Teste de sarcina si ovulatie

  (24)
Sortare dupa
  • Testul de sarcina Surecheck Streamer este un test tip stilou, ce poate fi folosit in orice moment al zilei.
  • Testul de ovulatie Barza este un test rapid, care depisteaza prezenta hormonului luteinizat (LH) in urina, pentru a afla care este cea mai buna perioa
  • Testul de sarcina Barza este un test rapid care depisteaza prezenta gonadotropinei corionice umane (hCG) in urina, inca din prima zi de intarziere a c
Teste de sarcina si ovulatie

Teste de sarcina si ovulatie

Greața, întârzierea menstruației, durerile de cap, amețelile și mărirea în volum a sânilor sunt semne care le fac pe femei să se gândească să facă un test de sarcină. 

Dacă te simți nepregătită pentru această experiență, ai așteptat mult timp să se întâmple sau este vorba chiar de prima ta sarcină, emotiile sunt perfect normale. Cel mai bun mod de a elimina toate îndoielile este să folosești un test de sarcină. Înainte de utilizare, este important să știi câteva lucruri despre acest produs, cum ar fi ce tipuri sunt disponibile pe piață, cum funcționează și când este cel mai bun moment pentru a le folosi.

Cum funcționează un test de sarcină?

Prezența unui hormon numit gonadotropină corionică umană (HCG) este măsurată printr-un test de sarcină. Când cantitatea acestui hormon este mai mică de 5,0 mUI/ml, un test de sarcină este negativ. Dacă nivelul HCG este mai mare sau echivalent cu 35 mlU/ml, testul de sarcină va fi pozitiv. Nivelul de HCG din urină este măsurat prin testele de sarcină la domiciliu. În funcție de tipul testului, rezultatul este obținut în cel mult 5 minute.

Ce tipuri de teste de sarcină există?

Există numeroase tipuri de teste de sarcină disponibile în farmacii: tip bandă, stilou, casetă sau cu afișaj digital. 

  • Test de sarcină tip bandă - rezultatul este afișat după aproximativ 3 minute. Acesta este un exemplu de test de sarcină ultrasensibil.
  • Test de sarcină tip casetă - are o rată de acuratețe de 99% și poate fi folosit din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Rezultatul este obținut în doar 3 minute.
  • Testul de sarcină tip stilou furnizează, de asemenea, un rezultat în aproximativ 3 minute. 
  • Test de sarcină digital - oferă un rezultat în câteva minute, fiind posibilă afișarea acestuia pe un ecran timp de 24 de ore. De asemenea, testele de acest tip oferă informații și despre cât de avansată este sarcina. 

Deși prospectul multor teste de sarcină menționează că pot fi folosite oricând în timpul zilei, dimineața este de fapt, momentul potrivit. Ginecologii recomandă efectuarea testului de sarcină la prima oră dimineața, când concentrația de HCG este cea mai mare. Dacă ți-ai făcut numeroase teste de sarcină și rezultatele par contradictorii sau dacă menstruatia întârzie și rezultatul testului este negativ, nu ezita să consulți un medic.