Sanatate (1469)

 • Febra in sarcina: cauze, simptome, tratament

  In timpul sarcinii, temperatura corpului tinde sa creasca usor. Acest lucru este datorat schimbarilor hormonale, dar si a prezentei fatului, asa ca nu este deloc neobisnuit sa simti cum corpul tau emana mai multa caldura decat in mod obisnuit. Din acest motiv, poate fi dificil sa iti dai seama daca ai febra sau este vorba despre un fenomen normal.
  Febra in sarcina: cauze, simptome, tratament
 • Sindromul Turner: cauze, simptome, tratament

  In mod normal, exista doi cromozomi sexuali in fiecare celula: femeile au doi cromozomi X, iar barbatii au un cromozom X si un cromozom Y. Sindromul Turner este o afectiune cromozomiala rara care afecteaza numai femeile, in care un cromozom X lipseste partial sau in totalitate. In literatura medicala, afectiunea mai este numita monosomia X, sindromul Ullrich-Turner sau sindromul de hipoplazie...
  Sindromul Turner: cauze, simptome, tratament
 • Enurezis: tipuri, cauze, simptome, tratament

  Enurezisul este termenul medical pentru incontinenta urinara (accidente diurne sau nocturne) a copilului mai mare de 5-6 ani. In mod normal, pana la 3-5 ani cei mai multi copii se pot mentine uscati pe parcursul zilei si al noptii. In acest articol explicam ce este enurezisul, cate tipuri exista, care sunt cauzele si manifestarile enurezisului, dar si optiunile de tratament.
  Enurezis: tipuri, cauze, simptome, tratament
 • Regim diabet: ghid complet pentru alimentatia ta

  Daca ai diabet, regimul alimentar pe care il urmezi este extrem de important in mentinerea unui nivel normal al glicemiei. Alimentele pe care le consumi determina cat de mult sau cat de rapid creste nivelul glucozei din sange. Astfel, unele dintre ele pot fi mai potrivite pentru nevoile tale, in timp ce altele pot conduce la o crestere rapida a glicemiei si la aparitia unor simptome neplacute.
  Regim diabet: ghid complet pentru alimentatia ta
 • Uter septat: ce trebuie sa stii?

  Malformatiile uterine sau anomaliile de forma si structura ale uterului pot afecta drastic fertilitatea unei femei, facand din obtinerea si ducerea la termen a unei sarcini o adevarata provocare. Una dintre cele mai frecvent intalnite malformatii uterine la femeile infertile si la cele cu istoric de pierderi de sarcina este uterul septat.
  Uter septat: ce trebuie sa stii?
 • Trompa uterina: ce trebuie sa stii?

  Trompele uterine, cunoscute si sub denumirea de tuburile lui Fallopio sau falopiene, fac parte din aparatul genital feminin. Acestea joaca un rol esential in reproducere, iar anomaliile la nivelul acestora sunt asociate, adesea, cu infertilitatea. 
  Trompa uterina: ce trebuie sa stii?
 • Singuratatea: cand stim ca ne afecteaza sanatatea psihica si ce putem face?

  Omul este o fiinta sociala care are nevoie de interactiune cu semenii. Relatiile sociale sunt importante pentru confort fizic si sanatate psihica. Cand relationarea este deficitara, apare singuratatea, care poate duce la tulburari psihice, consum de alcool sau substante interzise, probleme de somn, modificari comportamentale majore, depresie si anxietate.
  Singuratatea: cand stim ca ne afecteaza sanatatea psihica si ce putem face?
 • Balon gastric: ce este si cand e recomandat?

  Balonul gastric este o varianta non-chirurgicala, temporara, care ajuta la reducerea greutatii corporale la persoanele care se confrunta cu obezitate. Procedura vizeaza introducerea unui balon medical in stomac, rolul acestuia fiind acela de a limita cantitatea de alimente ingerate, conferind totodata senzatia de plin mult mai rapid.
  Balon gastric: ce este si cand e recomandat?