Exercitii pentru un abdomen plat

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit

Cine nu-si doreste un abdomen perfect definit, fara pic de grasime? Trebuie sa stii ca oricat de multe exercitii ai face, cheia este… in bucatarie. Asa ca mare atentie ce si cat mananci!

Iata cele mai eficiente exercitii pentru tonifierea musculaturii abdominale. Evident, acest lucru va fi posibil daca le lucrezi cu constiinciozitate si nu faci ravagii in ceea ce priveste dieta zilnica. Stai departe de tot ce contine zahar, limiteaza pe cat posibil consumul de carbohidrati. Consuma alimente ce contin fibre (fructe si legume), grasimi sanatoase (ulei de masline, nuci etc). Bea multa apa, renunta la orice bauturi ce contin zahar. Inlocuieste laptele de vaca cu orice lapte vegetal (de orez, migdale, cocos etc).

Plansa. Pe salteluta de gimnastica, stai cu fata la sol, corpul paralel cu podeaua, cu sprijin pe varfurile picioarelor, si pe antebrate, avand grija ca spatele sa fie drept, abdomenul incordat. Incearca sa mentii pozitia cat mai mult, minim 30 de secunde. Treptat, pe masura ce te obisnuiesti cu exercitiul, incearca sa maresti intervalul in care faci plansa: 40-50 de secunde,, un minut si mai mult daca se poate. 

Bicicleta. Stai pe spate, pe salteluta, du mainile la ceafa, coatele cat mai departate, omoplatii se ridica de pe sol. Alternativ, du cotul stang spre genunchiul drept (indoaie genunchiul), apoi cotul drept spre genunchiul stang/ repeta pentru cel putin 40 de secunde. Mentine abdomenul incordat in timpul efectuarii exercitiului. 

Crunch cu genunchii la 90 grade. Stai pe salteluta, pe spate, mainile pe langa corp. Indoaie genunchii la 90 grade si ridica omoplatii de pe saltea, incercand sa atingi cu bratele intinse lateralele gleznelor. Coboara si repeta miscarea. Mentine abdomenul incordat in permanenta. Inspira pe coborare, expira pe ridicare. Repeta minim 40 de secunde.

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor