Medicamente fara reteta

Biofen Forte 400mg, 16 capsule moi, Biofarm

Brand: BIOFARM
26,49 Lei

Pret / CPR: 1,66 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Biofen Forte 400mg, 16 capsule moi, Biofarm

652375385

BIOFEN FORTE 400 mg este indicat pentru adulti si copii peste 12 ani si utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate usoara pana la moderat severa: dureri de cap inclusiv cele de tip migrena, dureri de spate, dureri musculare, dureri de dinti, dureri articulare, dureri menstruale. De asemenea, se poate utiliza in caz de febra asociata cu raceala sau gripa.

Compozitie:

  • Substanta activa este ibuprofen 400 mg.
  • Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu (E 524), apa purificata, macrogol 400, gelatina (E 441), sorbitol lichid partial deshidratat (E 420), colorant rosu amaranth (E123).

Contraindicatii:
Nu utilizati BIOFEN 400mg:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la ibuprofen, la alte antiinflamatore nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale BIOFEN 400 mg.

Precautii:
Inainte sa utilizati BIOFEN 400mg, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa aveti un copil, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Nu luati acest medicament in timpul ultimelor trei luni de sarcina. Evitati utilizarea acestui medicament in primele 6 luni de sarcina, cu exceptia cazului in care medicul va recomanda altfel.

Alaptarea:
Acest medicament trece in laptele matern, dar poate fi utilizat in timpul alaptarii daca este luat in doza recomandata si pentru cea mai scurta perioada posibila.

Fertilitatea:
Acest medicament apartine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la intreruperea administrarii medicamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Acest medicament nu are nici un efect sau are efect neglijabil asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje, daca este utilizat pe termen scurt si in dozele recomandate. Daca apar efecte secundare, cum ar fi oboseala si ameteli, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.
Consumul de alcool creste riscul acestor efecte secundare.

Mod de administrare:
Luati intotdeauna BIOFEN FORTE 400 mg exact asa cum se mentioneaza in acest prospect.
Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului daca nu sunteti sigur. Cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va prescrie altfel, dozele sunt: Doza uzuala

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani:
Doza uzuala este de o capsula moale BIOFEN FORTE 400 mg (400 mg ibuprofen), administrata la intervale de 4-6 ore. Doza maxima este de 3 capsule moi BIOFEN FORTE 400 mg (1200 mg ibuprofen) in 24 ore. Capsulele moi de BIOFEN FORTE 400 mg se inghit intregi, cu un pahar cu apa, de preferat dupa masa.

Copii cu varsta sub 12 ani:
BIOFEN FORTE 400 mg este contraindicat la copii cu varsta sub 12 ani.

Pacienti varstnici:
Nu este necesara scaderea dozelor, cu exceptia cazului in care este prezenta insuficienta renala sau hepatica; in acest caz, dozele trebuie stabilite de medic pentru fiecare pacient in parte.

Trebuie sa intrerupeti tratamentul cu BIOFEN FORTE 400 mg daca:
- febra continua sa creasca/persista mai mult de 3 zile;
- durerea se agraveaza sau dureaza mai mult de 10 zile.
Daca aveti impresia ca efectul BIOFEN FORTE 400 mg este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavostra sau farmacistului.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Forma de prezentare: 16 capsule moi

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 06.01.2023