Congestia nazala: Ce este, tratament si cauze

13. 2. 2020 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit
congestia-nazala-drmax.ro

Cu totii cunoastem senzatia din disconfort ce se instaleaza atunci cand avem tesuturile nazale si vasele de sange umflate in exces cu fluid.

Daca pentru adulti si copiii mari congestia nazala este doar o perioada neplacuta ce trebuie tratata, la sugari ea poate genera o stare grava, prin imposibilitatea de a respira si, de aceea, in cazul sugarilor congestia nazala necesita consult medical de specialitate. 

Este bine de stiut ca exista si o forma de congestie nazala fara o cauza, numita rinita nonalergica, iar persoanele care prezinta aceasta forma au tot timpul nasul infundat fara un motiv anume. 

In plus, o predispozitie la aceasta afectiune o au si cei care sufera de deviatie de sept ce manifesta sensibilitati ale mucoasei si aspecte congestive.

Congestia nazala: Tratament si cauze

Tratamentul va fi in directa legatura cu cauza care determina congestia nazala, astfel incat picaturile decongestionante vor fi insotite, dupa un control ORL, de un tratament antibiotic, antiinflamator sau antihistaminic in cazul alergiilor.

De retinut si alte cauze care favorizeaza congestia nazala:

  • Aerul uscat;
  • Medicatia antihipertensiva;
  • Utilizarea excesiva a picaturilor de nas;
  • Fumul de tutun;
  • Sinuzita.

Solutii rapide de decongestionare a nasului

Printre solutiile rapide de decongestionare rapida a nasului se numara:

  • Sprayurile decongestionante cu efect local imediat sunt recomandate de specialisti pentru o perioada mica de zile, nu mai mult de trei-cinci zile ca sa se evite dependenta.
  • Presopunctura la nivelul lobului urechii sau deasupra piramidei nazale (intre baza sprancenelor) reprezinta o procedura care trebuie repetata de trei ori pe zi.
  • Aromaterapia – uleiuri camforate, cu eucalipt sau menta ajuta la decongestionarea nasului.
  • Sprayurile nazale saline.
  • Suplimentarea cu vitamina C.

Daca simpotmele persista, iti recomandam sa mergi la un consult de specialitatea. 

Sanatatea incepe cu tine!

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor