Sanatate (440)

 • Fibromialgia: Cauze, manifestari si sugestii pentru a o gestiona

  Fibromialgia afecteaza oasele si muschii, principalele simptome fiind oboseala, durerile musculare si cele articulare. Nu intotdeauna fibromialgia este usor de diagnosticat.

  Fibromialgia: Cauze, manifestari si sugestii pentru a o gestiona
 • Hernia hiatala: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Ce inseamna hernia hiatala? Vorbim despre hernia hiatala atunci cand stomacul se mareste printr-o deschidere a diafragmei (muschiul care separa cele doua zone). Deschiderea se numeste hiatus, iar afectiunea se numeste hernie hiatala. Este vorba, asadar, despre trecerea unei parti a stomacului din abdomen in torace, prin intermediul orificiului diafragmatic

  Hernia hiatala: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Menoragia: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Multe femei se confrunta de-a lungul timpului cu diferite dereglari si disfunctii in timpul menstruatiei, cresterea fluxului menstrual fiind una dintre acestea.

  Menoragia: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Cancerul de san: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Cancerul de san este o afectiune care se dezvolta la nivelul sanilor. Poate afecta atat femeile cat si barbatii (cancer de san la barbati). Cu toate acestea, este mai frecventa la femei, mai ales la cele cu varsta de peste 50 de ani (dar nu exista o varsta de la care poti avea cancer de san). 

  Cancerul de san: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Trombofilia in sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Pentru inceput, trebuie facuta diferenta intre trombofilie si hemofilie. In cazul trombofiliei sangele se coaguleaza prea usor. In cazul hemofiliei, sangele nu se coaguleaza suficient de usor.

  Trombofilia in sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Dermografismul: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Dermografismul (sau afectiunea scrisului pe piele) este de fapt o tendinta a pielii de a se vindeca mai greu in urma unei zgarieturi. Literatura de specialitate mentioneaza ca dermografismul este o forma de urticarie.

  Dermografismul: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Cuperoza: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Cuperoza este o afectiune a pielii pe termen lung, care afecteaza in principal tenul (sub forma unor pete rosii pe fata), dar roseata si umflaturile mici, rosii, pline de puroi pot sa apara si pe nas (nas cuperozic), barbie, frunte, barbie, piept (mai rar).

  Cuperoza: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Ruptura de menisc: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Oricine poate suferi oricand o ruptura de menisc, fie ca vorbim de o persoana in varsta, un sportiv de performanta sau pur si simplu o persoana care efectueaza anumite miscari bruste.

  Ruptura de menisc: Cauze, manifestari si optiuni de tratament