Vitaminele prenatale: Femosun

13. 9. 2022 · Farmacistul Dr.Max · 3 minute de citit
Vitaminele prenatale: Femosun

Vitaminele prenatale: Femosun
Vitaminele prenatale: Femosun
Vitaminele prenatale: Femosun

O dieta sanatoasa este cea mai buna sursa de vitamine si minerale. Cu toate astea, in anumite stari fiziologice, exista posibilitatea sa apara dezechilibre ale unor nutrienti esentiali. Daca esti gravida sau intentionezi sa ramai insarcinata, vitaminele prenatale vor acoperi aceste lipsuri.

Vitaminele prenatale contin mai mult acid folic si fier comparativ cu alte multivitamine pentru adulti. In sarcina, o importanta majora o au acidul folic, fierul si DHA-ul.

Aproximativ 50% din populatie nu poate metaboliza acidul folic. Acesta se acumuleaza si are efecte nocive asupra sanatatii. Quatrefolic este o forma de folat bilogic activ, folatul pe care organismul il foloseste ca atare fara a fi necesara metabolizarea lui.

Utilizarea inaintea sarcinii si in sarcina a folatului ajuta la prevenirea defectelor de tip neural care sunt niste anomalii grave la nivelul creierului si maduvei spinarii; un deziderat foarte important deoarece defectele de tip neural au o prevalenta de 1/1000.

Studiul Life din 2016 afirma ca deficitul de folat poate fi intalnit la 95% dintre gravide.

Fierul ajuta la dezvoltarea si cresterea copilului, in plus fierul previne deficitul de fier,o conditie in care globulele rosii nu se dezvolta adecvat impiedicand astfel oxigenarea corecta a tesuturilor.

Fierul clasic poate provoca reactii la nivel gastro-intestinal: constipatie, diaree, gust metalic. Fierul lipozomal este obtinut prin nanotehnologie si consta in inglobarea fierului in lipozomi pentru a evita contactul direct cu mucoasa gastro-intestinala, ceea ce duce la reducerea semnificativa a disconfortului gastro-intestinal.

Aproximativ una din doua gravide are deficit de fier. Deficitul de fier poate determina anemie feripriva si nastere prematura.

DHA este important pentru dezvoltarea optima a sistemului nervos al fatului. In timpul ultimului trimestru de sarcina, care coincide cu perioada cea mai importanta de dezvoltare neurala si vasculara a fatului, exista o crestere a DHA in ficatul si in creierul acestuia. O alimentatie a mamei bogata in DHA va creste concentratia de DHA din sangele copilului nou-nascut.

Vitaminele prenatale sunt un supliment la alimentatia sanatoasa si nu un substitut al acesteia. Vitaminele prenatale nu contin 100% din necesarul zilnic de vitamine si minerale. In plus, in functie de nevoi, medicul poate recomanda doze suplimentare din anumiti nutrienti.

  Despre autor
  Farmacistul Dr.Max
  Farmacistul Dr.Max
  La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
  Citiți mai multe de la acest autor
  Despre autor
  Farmacistul Dr.Max
  Farmacistul Dr.Max
  La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
  Citiți mai multe de la acest autor