Prezervative si lubrifianti (11)

Sortare dupa
Prezervative si lubrifianti

Prezervative si lubrifianti

Prezervativele
Prezervativele sunt usor de folosit. Prezinta avantajul ca previn aparitia de sarcini nedorite sau contaminarea cu boli cu transmitere sexuala (inclusiv HIV). Chiar daca partenerii folosesc una sau mai multe masuri de contraceptie, ei pot folosi in paralel si un prezervativ, pentru o mai buna protectie, pentru ca nicio protectie nu este eficienta in proportie de 100%.

Alte metode de protectie sunt: pilulele, injectiile cu progesteron, inelul vaginal, steriletul.

Prezervativele se gasesc in mai toate magazinele si in mod cert in farmacii sau centre de parenting. Sunt disponibile in diverse modele, forme si texturi. Sexul protejat este un sex de calitate pentru ca elimina stresul legat de protectia partenerilor.

Prezervativele nu au efecte secundare. In foarte rare cazuri latexul (cauciuc natural), din componenta lor, poate provoca iritatii persoanelor alergice.

Lubrifiantii
Daca folosesti lubrifianti, trebuie sa ai grija la consecintele nefaste asupra organismului tau sau la iritatiile pe care produsul le poate da. Sunt recomandate in general cele care au in componenta lor apa (se indeparteaza si mai usor, dupa actul sexual).


Ca sa nu-ti pui in pericol sanatatea, ar trebui sa mergi mai intai la un control ginecologic. Medicul specialist ar putea sa-ti garanteze ca nu ai alte afectiuni precum iritatii, candida, herpes.


Lubrifiantii pot fi achizitionati de la farmacie. Majoritatea lubrifiantilor de buna calitate nu au consistenta lipicioasa si nu contin grasimi, nu au parfum in compozitie, nu pateaza hainele, asternuturile sau pielea, sunt compatibile cu prezervativele si nu irita.


Oferta pentru aceste produse este variata, tot ce trebuie sa faci este sa te duci la farmacie si sa soliciti produsele. Daca ti se pare mai usor, poti consulta site-ul Farmaciei Dr.Max si poti face comanda online, tot ce trebuie sa faci este sa alegi produsele care ti se potrivesc. Si nu uita sa citesti intotdeauna instructiunile de folosire.