Dieta pentru prevenirea cancerului: Principiile de baza

18. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 3 minute de citit

Care sunt principiile importante dupa care ne ghidam pentru a ne pastra sanatosi? Cea mai cumplita boala a secolului – in 2018, pentru Statele Unite ale Americii au fost estimate 1,735,350 de cazuri noi depistate si 609,640 de decese – face ravagii in toate tarile de pe glob, fara discriminari de rasa, varsta sau sex.

Echilibrul in toate Cand vorbim de marele Cancer, exista o multitudine de factori de luat in calcul, de la linia genetica din care provenim pana la profilul fizic si emotional al fiecaruia dintre noi. Desi avem de-a face cu o sumedenie de tipologii, atat ale bolii cat si ale pacientilor, medicina alopata, pe de o parte, si cea alternativa, pe de alta, s-au pus de acord asupra faptului ca stilul de viata pe care il desfasuram, inainte si dupa diagnosticare, are un rol semnifcativ pentru desfasurarea evenimentelor. Iar cand vorbim de stil de viata, ne referim concret la trei aspecte: hrana, odihna si miscare.

Daca pentru cele din urma toata lumea este de parere ca e important sa echilibram actiunea (munca, sportul, efortul fzic) cu relaxarea (repaos, somn, destindere), cand ajungem la subiectul dieta, parerile devin adesea mai extreme. In timp ce unii sustin ca o dieta variata, cu putin din toate alimentele, este cheia sanatatii si a longevitatii, altii sunt categorici legat de faptul ca unele grupe de produse pe care suntem obisnuiti sa le consumam sunt direct implicate in aparitia celulelor cancerigene si a tumorilor maligne. Asadar, ce e bine sa mancam si, de asemenea, cum e corect sa ne hranim pentru a preveni cancerul?

Dieta pentru imunizare.  Dieta recomandata are legatura cu imunizarea si alcalinitatea corpului. S-a descoperit ca in majoritatea cazurilor, pacientii care sunt diagnosticati cu cancer au un grad de aciditate al pH–ului mai mare decat in cazul oamenilor sanatosi. De aici rezulta ca o dieta cat mai alcalina apropiata de valoarea de 7,45 a pH-ului din sangele uman, reduce semnifcativ riscul de imbolnavire.

Orice cautare pe internet scoate la iveala tabele detaliate cu grupele de alimente alcaline versus cele acide, insa, in mare, concluzia este urmatoarea: o cantitate cat mai mare de vegetale – verdeturi, legume si fructe in stare cruda sau gatite cat mai simplu si o cantitate cat mai mica de proteina animala (carne, oua, lactate) si de preparate ultraprocesate (patiserii, mancare semi preparata) ajuta la cresterea imunitatii si rezistentei organismului.

Dintre acestea, in topul celor mai recomandate alimente pentru prevenirea si combaterea cancerului se afla: ghimbirul si turmericul, usturoiul, semintele de in, spanacul (orice planta cu frunzele verde inchis), citricele si pestele (salbatic, de preferat).

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor