Biofen Extra 400mg/325mg, 10 comprimate filmate, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
Campanie nationala Dr.Max
In stoc
16,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Biofen Extra 400mg/325mg, 10 comprimate filmate, Biofarm

652353870

Biofen Extra 400 mg/325mg contine paracetamol si ibuprofen. Paracetamol actioneaza prin oprirea semnalelor de durere de a ajunge la nivelul creierului. De asemenea, actioneaza pentru a reduce febra.

Ibuprofen apartine unui grup de medicamente numite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (sau AINS). Amelioreaza durerea si reduce inflamatia (umflarea, roseata sau durerea). Biofen Extra 400 mg/325mg este utilizat pentru ameliorarea temporara a durerii asociate cu: durere de cap, dureri menstruale, migrena, durere de spate, durere dentara, durere musculara, raceala si simptome de gripa, durere in gat, febra.

Compozitie:

- Substantele active sunt ibuprofen si paracetamol. Fiecare comprimat filmat contine 400mg ibuprofen si 325mg paracetamol.

- Celelalte componente sunt: nucleu-amidon de porumb, Povidona K 30, celuloza microcristalina pH 101, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon glicolat de sodiu (tip A); film-AquaPolish D white 011.14 (hipromeloza, lactoza monohidrat, talc, glicerol, dioxid de titan (E 171)).

Mod de administrare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Biofen Extra 400 mg/325mg este destinat administrarii orale si pentru o perioada scurta de timp. Se recomanda utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor. Pacientii trebuie sa se adreseze medicului daca simptomele nu se amelioreaza sau se inrautatesc mai mult de 3 zile.

- Adulti: Doza recomandata este de 1 comprimat filmat de 1-3 ori pe zi, administrat la intervale de minimum 6 ore. Doza maxima de Biofen Extra 400 mg/325mg este de 3 comprimate filmate (1200 mg ibuprofen, 975mg paracetamol) in 24 ore. Comprimatele filmate se inghit intregi, cu un pahar cu apa, preferabil dupa masa.

- Copii si adolescenti: Nu este indicat copiilor si adolescentilor sub 18 ani.

- Varstnici: Nu este necesara ajustarea dozelor, cu exceptia cazului in care este prezenta insuficienta renala, insuficienta hepatica sau au antecedente de hemoragii gastrointestinale dupa administrarea de antiinflamatorii nonsteroidiene; in acest caz, dozele trebuie individualizate.

Avertizari:

- Nu utilizati Biofen Extra 400 mg/325mg: daca sunteti alergic la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, daca prezentati sau ati prezentat sangerari la nivelul rectului (portiunea terminala a intestinului), aveti scaune de culoare neagra si de consistenta lipicioasa sau diaree cu sange, daca aveti un ulcer peptic (de exemplu ulcer gastric sau duodenal), prezentati o istorie recenta a unui astfel de episod, sau daca ati avut ulcer peptic inainte, cu alte medicamente care contin paracetamol sau ibuprofen, daca obisnuiti sa consumati regulat cantitati mari de alcool etilic, daca aveti insuficienta cardiaca severa, insuficienta hepatica sau insuficienta renala, daca aveti sangerari cerebrovasculare sau alte sangerari active, daca aveti tulburari ale formarii sangelui, daca aveti astm bronsic, urticarie sau reactii de tip alergic dupa administrarea de acid acetilsalicilic sau alte AINS, in ultimele trei luni de sarcina.

- Copii si adolescenti: Acest medicament nu este recomandat copiilor sub 18 ani.

- Utilizarea Biofen Extra 400 mg/325mg cu alimente si bauturi: Pentru a reduce probabilitatea de aparitie a efectelor adverse luati Biofen Extra 400 mg/325mg dupa masa.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Nu utilizati acest medicament in timpul ultimilor trei luni de sarcina. Aveti grija deosebita daca sunteti in primele 6 luni de sarcina. Acest medicament poate afecta fertilitatea feminina si nu este recomandat femeilor care intentioneaza sa ramana gravide.

- Biofen Extra 400 mg/325mg contine lactoza monohidrat, daca ati fost informat de catre medicul dumneavoastra ca manifestati o forma de intoleranta fata de anumite zaharuri, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.

Forma de prezentare: 10 comprimate filmate

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 30.06.2021