Ulei esential pur de lavanda, 10ml, Mayam

Frumusete si ingrijire

Brand: MAYAM
In stoc
10,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ulei esential pur de lavanda, 10ml, Mayam

652356454

Produs in Romania, este un ulei esential foarte apreciat in aromaterapie si cosmetica, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate si regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului si calmarea sistemului nervos dar si pentru parfumul sau unic.

Proprietati:

- Din maruntele flori mov-albastrui care ne incanta prin parfumul lor se extrage uleiul esential poate cel mai raspandit si utilizat in intreaga lume. Calitatile sale aromatice au fost descoperite cu mult timp in urma si sunt si azi valorificate in domeniul terapeutic, cosmetic si in parfumerie.

- Uleiul esential de lavanda veritabila este un produs de exceptie, superior calitativ uleiurilor extrase din alte soiuri sau hibrizi de lavanda si are un continut ridicat de principii active pe care le putem valorifica in felurite moduri.

- Este obtinut prin distilarea cu aburi a varfurilor inflorite, rezultand un lichid clar usor galbui, cu vascozitate redusa, miros caracteristic floral, aromatic, erbaceu, proaspat.

- Regenerator celular si reparator cutanat; cicatrizant, ajuta la refacerea pielii ranite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee; calmant cutanat, linisteste pielea ranita, inrosita, arsa de soare sau intepata de insecte; antiseptic; antispasmodic, decontractant muscular, antalgic; sedativ si linistitor, armonizant; echilibrant al sistemului nervos.

- Este indicat pentru regenerarea pielii afectate de alergii si infectii; atenuarea cicatricilor in urma lezarii pielii; calmarea pielii in caz de prurit, inflamatii, urticarie, dupa epilare si barbierit; regenerarea pielii dupa arsuri usoare, arsuri solare, intepaturi de insecte; alinarea tensiunii, depresiei, in stari de panica, isterie sau epuizare nervoasa; anxietate, iritabilitate, insomnie, palpitatii; dureri cervicale, umeri intepeniti, dureri de cap, migrene; spasme, crampe, dureri musculare si reumatice, diferite dureri asociate cu sportul; parfumarea cosmeticelor, crearea de parfumuri si produse de toaletare, in sapunuri, pentru parfumarea ambientului.

Ingrediente (INCI): Lavandula angustifolia oil.

Mod de utilizare: 

- Este un produs ce nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice, parfumuri si compozitii pentru aromaterapie;

- Ca ingredient in peparate cosmetice, uleiul esential de lavanda se poate folosi in general in procent de 0,5-2%;

- Poate fi inclus ca ingredient intr-o serie de compozitii: creme anhidre, creme emulsificate, lotiuni si lapte de corp, unt de corp, balsamuri, masti, frectii si creme capilare, sampoane, sapunuri; poate fi combinat simplu cu un ulei vegetal, folosindu-se sub forma de masaj;

- Pentru dureri musculare, crampe si zone tensionate, se va efectua masaj local cu un balsam sau ulei vegetal in care este inclus uleiul de lavanda;

- Pentru tulburari ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate si coloana vertebrala; uleiul sau crema de masaj se poate aplica si pe incheieturi;

- In apa de baie: 10-15 picaturi solubilizate in prealabil sau diluate in lapte; cateva picaturi peste o portie de sare de baie dispersata in cada;

- In vaporizatoare si candele pentru aromaterapie si parfumarea incaperilor; Poate fi folosit la prepararea de saculeti cu plante aromatice uscate, potpourri natural, perne medicinale.

Forma de prezentare: Sticluta de 10ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.09.2021