Condimente benefice pentru sanatate pe care trebuie sa le consumi

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit

Iti mai amintesti de povestea "Sarea in bucate"? Daca as putea s-o rescriu, as face una despre condimentele in bucate, cu siguranta. Nu pot concepe ca o mancare sa nu fie imbogatita de gustul condimentelor care o desavarsesc. Condimentele au si beneficii pentru sanatate. Sa le descoperim impreuna!

6 condimente benefice pentru sanatate

Busuiocul este puternic detoxifiant, crescand viteza de metabolizare a toxinelor, este tonic al sistemului nervos, are proprietati antibacteriene si reduce durerile reumatice, rezolva problemele digestive, revigoreaza functiile hepatice. Este bogat in vitaminele A si C, dar contine si fier si calciu. Busuiocul poate fi adaugat in salate, sosuri, paste, fripturi, chiar si in supe (de rosii).

Ghimbirul este un condiment miraculos, aduce beneficii pentru sistemul digestiv (dureri abdominale si gaze intestinale), are efect antiinflamator si imbunatateste circulatia sangelui, intareste imunitatea organismului (este recomandat in special in raceli). Se consuma crud, ras si adaugat in salate, mancaruri, chiar deserturi si bauturi (limonada cu ghimbir).

Cimbrul contine timol, un ulei esential antibacterian, antiseptic si antioxidant. Excelent ca remediu pentru infectiile gatului, bronsitelor, tusei convulsive si al inflamatiilor. Este un tonic excelent, revigoreaza organismul, distruge stafilococul si streptococii. Gustul sau se potriveste de minune cu legumele (fasole, linte), fripturile, pestele.

Scortisoara consumata in cantitati moderate (in cantitati mari poate deveni toxica), este un remediu grozav impotriva diabetului si bolilor cardiace, revigoreaza organismul, accelereaza metabolismul, fiind indicat in curele de slabire, ajuta la combaterea migrenelor. Este consumata mai ales in deserturi, dar in bucataria orientala se foloseste pentru prepararea mancarurilor cu carne.

Ghimbirul este un condiment miraculos, aduce beneficii pentru sistemul digestiv (dureri abdominale si gaze intestinale), are efect antiinflamator si imbunatateste circulatia sangelui, intareste imunitatea organismului (este recomandat in special in raceli). Se consuma crud, ras si adaugat in salate, mancaruri, chiar deserturi si bauturi (limonada cu ghimbir).

Rozmarinul contine acid cafeic si acid rozmarinic, substante puternic antioxidante si antiinflamatorii care ajuta la diminuarea inflamatiilor, un factor important in astm, boli de ficat si de inima. Are efecte benefice in cazuri de insomnie, anxietate, depresie. Gustos pentru asezonarea fripturilor (vanat, pui, miel), dar si in combinatie cu legume (rosii, dovlecei, fasole, cartofi etc.).ne acid cafeic si acid rozmarinic, substante puternic antioxidante si antiinflamatorii care ajuta la diminuarea inflamatiilor, un factor important in astm, boli de ficat si de inima. Are efecte benefice in cazuri de insomnie, anxietate, depresie. Gustos pentru asezonarea fripturilor (vanat, pui, miel), dar si in combinatie cu legume (rosii, dovlecei, fasole, cartofi etc.).

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor

Continutul articolului