la scoala in contextul COVID-19
In contextul noului coronavirus, intoarcerea la scoala si mai ales procesul educational vor suferi modificari substantiale. Cele mai multe vor avea legatura cu capacitatea parintilor si profesorilor de a se adapta noilor cerinte si mai ales de a le explica celor mici si adolescentilor, pe intelesul lor, de ce regulile de igiena sunt mai importante acum ca niciodata si de ce purtatul mastii si...
Arsuri solare: Tratament si prevenire
rsurile solare sunt cauzate de expunerea neprotejata la radiatiile ultraviolete (UV) si sunt periculoase pentru ca ele cresc riscul cancerului de piele.
Rujeola (pojar): Simptome, complicatii, tratament si preventie
Rujeola sau pojarul este una dintre cele mai contagioase afectiuni virale (este produsa de un virus). Face parte din grupul bolilor copilariei. Exista vaccin impotriva ei, dar boala nu a fost eradicata si continua sa faca victime.
Insomnie in sarcina: Cauze, remedii si preventie
Insomnia inseamna dificultatea de a adormi sau de a ramane adormit o perioada suficienta de timp, astfel ca a doua zi sa te simti plina de energie si relaxata.
Paralizie in somn: Cauze, manifestari si preventie
Paralizia in timpul somnului este de fapt sentimentul ca esti treaz si constient, dar nu poti sa te misti, nu poti vorbi, nu poti striga dupa ajutor.
Varicela: Transmitere, simptome, tratament si complicatii
Varicela este cunoscuta in termeni populari ca varsat de vant si este una dintre bolile obisnuite ale copilariei. Se raspandeste mai ales in randul copiilor si este cauzata de virusul varicelo-zosterian.
Ce este zona zoster: Cauze, simptome si tratament
Zona zoster este infectia unui nerv individual si a suprafetei pielii care este alimentata de acel nerv. Din acest articol afli ce este aceasta boala, cum se manifesta, care ii sunt cauzele si cum se poate trata.
Vitamine pentru copii: Surse naturale si administrarea corecta a suplimentelor cu vitamine
Vitaminele sunt necesare pentru adulti, dar mai ales pentru copii, pentru ca organismul lor se dezvolta, este in crestere.
Hemoroizi externi si interni: Tratament si preventie
Hemoroizii sunt de fapt dilatari ale unor vene de la nivelul submucoasei canalului anal distal. Exista mai multe vene in jurul anusului: venele hemoroidale interne si venele hemoroidale externe.
Stresul oxidativ: Ce este, cum se manifesta si cum se trateaza
Stresul oxidativ este un termen folosit pentru afectiunile produse de radicalii liberi. Este definit ca fiind dezechilibrul dintre radicalii liberi si antioxidanti, in conditiile in care oxidantii (radicalii liberi) sunt mai multi si au un potential distructiv asupra organismului uman
Sciatica: Simptome, cauze si tratament
Sciatica este durerea care radiaza din partea inferioara a spatelui intr-un membru inferior, pe traiectul nervului sciatic.
Spondilita anchilozanta: Cauze, simptome, tratament si stil de viata
Spondilita (sau spondiloartrita, a nu se confunda cu spondiloza) este o forma de artrita, o boala cronica progresiva care se manifesta la nivelul coloanei vertebrale (rezultand o inflamatie) si la nivelul articulatiilor periferice.
Urinari frecvente: Cauze si tratament pentru polakiurie la femei si barbati
Urinarea frecventa nu trebuie confundata cu incontinenta urinara (scurgeri involuntare de urina). Urinarea frecventa (polakiuria) inseamna necesitatea de a mictiona mai des.
Proteze dentare: De cate tipuri sunt, cum le porti si cum le ingrijesti
Protezele dentare pot fi considerate alternative de tratament stomatologic. Prin intermediul acestora, pacientii cu probleme dentare pot avea dantura functionala si estetica.
Diaree: Cauze, tratament, preventie
Diareea este o afectiune caracterizata prin scaune apoase frecvente si nevoia urgenta de defecare. Pacientii cu diaree pot pierde cantitati importante de lichid din organism, ceea ce poate duce la deshidratare, cu tulburarea echilibrului necesar functionarii normale a organismului.
Bronsiolita la copii: Simptome, cauze si tratament
Bronsiolita este asadar un sindrom bronhiolo-obstructiv, cu etiologie predominant virala, caracteristic sugarului si copilului mic.
Diverticulita: Cauze, simptome, evolutie si tratament
Diverticulii sunt saculeti de forma unor buzunarase de mucoasa intestinala (dilatatii) care ies prin orificiile de mici dimensiuni ale peretelui intestinului gros (sigmoid cel mai adesea).
Encefalita: Simptome, cauze, tratament, preventie
Encefalita este o inflamatie a creierului. In unele cazuri, aceasta inflamatie poate cuprinde si meningele, situatie in care vorbim despre meningoencefalita.
Accident vascular cerebral: Cauze si simptome ale infarctului cerebral
Accidentul vascular cerebral (AVC), sau infarctul cerebral, are loc atunci cand o parte a creierului nu mai este alimentata cu sange, fie partial, fie total. Acest lucru inseamna ca tesutul cerebral nu mai primeste oxigen sau nutrienti.
Infectii urinare: Cauze, simptome, tratament, preventie
Infectia urinara este o boala care afecteaza orice parte a tractului urinar (numit si sistem urinar sau sistem renal)
Rau de miscare: cauze, simptome, tratament, preventie
Raul de masina, de mare sau de avion inseamna de fapt acelasi lucru: raul de miscare, declansat atunci cand organismul este supus unei miscari accelerate, in diferite directii.
Vitamina K: Beneficii, contraindicatii si surse
Vitamina K (numita vitamina antihemoragica) a fost descoperita de catre cercetatorul danez Henrik Dam care, in 1929, studia rolul colesterolului in organism.
Boli cardiovasculare: tipuri de afectiuni cardiace, cauze si simptome
Inima nu impresioneaza prin dimensiuni. Cu toate acestea, muschiul inimii este cel mai puternic. Cifrele spun totul: inima bate inca din perioada intrauterina, inregistreaza cam 100.000 batai pe zi, asta inseamna ca intr-o viata de 70 de ani adunam cam 2,5 miliarde batai de inima. Intr-o singura zi, inima pompeaza circa 7.200 de litri de sange. Acesta este motivul pentru care inima are nevoie de...
Echinacea: Beneficii si contraindicatii
Echinacea (Echinacea augustifolia) este o planta perena care ajunge, la maturitate, pana la 140 de centimetri inaltime. Se remarca prin florile sale cu un colorit bogat, in nuante de violet, galben sau roz-rosiatic.
Reumatism articular acut: Cauze, simptome, tratament si ingrijire
Reumatismul articular acut este o boala reumatismala inflamatorie, care este precedata, in majoritatea cazurilor, de o infectie cu streptococ beta-hemolitic A
Vitamine prenatale: Importanta, rol si tipuri
Vitaminele prenatale sunt esentiale pentru dezvoltarea bebelusului. Afla cum le alegi si cat timp le iei.
Amigdale inflamate: cauze si tratament pentru amigdalita
Amigdalita este mai mult decat o banala durere in gat, este o boala frecventa, cu care aproape oricine s-a confruntat macar o data de-a lungul vietii.
Urechi infundate: De ce se infunda urechile si ce tratamente poti incerca
Urechea infundata inseamna un disconfort, pentru ca nu mai poti auzi la fel de bine. Senzatia de ureche infundata este simptomul unei afectiuni otice, sau al unei stari (schimbarea altitudinii).
Ingrijirea tenului gras: Sfaturi pentru o piele perfecta
Tenul gras necesita o ingrijire speciala deoarece excesul de sebum obtureaza porii. Afla cum poti evita acest lucru pentru a avea o piele lipsita de imperfectiuni.
Raceala sau alergie: Cum le deosebesti?
Schimbarile de temperatura din timpul verii, bautul de apa rece sau mancatul de inghetata pot duce la episoade de raceala, chiar daca afara este canicula.
Insomnie: Cauze, tratament, complicatii si preventie
Insomnia este boala tacuta care ne afecteaza pe toti, pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp. Dezvoltarea tehnologica, stresul cotidian, problemele personale, iata doar cateva dintre cauzele acestei afectiuni medicale.
Alergii alimentare: Simptome, tratament si preventie
Alergia alimentara este o reactie a sistemului imunitar care apare imediat ce ai consumat un aliment. Nu trebuie sa consumi o cantitate mare din respectivul aliment pentru ca reactia alergica sa se declanseze.
Alergia la polen: Cand apare, de ce si cum o tratezi
In perioada primaverii, multe persoane se confrunta cu stranuturi si congestie nazala, dar nu dau importanta acestor simptome. Totusi, aceste reactii sunt provocate de o afectiune care se numeste alergia la polen. Este una dintre cele mai frecvente alergii.
Vitamina A: Ce face pentru tenul si sanatatea ta
Vitaminele sunt molecule care contin micronutrienti esentiali de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona corespunzator.
Dureri in gat la inghitire: Cauze si remedii
Durerea de gat este un termen general care se foloseste pentru senzatiile de disconfort, durerea la inghitire sau iritatie care se resimt la nivelul faringelui (zona care face legatura dintre cavitatea bucala si esofagul, pe de o parte, si traheea, pe de alta parte).
