Top 7 alimente interzise copilului mic

In ciuda sfaturilor medicale, multi parinti continua sa-si alimenteze copilul dupa ureche. Si aceasta pentru ca ei insisi au obiceiuri alimentare extrem de nesanatoase.
Nu este de mirare, asadar, ca dieta unui copilas care abia are cativa dintisori include alimente cu aport nutritiv scazut si foarte bogate in grasimi nesanatoase. Parintii se amagesc spunandu-si ca asa au crescut la randul lor si, uite, au ajuns ditamai oamenii. Este o conceptie total gresita! Multe dintre afectiunile de la maturitate isi au radacina in greselile alimentare din copilarie.
Sa lipseasa din farfurie! Riscul de a cadea in capcana produselor toxice este la tot pasul. Iar corect este ca diversificarea copilului fie facuta doar la sfatul pediatrului. Alimentele pe care el le interzice pana la implinirea varstei de trei ani sau chiar definitiv nu au ce cauta in castronelul sau pe farfurioara celui mic. Iata care sunt sapte dintre alimentele pe care trebuie sa le eviti si ce alternative sanatoase ai in schimb.
1. Crenvursti. Bogat in grasimi saturate (13 grame per portie), dar si in colesterol (50 de miligrame), crenvurstiul are multa sare si putine proteine. Este preparat din carne de lucru, adica resturi care de obicei nu se mananca. Incearca: creier pane.
2. Salam, parizer. Slanina, emulsie de sorici, amidon, apa, sare. Acestea sunt ingredientele principale ale salamului si parizerului. In plus, aditivi sintetici, responsabili de aparitia deficitului de atentie si hiperactivitate. Incearca: sandviciuri cu felii de friptura rece.
3. Pate de ficat. Pateul de ficat din comert contine doar urme de ficat. In rest, apa, nitrat si nitrit de sodiu (cu risc cancerigen crescut) si slanina de porc. Incearca: pasta din ficat fiert, de pui sau porc.
4. Snacksuri. Biscuitii, covrigeii sau sticksurile pot constitui o gustare convenabila pentru orice mamica grabita, dar aduc calorii goale. In plus, odata ce si-a satisfacut apetitul cu crantanele, puiului nu-i mai ramane loc in burtica si pentru hrana bogata in nutrienti. Incearca: bastonase din legume crude.
5. Iaurt de fructe. Atat de dragute, in ambalajele lor cu personaje din desene animate, si atat de gustoase. Totusi, iaurturile cu fructe contin coloranti artificiali si nu mai putin de 25 de grame de zahar pe portie. Incearca: iaurt natural cu bucatele de fructe proaspete.
6. Branza topita. Branza topita contine saruri de topire care dau alergii, tulburari hepatobiliare si hepatotoxice. Incearca: pasta din branzica de vaci cu smantana.
7. Bomboane fructate. Nu lasa cuvantul „fructate“ sa te pacaleasca! Putinul suc de fructe continut este si el sintetic. In rest, coloranti artificiali si mult zahar. Incearca: fructe proaspete