Medicamente fara reteta

Codamin P, 20 comprimate, Terapia

Brand: TERAPIA
10,49 Lei

Pret / CPR: 0,52 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Codamin P, 20 comprimate, Terapia

2154566

Ce este Codamin P si pentru ce se utilizeaza

Codamin P este un medicament pentru combaterea durerii, cu administrare orala, disponibil fara prescriptie medicala, fiind o combinatie de trei substante active: codeina (sub forma de codeina fosfat hemihidrat) – are efect moderat de combatere a durerii prin actiune centrala, paracetamol – are efect de combatere a durerii si febrei si cafeina – are actiune usoara de stimulare psihomotorie prin mecanism central si proprietati antimigrenoase.

Acest medicament contine codeina. Codeina apartine unei clase de medicamente denumita analgezice opioide, care amelioreaza durerea prin actiunea lor. Poate fi utilizata singura sau in asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul. Codeina poate fi utilizata o perioada scurta de timp la adolescenti cu varsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure.

Codamin P este indicat pentru tratamentul durerilor de intensitate usoara pana la moderata, incluzand diferite tipuri de dureri de cap cum sunt durerile de cap de tip migrena, durerile de cap cu caracter constrictiv, dureri dentare, dureri la nivelul sinusurilor, dureri la nivelul urechii, nevralgii si dismenoree. Codamin P este indicat si pentru tratamentul starilor febrile, al durerilor de gat, precum si pentru ameliorarea simptomelor din raceala si gripa.

Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa luati Codamin P

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

  • Adulti, varstnici: doza recomandata este de 1 - 2 comprimate Codamin P; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore. Nu trebuie depasita doza maxima zilnica de 7 comprimate Codamin P.
  • Adolescentii cu varsta de 12 ani sau peste: 1 - 2 comprimate Codamin P la fiecare 6 ore, dupa cum este necesar. Nu luati mai mult de 7 comprimate Codamin P intr-un interval de 24 ore.

Comprimatele trebuie administrate cu un pahar de apa sau cu alte lichide.

Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Daca durerea nu se amelioreaza dupa 3 zile, adresati-va medicului dumneavoastra pentru a fi sfatuit.

Codamin P nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 12 ani, din cauza riscului de aparitie a problemelor severe cu respiratia.

Daca luati mai mult Codamin P decat trebuie: adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului sau mergeti la cel mai apropiat spital.

Daca uitati sa luati Codamin P: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

La dozele recomandate, reactiile adverse determinate de paracetamol sunt rare si moderate, aparand in special cand se utilizeaza doze mari de medicament.
Totusi, s-au raportat reactii hematologice (la nivelul sangelui), incluzand leucopenie (scaderea numarului celulelor albe), neutropenie (scaderea numarului anumitor celule albe), pancitopenie (scaderea numarului tuturor celulelor din sange) si agranulocitoza.

Ocazional, pot sa apara greata, varsaturi, transpiratii, congestia brusca a fetei, dureri de cap, vertij, senzatie de uscaciune a mucoasei bucale, tulburari de vedere sau vedere dubla, ameteli, batai cardiace rapide, palpitatii, scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare, reactii alergice (eruptii cutanate, mancarimi, edem la nivelul fetei) si dificultati in urinare (usturimi la urinare, urinari frecvente), spasm la nivelul cailor urinare sau biliare.

Rareori s-au raportat halucinatii, agitatie si modificari de dispozitie, scaderea libidoului sau a functiei sexuale, crampe la nivelul stomacului.

Au fost raportate cazuri foarte rare de reactii cutanate grave.

Utilizarea codeinei in doze mari, in special la copii, poate determina excitatie psihomotorie si convulsii. Tratamentul prelungit cu doze mari de codeina creste riscul de dependenta si de sindrom de abstinenta la intreruperea brusca a medicatiei.

Cafeina in doze mari poate determina agitatie, insomnie, palpitatii, tremor, nervozitate si iritabilitate.

Forma de prezentare: cutie cu 20 comprimate.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 25.11.2022