Sarcina

  (104)
 • Alimente care cresc imunitatea in sarcina

  Imunitatea in perioada sarcinii, mai ales in primul trimestru, este foarte importanta pentru ca te fereste de orice guturai rebel, sau chiar de gripa. Este necesar sa nu te imbolnavesti pe perioada cat esti insarcinata, pentru ca nu poti lua nici medicamente si nici suplimente alimentare care iti pot creste imunitatea la fel de usor ca inainte. Prin urmare, este important pentru sanatatea ta si a...
  Alimente care cresc imunitatea in sarcina
 • Zborul cu avionul in sarcina: recomandat sau contraindicat?

  Planifici o calatorie in timpul sarcinii? Ai putea avea intrebari despre siguranta zborului cu avionul in aceasta perioada! Incercam sa raspundem la toate intrebarile tale, explorand factorii de risc, recomandarile medicale, masurile de precautie si conditiile specifice legate de gravide ale companiilor aeriene. Vei afla cum sa te pregatesti corespunzator si cum sa te simti confortabil pe durata...
  Zborul cu avionul in sarcina: recomandat sau contraindicat?
 • Sarcina dupa nastere: ce trebuie sa stii

  In perioada postnatala, orice femeie se confrunta cu numeroase schimbari la nivel fizic, dar si emotional. Descopera informatii esentiale despre recuperarea dupa nastere, reluarea vietii sexuale, alaptarea si impactul acesteia asupra fertilitatii, metodele de contraceptie adecvate si planificarea unei noi sarcini! Cu aceasta ocazie, vei si intelege impactul pe care o noua sarcina il poate avea asupra...
  Sarcina dupa nastere: ce trebuie sa stii
 • Trombofilia in sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Pentru inceput, trebuie facuta diferenta intre trombofilie si hemofilie. In cazul trombofiliei sangele se coaguleaza prea usor. In cazul hemofiliei, sangele nu se coaguleaza suficient de usor.
  Trombofilia in sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Colestaza de sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament

  Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, dar nu este lipsita de provocari. Pe parcursul celor 40 de saptamani in care bebelusul se dezvolta in uter, viitoarea mamica trebuie sa faca fata unei game largi de simptome si, cel mai important, sa invete sa faca diferenta intre cele normale si cele care nu ar trebui ignorate.
  Colestaza de sarcina: Cauze, manifestari si optiuni de tratament
 • Sport in sarcina: ce e si ce nu e indicat sa faci

  Sportul in sarcina este permis daca nu sunt probleme de sanatate care sa duca la nastere prematura. Miscarea fizica in timpul sarcinii pregateste organismul pentru nastere. Viitoarele mamici au numeroase beneficii ce rezulta din practicarea unui sport sau a miscarii fizice regulate in timpul sarcinii, dar se impun precautii.
  Sport in sarcina: ce e si ce nu e indicat sa faci
 • Febra in sarcina: cauze, simptome, tratament

  In timpul sarcinii, temperatura corpului tinde sa creasca usor. Acest lucru este datorat schimbarilor hormonale, dar si a prezentei fatului, asa ca nu este deloc neobisnuit sa simti cum corpul tau emana mai multa caldura decat in mod obisnuit. Din acest motiv, poate fi dificil sa iti dai seama daca ai febra sau este vorba despre un fenomen normal.
  Febra in sarcina: cauze, simptome, tratament
 • Test de sarcina fals pozitiv: 7 motive posibile

  Atunci când observa o întârziere a menstruației, majoritatea femeilor achiziționează un test de sarcină. Însă, există numeroase motive pentru care poate avea loc acest fenomen, așa că nu marchează automat prezența unei sarcini.
  Test de sarcina fals pozitiv: 7 motive posibile