Gonartroza: Simptome, tratament si recuperare
Gonartroza mai este numita si osteoartrita articulatiei genunchiului. Este o boala degenerativa a articulatiilor. Afectiunea este provocata de degenerarea cartilajului.
Boala coronariana - Simptome, cauze, tratament si preventie
Boala coronariana este responsabila pentru mai bine de 60% dintre decesele romanilor, fiind indeaproape urmata de accidentul vascular cerebral si multiple forme de cancer.
Micoze: Cauze, simptome si tratament
Micoza este o boala infectioasa a pielii si a unghiilor care apare in urma contactului cutanat cu ciupercile specifice acestei afectiuni. Specialistii afirma ca boala afecteaza, de regula, cel putin un sfert din populatie.
Pneumonia: Simptome, tipuri, cauze si tratament
Pneumonia este o infectie care apare la nivelul plamanilor (mai precis in alveolele pulmonare) si a tesutului din jurul acestora. Infectia poate afecta un singur plaman sau pe amandoi.
Vitamine pentru inima: Ce suplimente previn bolile de inima
Este dovedit, exista legaturi intre unele afectiuni cardiovasculare si deficitul de vitamine sau enzime din corpul nostru. Afectiunile inimii sunt extrem de des intalnite.
Tipuri de alergii: Cum se manifesta si cum se trateaza alergiile
Ce declanseaza alergiile, cum poti afla la ce esti alergic, cum tratezi alergia si mai ales cum te poti feri de aceasta afectiune poti afla din acest articol.
Alergie la pisici sau caini: Cauze, simptome si tratament
Principalul alergen felin este produs de glandele sebacee si este secretat de piele si blana. Productia alergenica este tinuta sub control hormonal, pentru ca atunci cand masculul este castrat se reduce nivelul alergenului.
Alergii la intepaturi de insecte: Simptome, tratament si preventie
Cele mai multe intepaturi de insecte nu ne pun viata in pericol. Ne vom alege cu o reactie pruriginoasa si eventual dureroasa, de culoare rosie, care va trece in cateva ore, sau in cel mult cateva zile.
Dermatita atopica: Cauze, simptome si tratament
Dermatita atopica este cea mai des intalnita boala cronica de piele din perioada copilariei. La nivel mondial, 1 din 5 copii se confrunta cu aceasta afectiune neplacuta, care se poate ameliora abia spre varsta de 5 ani sau chiar dupa incheierea perioadei de pubertate.
Pleurezia sau apa la plamani: Cauze, simptome si tratament
Pleurezia (sau pleurita) reprezinta o inflamare, o acumulare de lichid la nivelul pleurei (membrana care inveleste plamanii). Aceasta acumulare de lichid ingreuneaza respiratia. Atunci cand respiram, plamanii se umplu cu aer.
Tot ce trebuie sa stim despre noul coronavirus: preventie, simptome, tratament
Cat de periculos este noul coronavirus si cum facem fata acestei epidemii, iata doua intrebari care preocupa omenirea in aceasta perioada.
Intepaturile de insecte: Tipuri, tratament si prevenire
Muscatura insectei presupune injectarea salivei sale in piele, proces ce provoaca disconfort local si mancarime. Insectele care inteapa introduc venin in piele prin intermediul acului si pot provoca reactii locale mai dureroase si mai severe.
Silimarina: ajutorul natural pentru ficatul tau
Silimarina se afla in topul remediilor medicinale din lume. Eficienta silimarinei este o consecinta a principiilor bioflavonoidice, proprietatilor antioxidante, proprietatilor detoxifiante si actiunii hepatoprotectoare (ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului, tocmai de aceea are nevoie de suport pentru mentinerea unei stari optime de functionare).
Lipsa somnului si imunitatea - Cum iti afecteaza insomnia sistemul imunitar
Lipsa somnului reprezinta o problema pentru multi oameni si a capatat o asemenea raspandire incat a fost declarata drept epidemie globala care pune in pericol sanatatea si calitatea vietii.
Totul despre sinuzita: Cauze, simptome si tratament
Sinuzita reprezinta o inflamatie sau infectare a mucoasei care protejeaza o serie de cavitati osoase pline cu aer, numite sinusuri paranazale.
11 alimente recomandate pentru tratarea durerilor de stomac
Durerile de stomac nu sunt ceva neobisnuit, cel mai adesea apar in urma unei diete dezechilibrate. Este bine sa stii ce alimente iti declanseaza aceste dureri, pentru a le evita in viitor.
Dureri de cap in sarcina: De ce apar si cum le tratezi
Durerile de cap in timpul sarcinii nu sunt pe deplin intelese. Cu toate acestea, se considera ca ele sunt cauzate in primul trimestru de modificarile hormonale care au loc la nivelul organismului si de schimbarile care au loc la nivelul volumului de sange din circulatie.
Raceala la stomac (gastroenterita): Ce este, ce simptome are si cum o tratezi
Gastroenterita este o afectiune frecventa la nivelul populatiei globale. Se mai numeste enterogastrita, infectie gastrica sau gastroenteropatie.
Astenia de primavara: Simptome, cauze si tratament
Astenia este o slabire generala a organismului, resimtita printr-o stare de oboseala accentuata care afecteaza nu numai starea psihica, dar si pe cea fizica. Aceasta ar fi cea mai simpla explicatie a acestor stari de ameteala si slabiciune.
Dureri de stomac in sarcina: Cand trebuie sa apelezi la medic?
Durerile abdominale sunt frecvente in timpul sarcinii. Uneori, disconfortul acesta este inofensiv, in sensul ca durerile nu sunt foarte suparatoare, iar consecintele nu sunt grave.
Bronsita acuta: Cauze, simptome, tratament
Bronsita acuta este una dintre cele mai frecvente boli. Copiii au cel putin un episod in cursul unui an, dar si multi adulti pot fi afectati, mai ales in timpul sezonului rece (noiembrie - februarie).
Bronsita cronica: Simptome, complicatii si tratament
Bronsita cronica este o afectiune care se intalneste mult mai des la barbati decat la femei. Incidenta maxima a bolii se inregistreaza la persoanele trecute de 40 de ani. Bronsita cronica are aceleasi simptome ca bronsita acuta, dar acestea sunt mai intense.
Vitamina D: Ce rol are in prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii
Pentru a functiona la parametri normali, organismul nostru are nevoie de cateva resurse, pe care le putem obtine din hrana si din suplimentele alimentare care ne stau la dispozitie pe rafturile din farmacie.
Igiena mainilor: Cand, cum si cu ce te speli pe maini ca sa te protejezi de infectii
Igiena mainilor reprezinta cea mai simpla modalitate prin care putem evita imbolnavirea si transmiterea microbilor catre alte persoane. Spalatul pe maini intr-un mod adecvat ne ajuta sa tinem la distanta germenii si microorganismele din jurul nostru, mai ales ca foarte multe afectiuni sunt raspandite prin atingere.
Cum sa eviti complicatiile asociate racelii?
Ai racit sau ai o gripa de sezon? Probabil starea ta fizica, dar mai ales cea de spirit, nu este una buna in aceste zile, insa aceasta nu este singura veste proasta cu care trebuie sa te confrunti, daca nu te tratezi cum trebuie.
Izolare la domiciliu si carantina - Reguli de autoizolare si moduri de gestionare a stresului
Strategia de izolare la domiciliu este vitala pentru controlul bolilor infectioase.
In ultima perioada, atat la noi in tara cat si la nivel mondial, distantarea sociala impusa in mod fortat de noul coronavirus a devenit principala...
Relatia dintre igiena corporala si sanatate
Exista o stransa relatie intre igiena corporala si sanatatea organismului. Afla acum care sunt cele mai importante elemente de igiena corporala!
Totul despre infectia cu streptococ
In colectivitatile scolare sau prescolare intalnim o frecventa crescuta a cazurilor de infectie cu streptococ beta hemolitic de grup A.
Afectiunile articulatiilor: Artrite si artroze
Artritele si artrozele sunt boli comune ale oaselor care afecteaza mobilitatea si starea de bine. Afla acum cum poti identifica si trata artritele si artrozele.
Remedii naturale pentru indigestie
Indigestia reprezinta un disconfort aparut dupa o masa copioasa, ca urmare a dificultatii de a prelucra si asimila alimentele ingerate.
Cum tratam raceala si gripa?
Racelile apar, mai des in perioada rece a anului, mai ales cand intervine si umezeala. Trecerea de la anotimpul cald - care ne indeamna catre deschidere si conexiune cu mediul exterior, la anotimpul rece este momentul interiorizarii, al constientizarii noilor invataminte primite si, mai ales intregrarii lor launtrice.
Importanta vitaminelor si mineralelor in sezonul rece
Imagineaza-ti sanatatea precum o planta. Daca o uzi si ii dai substantele nutritive de care are nevoie, va fi infloritoare, dar daca uiti de ea se va ofili. Tot asa, daca vrei sa treci infloritor prin sezonul rece, ai grija de sanatatea ta si alege corect vitaminele si mineralele necesare.
Febra la copii: prieten sau dusman?
Ce este febra? Cum se manifesta la copii? Cum trebuie sa ne comportam?