Cum alegi chirurgul estetician?

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 3 minute de citit

Pe langa alegerea chirurgului, sunt si alti factori de care pacientul trebuie sa tina cont, si anume: clinica, conditiile, echipa medicala: anestezistul, personalul auxiliar care va ingriji pacientul dupa operatie etc. Ca si chirurg, mereu am in vedere siguranta pacientului, consider ca este o responsabilitate imensa deoarece medicul estetician influenteaza pacientele, de la alegerea materialului premium si a partenerilor de incredere, la cum decurge consultatia, ce tehnici chirurgicale sunt alese, ingrijirea postoperatorie.

Aspecte importante

Viziunea si gustul estetic al doctorului trebuie sa fie in sincron cu dorintele si asteptarile pacientilor. Cu ajutorul echipamentelor moderne si al tehnicilor rafinate, un chirurg poate sa obtina rezultate frumoase care sa fie in armonie si potrivite nevoilor tale.

Informatii si explicatii. Un consult inseamna sa ii explici pacientei fiecare detaliu, atat riscurile cat si beneficiile. Cu o atitudine corespunzatoare trebuie abordat si subiectul unor eventuale complicatii, subiect ce nu trebuie evitat de catre niciun medic. Deciziile sunt luate impreuna, fie ca vorbim de metoda potrivita pentru interventie, fie ca vorbim de marimea si tipul de implant mamar ales. Chirurgul trebuie sa aiba o atitudine profesionista, dar prietenoasa si abordabila.

Experienta si pregatirea. In acest domeniu conteaza foarte mult „unde?“, „in ce centru?“, „sub indrumarea carui expert?“. Alege un chirurg estetician cu formare extensiva si continua in acest domeniu. Alege un doctor care merge la congrese si care este la curent cu cele mai noi metode de tratament in domeniu.

Recomandarile sunt la fel de importante, la fel si review-urile.Totusi, trebuie sa ai grija cine face recomandarea; de exemplu, recomandarea spre „medicul vedetelor” poate sa fie doar o publicitate bine remunerata. Mediatizarea poate fi inselatoare, unele retele de socializare au devenit loc de spectacol.

Costul.Acesta nu trebuie sa fie un factor decisiv. Pune in balanta atat cheltuielile, cat si ce implica acestea, transpuse in pachetul de beneficii.

Integritatea. Daca la sfarsitul consultatiei simti ca ai avut de-a face mai degraba cu un vanzator decat cu un doctor, probabil nu esti in locul potrivit. Nu trebuie sa existe presiune pentru ca tu sa iei o decizie rapida in nicio privinta, mai ales daca vorbim de interventii chirurgicale. Etica. Exagerarile procedurilor estetice la solicitarea pacientilor sunt doar reflectia unui medic si a caracterului sau.

De retinut:

Mergi la doi-trei doctori pana simti ca exista o conexiune buna si o stare confortabila cu medicul ales.

Cererea pentru chirurgia estetica este mare, cu multe paciente doritoare de schimbari, dar trebuie sa te feresti de doctori nepregatiti.

Asigura-te ca tu si medicul tau sunteti pe aceeasi lungime de unda, ca ti-ai exprimat corect dorintele, asteptarile, si ca le-ai validat impreuna cu medicul.

Nemultumirea fata de rezultatele obtinute apar adesea din cauza lipsei de comunicare. 

 

Dr AMIT BEEDASY

Medic specialist chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva. Clinica Zetta.

www.clinicazetta.ro

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor