Chirurgia estetica dupa nastere: moft sau necesitate?

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr.Max · 3 minute de citit

A avea un copil este una din cele mai frumoase si pline de impliniri experiente posibile. Insa, dupa nastere, multe femei isi dau seama ca nu pot avea aspectul de dinainte de sarcina, in ciuda exercitiilor fizice regulate si a nutritiei adecvate. Astfel, de cele mai multe ori, chirurgia estetica este o necesitate pentru a avea aspectul dorit. 

„Mommy makeover” este cea mai populara combinatie de tehnici chirurgicale folosita pentru a obtine corpul dorit dupa nastere si alaptare.  Unul dintre motivele pentru care acest tip de tehnici chirurgicale este atat de cautat, este pentru ca totul este personalizat pe corpul, nevoile si dorintele individuale. 

Augmentarea mamara cu implanturi siliconice ajuta la restabilirea volumului pierdut la nivelul sanilor dupa alaptare si la definirea polului superior. 

Ridicarea sanilor (mastopexia) este necesara pentru sanii lasati, aceasta interventie ajuta la indepartarea excesului cutanat, la ridicarea si cresterea fermitatii sanilor. In timpul sarcinii, din cauza schimbarilor hormonale, sanii isi modifica forma si cresc in dimensiuni. In timp, acestia se lasa, iar greutatea lor poate avea un impact negativ asupra organismului, ducand la dureri de gat, umeri si spate. In asemenea cazuri, reductia mamara este interventia necesara, pentru a indeparta tesutul in exces si a ridica sanii.

La nivelul abdomenului, reducerea excesului cutanat abdominal se poate realiza prin interventia denumita abdominoplastie. Aceasta interventie poate fi combinata cu liposuctia – aspirarea excesului de grasime. In functie de necesitati, la aceste interventii se pot adauga lifting-ul de coapse, de brate. Inainte de a face un „mommy makeover” este bine sa tii cont de cateva aspecte importante:

  1. Alegerea medicului potrivit. De multe ori, in cautarea acestui tip de interventii, multe paciente pun accent pe costul procedurilor, insa pentru siguranta si reusita interventiilor, cel mai important aspect este experienta chirurgului estetician si gradul acestuia de pregatire.
  2. Interventiile potrivite. Nu exista un set standard de interventii. Este important sa stabilesti impreuna cu chirurgul estetician care sunt interventiile potrivite pentru tine.
  3. Viitoarele sarcini. Este posibil ca unele dintre interventiile chirurgicale facute sa nu aiba efecte indelungate in cazul unei noi sarcini sau chiar sa aiba un impact negativ (de exemplu, alaptarea poate fi ingreu- nata sau chiar imposibila dupa ridicarea sau reductia sanilor).
  4. Un stil de viata sanatos. Mommy makeover duce la rezultate remarcabile, insa pentru a mentine aceste rezultate este bine sa iei in calcul un stil de viata cat mai sanatos.

Chirurgia estetica dupa nastere nu este un moft, de multe ori este o necesitate. Mommy makeover este ideala pentru a-ti remodela corpul dupa nastere si a-l readuce la forma dorita. Pentru mai multe informatii si o analiza personalizata, le recomand doamnelor care isi doresc sa apeleze la acest tip de interventii sa vina la o consultatie

 

Dr. DRAGOS MURARU

Medic specialist chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva Clinica Zetta.

www.clinicazetta.ro