Sanatate (165)

 • Vaccinul antigripal în contextul pandemiei COVID-19

  Posibilitatea unei coinfecții de virus gripal și noul Coronavirus provoacă îngrijorare și frică, însă, după aproape 2 ani de pandemie, un lucru este cert: vaccinul poate salva vieți!

  Află cum se manifestă gripa și infecția de COVID-19, ce beneficii au vaccinurile antigripale și anti COVID și de ce se recomandă administrarea ambelor tipuri de vaccin.

  Vaccinul antigripal în contextul pandemiei COVID-19
 • Aciditatea gastrica: Cauze, simptome, preventie

  In acest articol explicam ce este aciditatea gastrica, ce cauze si simptome are, cum poate fi diagnosticata si ce alimente ar trebui consumate limitat sau chiar excluse din meniu.

  Aciditatea gastrica: Cauze, simptome, preventie
 • Entorsa: Care sunt cauzele si ce trebuie sa facem

  Entorsa este o leziune cauzata de ruperea unui ligament sau mai multor ligamente ale unei articulatii, in urma unei miscari bruste sau a unui traumatism. O entorsa poate sa fie minora (aceasta se vindeca in cateva zile de repaus, comprese cu gheata si compresie), sau...

  Entorsa: Care sunt cauzele si ce trebuie sa facem
 • Bolile cronice degenerative: Ce sunt si ce trebuie sa stii

  Procesul de imbatranire, stresul oxidativ, stilul de viata nesanatos produc efecte asupra organismului. In cele ce urmeaza va prezentam ce sunt bolile cronice degenerative, cum afecteaza acestea corpul uman si prin ce metode pot fi prevenite si controlate.

  Bolile cronice degenerative: Ce sunt si ce trebuie sa stii
 • Anxietatea: Cauze, simptome, sfaturi

  In fata unui pericol iminent, cu totii experimentam o emotie primara, care ne ajuta sa actionam rapid: frica. Hormonii stresului sunt activati, respiratia devine sacadata, bataile inimii se intensifica, iar muschii se incordeaza. Intreg corpul asteapta raspunsul tau: vei lupta sau vei fugi?

  Anxietatea: Cauze, simptome, sfaturi
 • Gastrita: ce este și ce trebuie să facem?

  În acest articol îți vom prezenta ce este și cum se manifestă gastrita, câte tipuri de gastrită există și care sunt modalitățile de tratare și de prevenție, astfel încât să nu te confrunți cu alte afecțiuni grave ulterior

  Gastrita: ce este și ce trebuie să facem?
 • Insuficiența pancreatică exocrină: cauze, simptome, ce trebuie să știi

  Deși este un organ de dimensiuni mici, pancreasul se ocupă de buna funcționare a organismului și, în special, a sistemului digestiv. Rolul său este de a produce enzime pancreatice și insulină, astfel încât noi să putem absoarbe nutrienții importanți din alimente și lichide.

  Insuficiența pancreatică exocrină: cauze, simptome, ce trebuie să știi
 • Bolile sistemului nervos: tipuri, cauze, ce trebuie sa stii

  Sistemul nervos ajuta la comunicarea dintre diferite parti ale corpului folosind atat semnale electrice cat si chimice pentru a trimite mesajele dorite.

  Datorita complexitatii acestui sistem, afectiunile care pot aparea pot fi numeroase si variate, cu diferite grade de severitate si simptome prezentate.

  Bolile sistemului nervos: tipuri, cauze, ce trebuie sa stii